PAKVIPO SENSACIJA: RŪTA JANUTIENĖ – IŠ LNK Į TV3

(Last Updated On: 2020-04-29)

TV3 informuoja: populiariausios publicistinės laidos „Paskutinė instancija“ autorė, žurnalistė Rūta Grinevičiūtė-Janutienė su visa savo kūrybine komanda keliasi į TV3 televizijos eterį. Jau naujame sezone pasirodys net dvi nepailstančios tiesos ieškotojos kuriamos ir vedamos laidos: jau kultine tapusi publicistikos klasika „Paskutinė instancija“ bei nauja aštrių pokalbių laida.

Rūta Janutienė

Rūta Janutienė © TV3

Na, tai mažų mažiausiai didelis netikėtumas.

Aišku, LNK televizijai tai nėra toks didelis praradimas, kaip, tarkim, jeigu ją paliktų kokia Rūta Mikelkevičiūtė.

Bet Paskutinė instancija taip pat patekdavo ir į dešimtukus, o ir apskritai – Rūta Janutienė yra to elitinio žurnalistų-visuomenės nuomonės formuotojų sąrašėlio narė.

Tokių nedaug.

Panašu, kad skiriamasi griaudint pabūklams.

Ir užtrenkiant duris atgal.

Citata iš TV3 spaudos pranešimo: paklausta ar nebijo, kad neskaidrios verslo ar politikos grupuotės bandys daryti jai įtaką dėl vieno ar kito reportažo, R. Janutienė patikino, kad kaip tik tai ir buvo viena iš priežasčių, kodėl ji pasirinko dirbti su TV3 televizija.

Užuominos aiškios. Buvo viena iš priežasčių…

Juk pasirenkama dėl to, kad iš kažkur išeinama.

Suprask, dėl priežasčių

Bet po to giedama labai jau naiviai:

„Švedija turi seniausias spaudos laisvės tradicijas. Šios televizijos savininkai – švedų kompanija. Todėl esu įsitikinusi, kad šioje srityje aš tikrai turėsiu dar daugiau galimybių, galėsiu kapstyti dar giliau, ieškoti dar aštresnių kampų“, – sako nuo rudens TV3 žiūrovus sveikinsianti Rūta.

Tokie čia ir švedai su seniausiomis… Neaišku, kur reiktų važiuoti aiškintis dėl kokio nors reportažo. Į Londoną, ko gero. Arba Rygą.

Siūlau citatą iš vieno seno straipsnio: MTG vadovas K.Ozolinis tvirtino, kad MTG nedalyvauja politiniuose žaidimuose, tačiau nežinojo apie 2008 vasarį TV3 transliuotą vienkartinę laidą apie „Leo LT“, kurią vedė dabartinis Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas ir už kurią, kaip vėliau pripažino pats A.Valinskas, sumokėjo „NDX Energija“.

„MTG visiškai draudžiama paslėpta reklama, vieninteliai mūsų pardavimai – reklaminiai klipai“, – sakė K.Ozolinis.

Tuo tarpu L.Blaževičiūtė patvirtino, kad vienkartinė laida apie „Leo Lt“ buvo pirkta iš prodiuserio Jogailos Morkūno „kaip bet kokia kita laida“.

Tokiame fone uagadugu kažkada beliko padaryti savo išvadas: Kadangi TV3 direktorė Laura Blaževičiūte teigia, jog ši laida buvo pirkta iš Jogailos Morkūno firmos, belieka padaryti tiktai dvi išvadas: pirma, TV3 galima įrašyti į sąrašą televizijų, padariusių kvailiausią sandėrį – jie ne tik nepaėmė pinigų už reklaminę laidą, bet ir patys už ją užmokėjo! Tuo tarpu J. Morkūną sveikiname esant hipersėkmingu verslininku – jis ne tik gavo pinigus iš „NDX Energijos“, bet ir iš TV3. Genialu!

TV3 spaudos pranešime svaidomasi panegirinėmis frazėmis:

Skaityk  "AUKSINIAI SVOGŪNAI" IŠSILAIKĖ PRIEŠ "DVIRAČIO ŽVAIGŽDĘ"

„Rūta savo srityje yra numeris vienas. Ji geriausia žurnalistinių tyrimų specialistė ir laidos vedėja. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad ji parodė pasitikėjimą mumis ir su džiaugsmu sutiko įsilieti į mūsų kūrybines gretas. Tikiu, kad jau rudenį įrodysime, kad esame stipriausia televizijos kūrybinė grupė Lietuvoje“, – kalbėjo K. Krivickas.
„Tiek TV3 televizija, tiek Kristupas Krivickas ir jo vedama ,Akistata‘ parodė ypač tvirtą stuburą ir išskirtinį profesionalumą visą Lietuvą krėtusio Kauno pedofilijos skandalo metu. Tai buvo aiškus jų žmoniškumo ir padorumo įrodymas. Tokiais žmonėmis aš tikiu“, – pridūrė R. Janutienė
.

Beveik prieš metus naujos LNK debiutuojančios laidos proga Rūta Janutienė kalbėjo taip: su naująja laida padarysime galą netikrai publicistikai: sapalionėms su vaidybos elementais ir išgalvotais siužetais. Pažadu, kad mūsų laidoje nebus zvonkų ir zvonkių istorijų. Pristatome programą, kuri skirta stiprių nervų žiūrovams. Mes rodysime apie tikrus nusikaltimus ir taip, kaip jie atskleidžiami. Turime unikalius informacijos šaltinius ir unikalios filmuotos medžiagos.

Tada uagadugu darė prielaidą, kad žodžio kišenėje neieškanti žurnalistė tomis sapalionėmis su vaidybos elementais taikė būtent į K. Krivicką.

Gal apsirikome…

O gal ir žmonės keičiasi…

Beje,

dažniausiai iš televizijų į televizijas pereinama ne dėl idėjų, o dėl pinigų.

Kai kanalas, kuriame dirbi, naują sezoną per mažai pasiūlo.

Arba apskritai nieko nepasiūlo.

Aišku, būna, kad kažkas su kažkuo susipyksta.

Bet paprastai irgi dėl pinigų.

Visa kita būna tik dūminė uždanga.

 

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

20 komentarai:

  1. Anarchistas | 7 liepos, 2010 at 23:14

    “Krivickas ir jo vedama ,Akistata‘ parodė ypač tvirtą stuburą ir išskirtinį profesionalumą visą Lietuvą krėtusio Kauno pedofilijos skandalo metu. Tai buvo aiškus jų žmoniškumo ir padorumo įrodymas. Tokiais žmonėmis aš tikiu.” — ne nu čia tai p***********p. Jeigu ankščiau nelabai mėgau publicistinių laidų dėl jų žanrui būdingo šūdo malimo, o „Paskutinė instancija“ atrodė kažkas “padoresnio”, tai dabar turbūt išvis į televizorių negalėsiu pažiūrėt. Viskas, ką Krivickas parodė, buvo ypatingai tvirtas instinktas, iš ko būtų galima padaryti dar vieną menkavertę laidelę, o šiuo atveju ir dar vieną menkavertį sezoną, apie jo stipriausią televizijos kūrybinę grupę Lietuvoje išvis tyliu. Žodžiu, trūksta žodžių ir ypač keiksmažodžių šitam cirkui apibūdinti.

    Please wait...
  2. Corot | 7 liepos, 2010 at 23:47

    Tai ar į tv3 ji išeina, ar į krivicko prodiuserinę? O šiaip tai jo.. netikėta. pernai kudabienė, šiemet grinevičiūtė, kas kitąmet?

    Please wait...
  3. uagadugu | 7 liepos, 2010 at 23:57

    Čia geras klausimas, Corot. Šiaip į TV3 “išeit” neišeina, nes ten nėra redakcijų. Gali “išeit” nebent su savo firma. Means – ji tampa Krivicko pavaldine?

    Please wait...
  4. Corot | 8 liepos, 2010 at 00:00

    Tai taip lyg ir išeina: “Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad ji sutiko įsilieti į mūsų kūrybines gretas”, – kalbėjo K. Krivickas. Nes savo kokios nors ten šeimos mini firmos a la kudabienė tai ji neturi.

    Please wait...
  5. uagadugu | 8 liepos, 2010 at 00:07

    Panašu. Antra vertus, jei R.Janutienė bus pavaldine, K. Krivickui nepavydžiu. Kaip ir kiekvienam, kurio pavaldine ji gali būti…

    Please wait...
  6. Corot | 8 liepos, 2010 at 00:10

    Man dar įdomu, kad “su visa savo kūrybine komanda keliasi į TV3”. Kas ta visa komanda? Žurnalistė Rasa Kalinauskaitė?

    Please wait...
  7. Šiaip | 8 liepos, 2010 at 00:14

    O man yra idomu, kas kūrė Kudabų laidą ar ne pati tv3?

    Please wait...
  8. uagadugu | 8 liepos, 2010 at 00:16

    2Corot: Taip, kitų “komandos narių” kažkaip ir neužčiuopta:))

    Please wait...
  9. Liutauras | 8 liepos, 2010 at 00:44

    jeigu sutikčiau, kad visi sprendimai dėl pinigų, tai šiuo atveju tektų pripažint, jog arba LNK visiški batai, arba Krivicko darbo stilius labiau atitinka rinkos paklausą

    jeigu sutikčiau, kad visi sprendimai dėl ambicijų, tai šiuo atveju reiktų pripažint, kad Rūta užmynė kanalo savininkams? Mitnija?

    Please wait...
  10. spyris | 8 liepos, 2010 at 09:54

    TV3 – ne guminė. Atsiradus Grinevičiūtės laidai, kažkas turės “pasislinkti”. LNK turės kažkuo “užtaisyti” skylę. Mamutai – ne amžini. Galbūt rinkoje pamatysim šviežienos. Viskas juda gera linkme.

    Please wait...
  11. uagadugu | 8 liepos, 2010 at 11:14

    Liutaurai – būna visaip. Tarp galimų variantų išvardyčiau galimybę, kad Rūta per daug užsiprašė. Arba norėjo daryti dar vieną laidą, kurios nereikia kanalui. Arba TV3-ms jos reikėjo daugiau, nei LNK. Beje, prieš praėjusį sezoną ėjo intensyvios kalbos, kad ji su visais projektais (daromais ir darysimais) kelsis į BTV. O šiaip tai pritarčiau “Spyriui”. Viskas juda, o mamutai – ne amžini. Šiaip tai, kaip ji elgiasi, yra natūralu. Prodiuseriai laidoms turi sezonines sutartis, o ne darbo kontraktus, todėl normalu, kad jie save pardavinėja kuo brangiau. Rinkos dėsniai. O įdomybės slypi dūminėse uždangose:))

    Please wait...
  12. skridus | 8 liepos, 2010 at 11:56

    na tada galiotų dar viena prielaida: gal vienas svarbesnių poreikių Rūtai ir buvo išeiti iš televizijos po UAB’o vėliava? Savo UAB’o nenorėjo (tingėjo/negalėjo/bijojo) daryti, tai Krivickas gavosi kaip tik pagal visus parametrus 🙂
    Dėl antros laidos prielaida taip pat panaši į teisybę, nors manau kad padarius dar antrą laidą, abiejų laidų suminis reitingas bus lygus dabartiniam vienos laidos reitingui – aritmetinė aiškiaregystė ;).

    Please wait...
  13. uagadugu | 8 liepos, 2010 at 14:25

    Na, jei UAB’as tampa poreikiu, galima jį buvo susiorganizuoti ir LNK…:)
    O dėl antros laidos, tai sutikčiau. Kažkaip ta antra laida gerbiamai Rūtai niekur nenusisekdavo – nei LNK, nei BTV.

    Please wait...
  14. nerijus | 8 liepos, 2010 at 14:39

    Dėl to TV3 atsisakė pokalbių šou “Be grimo”, gal dėl vedėjų laida buvo ne kokia, bet šiaip šou buvo geras, aktualios, socialinės temos ir reitingai buvo ne maži, bet kanalui du pokalbių šou – perdaug. O dėl Rūtos Janutienės, tai tikiu, kad pirmos dvi laidos bus skandalingos, o vėliau teks Krivickui surežisuoti šou, man atrodo,grės jiems skyrybos, tai teks Rūtai kurti savo kompaniją:)

    Please wait...
  15. Arūnas | 9 liepos, 2010 at 13:48

    Na, kiek teko man užkliūti už “Paskutinės instancijos”, tai užkliuvo tik visiškas neobjektyvumas ir bandymai iš visiškų šūdniekių ir atsitiktinių asociacijų nacionalinės reikšmės skandalą padaryti. Sori, nei čia publicistika, nei čia žurnalistika… Gal p. Janutienė kartais ir atkapsto vieną kitą rimtesnį skandaliuką, bet šiaip tai šaudo “tuščiais”.

    Please wait...
  16. LNK | 9 liepos, 2010 at 16:54

    liks tik gaivenis su savo komanda-Bena,isminuotoju ir Paulausku

    Please wait...
  17. tataigi | 9 liepos, 2010 at 20:22

    Labai gerai,kad poniutė “čiuožia”į TV-3.Abu su Krivicku ten padarys daug chaoso,o tai kur paskui?Apskritai,Janutienės laidas labai sunku žiūrėti,dažnai ji būna labai subjektyvi.Pvz,kad ir tos ašarojančios mamytės,kur nesamose darbovietėse gaudavo atlyginimus -tūkstančius,tai kaip ji jas akino taip apgaudinėti valstybę,jei jau tokia “teisuolė”?Na,manau,kad nusivažiavo Janutienė-aukštai šokdama,nutūpė labai žemai-tik su Krivicku,kurį iš viso sunku laikyti “žurnalistu”.Labai jau panašu į tą,kur bulterjeru kažkas pavadino(intelekto prasme).

    Please wait...
  18. Rita | 8 lapkričio, 2010 at 20:34

    Komentaras pašalintas (uagadugu).

    Please wait...
  19. SKAIČIAI: LNK RŪTAI ŠOKANT, TV3-JŲ RŪTA PERIMA ŽIŪROVĄ | uagadugu
  20. LNK IR TV3: PRARANDANT VEIDĄ, ĮVAIZDĮ IR ŽIŪROVUS | uagadugu

Palikite komentarą