FIKSAVOME: ANTRAS “EUROVIZIJOS” PUSFINALIS

(Last Updated On: 2020-07-22)

uagadugu tęsia savo tradiciją epochinius reiškinius – rinkimus ar Eurovizijas transliuoti tiesiogiai.

Darius Užkuraitis painformavo, kad šis vakaras mums ypatingas ir palinkėjo gero vakaro, kaip jis besibaigtų.

Na, na…

Preliudas grėsmingas. Kaip kokia Grygo simfonija. Fiordai, alsuojantys gyliu ir jėga. Iškrisi per bortą ir amen.

Plepalynas pradžioj ilgas. Gerai. Reiškia, kad spės vėluojantys. Ir InCulto bus gerai.

InCulto pasirodė tarsi robotai, Jokių klaidų. Gal klystu, bet energijos mažiau, nei lietuviškame finale. Entuziazmo pliūpsnis salėje prie blizgančių trumpikių atperka viską. Neteisingos orientacijos vyrukams patiko. Jei prabalsuos keturi procentai Europos homo ir dar pasikabins tuntai blogų mergaičių, sėkmė garantuota.

Armėnė savo baletiškame spektaklyje bando suderinti tiurkiškus motyvus su Europa. Abrikoso medžio išsiskleidimas atrodo įspūdingai. Kaip kokia sakura. Balsas standartiškas. Moteris graži. Ne tik Armėnijai. Vargu, ar to užteks.

Izraelis lyriškas ir paprastas. Vietomis eina gaidžiais.

Danų duetas pradžioje primena kažką iš aštuoniasdešimtųjų new-wave. Po to tarsi ir a la “Abba”. Standartinio pabo muzika standartinė. Dūminiai specefektai, priedainis be galo trivialus. Nieko originalaus.

Atlėpausis šveicaras dainuoja tipišką prancūzų chanson su moderniais pavyniojimais. Labai neprastai. Įdomi melodija. Belgai tikrai balsuotų , bet jie balsuoti negali. Ar užteks prancūzų dešimtuko, matysim.

Švedė bando pavaryti, kaip Joan Baez. Tik balso tembras ne toks turtingas, labiau vienspalvis. Kas ta Baez, jaunesni muzikos adeptai, vargu, ar žino. Atsisiųskit iš YouTube. Bet išsiskiria. Gerai išsiskiria.

Azerbaidžanas. Užkuraitis jos dainą pavadina balade. Neprieštaraujame. Graži brunetė. Kaip ir armėnė. Malonaus kaukazo šiandien padavė. Gabalėlis kažkoks bejonsiškas. Azeriškai.

Alioša iš Ukrainos. Sweet People. Skaitlinga ukrainiečių tauta delegavo nepaprastai įspūdingo vokalo Aliošą. Kosmosas. Raudonos Marso dulkės ir pritrenkiančio balso pritrenkianti blondinė.  Trūksta tik Mad Max.

FIKSAVOME: ANTRAS "EUROVIZIJOS" PUSFINALIS

Alioša

Olandija. Į miestelį atvažiavo pramogų parkas. Penkiasdešimti. Miela, šviesu, žavu, alutis, karštas vynas. Olandams, danams, vokiečiams. Rytų Europa nesupras. Gabalėlis paprastutis. Užkuraitis sako, kad tai tipiškas šlageris. Sutinkame, lenkdami antrą vyno taurę.

Skaityk  MUILAS: LNK NEPALEIS "NEKVIESTOS MEILĖS" LAISVAI

Rumunai, gyvenantys Norvegijoje. Einama to baltarusio iš Norvegijos pėdomis? Du tandemu sujungti krištoliniai fortepijonai. Moters vokalas be galo stiprus. Kaip ir įvaizdžio seksualumas.

Slovėnija. Narodnozabavni rock. Parazituojama ant tirolietiškų motyvų. Vokiečiams, austrams, šveicarams turėtų patikti. Kitiems? Vargu…

Airiai. Didelė, rudaplaukė moteris, jau laimėjusi Euroviziją 1993 metais. Bet tada dar nebuvo balkanų, kaukazo ir kt…  Sentimentalu, gražu, tradiciška, statiška, Neduočiau daug šansų.

Bulgarai. Bulgarai balkanai? Gal ir ne. Bet tiurkai, tai tikrai. Miroslavas pavarė su sidabriniais-šilkiniais sparnais. Praktiškai, spektaklis su erotiškais pašokimais. Ir sidabriniais sparneliais. Balso – nulis.

Kipras. Problema – graikai nebalsuos, nes kitame pusfinalyje, o balkanų – nedaug. Bet jaunas vaikinukas su gitara bando paimti universalesnę auditoriją, neapeliuodamas į bizantiškas vertybes. Skamba, kaip geras amerikonų folk. Sėkmės.

Kroatų trio merginoms nenuskilo. Balkanų finale kaip ir nelabai matosi – balsuoti nebus kam. Kita Europa jūsų, bijau, nesupras. Reikėjo, kaip Kiprui, pasirinkti kažką labiau priimtino visiems. Bet glotkės geros. Atrodo, kaip trys basos sirenos. Praeisite atranką ir būsite Marytės Melnikaitės.

Gruzinė, vaidinsianti lietuviškai-gruziškame seriale. Trečia įspūdinga moteris iš Kaukazo. Gal netgi pati įspūdingiausia. Bet daina, atleiskite, labai paprasta. Užtat vokalas stiprus. Ir su mizanscenomis dirbta daug.

O, pagaliau tikri balkanai. Atsiprašau, turkai. Nelabai supratau. Čia, tur būt, reikia galvoti, yra tai, kaip turkai supranta tikrą europietišką gabalą. Kažkoks glam rock iš Stambulo patilčių.

Arba paturgių.

Užkuraitis skelbia balsavimą. Mes skelbiame antrą vyno butelį. Aštuoni litai. Be trijų centų. Krizė…  Klientai už paslaugas neatsiskaito – ačiū Šimonytei. Perkam, ką įperkam.

Paskaičiavom. Iš septyniolikos gabalų – aštuoni stiprūs ir panašūs moteriški vokalai. Be trijų centų.  Seksistiškai mąstant, balsuojančių smegeninėse tos merginos susipjaus ir liks balsų InCulto vyrukams.

Skaityk  "EUROVIZIJA": PEILIS Į ŠONĄ BALKANAMS

Žiūriu dainų treilerius. Mūsiškiai išsiskiria. Ne tik trauzais.

Gal?..

Rezultatai.

Drebbatto nervoso.

Ačiū už penkias didžiųjų European Broadcasting Union  numelžiamųjų nacijų dainas, bet geriau nenervintumėt su tais pasirodymais antrą vakarą iš eilės. Nors vokietė yra žvėriškai stipri.

Pirmi. Gruzija. Graži moteris laimėjo.

Du. Ukraina. Net neabejojau. Labai stipri šita Alioša.

Trys. Turkija. Kažkokia nelaimė yra tie turkai išvažinėję po visą Europą.

Ketvirti. Izraelis. Na, na… Beveidis reikalas. InCulto šansų lieka vis mažiau.

Penkti. Airija. Standartėlis laimi.

Šešti. Kipras. Stengėsi vaikinai. Bet tikrai ne daugiau, nei InCulto

Septinti. Azerbaidžanas. Turkai prabalsavo už sau artimus.

Aštunti. Rumunai. Klausimėlis…

Devinti. Armėnija. Ką bepasakysi…

Dešimti. Danija.

Labai labai gaila…

Taip mažai draugų. Geopolitiniame šou, kurio pavadinimas Eurovizija, šansų neturime.

Jei atvirai, ar verta čia apskritai dalyvauti? Yra nedalyvaujančių europiečių – vengrai, čekai, italai, austrai, dar šešios šalys.

Nedalyvauja ir vargo nemato.

Labai reikia čia tos Eurovizijos?

Galime juk ir be dalyvavimo parodyti finalą kaip kokie australai ar afrikiečiai.

Pusdykiai.

Please wait...
Kategorijos:  Fiksavome, Kanalai, Personalijos, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , ,

13 komentarai:

  1. Ričardas | 28 gegužės, 2010 at 01:13

    Uagadugu, norėjau pažerti agresijos žodynėlį, tačiau parašėte viską tinkamai. Sutinku, jog laikas atsisakyti dalyvavimo, nes gėda žiūrėti į tokius kaip: Izraelis, Armėnija, Airija. Kita vertus nieko nepraradome, nes organizuoti Euroviziją Vingio parke nėra taip paprasta… 😀 Šiaip nesuprantu, kodėl turnyro komisija praleidžia dainas, kurios akivazdžiai pasisavina kitų dainų ritmą. Priskaičiavau apie 5 dainas, kuriu melodiją/ritmą galėčiau atrasti savo muzikos “playlist’e”. Tačiau, verta pastebėti, jog Inculto nepasiekė su diena, nes jeigu jie būtų dalyvaję pirmajame ture, tai būtų (duodu ranką nukirsti) patekę į finalą.

    Please wait...
  2. chamsinas | 28 gegužės, 2010 at 14:38

    Ir aš manau, kad pirmame pusfinalyje InCulto būtų turėję daugiau šansų — antradienio koncertas buvo labai nuobodus ir išsiskyrė masiniu nusidainavimu. Kita vertus, į gyvenimą reikia žiūrėti realiai.
    Gal apsirinku, bet ši Eurovizija gana skiriasi nuo ankstesnių — mažiau nacionalinių, balkaniškų motyvų, daugiau universalių melodijų. Tai — ne lietuvių naudai, juolab, kad, pasirodo, už efektus reikia papildomai mokėti.Todėl pritarčiau minčiai, kad nėra ko į šį renginį veržtis, na, nebent dėl nacionalinės atrankos, kuri sudaro sąlygas visokio plauko dainininkus pamatyti.

    Please wait...
  3. kestutis d | 28 gegužės, 2010 at 14:47

    inculto – praktiskai be sansu, ar tai pirmame, ar tai antrame ar dar kazkelintame finale – daina monotoniska, nuobodi, isimenanti gal tik keliolikto karto. pats pasirodymas – tik trumpikes yra tam tikras momentelis, tuo tarpu patys vyrukai demonstravo minimalistinius primityvius judeselius, kaip ir kazkada iskeiktasis stepukonis. taigi, nieko blatno. vienintelis, kuo buvo geriau suzaista – tai svarstymas apie politinius dainos motyvus – bet ir tai, tokio zinomumo pasirode neuztenka – pasirodo, kad tie kurie tuo domisi greiciausiai nebalsuoja ir net eurovizijos neziuri
    teisybes delei, turiu pasakyti, kad ir kitu dainu as nelabai suprantu – dazniausiai blankios ir neisimenancios – matomai neturiu as tam skonio
    baltarusio is praeitu metu privalumas – ji isiminiau tarp keliu nedaugelio, bet butent tarp jo antakiu (nors ka jis dainuoja pavyko prisiminti po keliu, o ne po keliolikos kartu)
    idomu, o ka uagadugu laiko balkanais? ten tas pasakymas – labiau slavai negu balkanai? juk ten ta visa misraine, ir slaviskasis elementas ypac stiprus – net ir bulgarai yra suslaveje tiurkai (nors pagal kita – irgi slavai). o ir ryskaus etninio vientisumo tose valstybese nelabai yra – daugelyje vietu riba tarp gyvenamu vietoviu aiskia etnine sunku nubrezti, todel naturalu, kad kroatai, gyvenantys serbijoje (ir visur aplinkui) gali laisvai balsuoti uz kroatus – todel sakydami, kad laimi kaimyniskumas – klystame (vargiai isivaizduoju kroata balsuojanti uz serba)
    ir dar – nustebino stiprus uagadugu ekonominis isprusimas – kazkaip net nebuvau pagalvojes, kad simonyte sukele krize ar pridare taip, kad klientai nebeatsiskaito 😀

    Please wait...
  4. uagadugu | 28 gegužės, 2010 at 14:51

    Subjektyvu, Kęstuti. Man pridarė.

    Please wait...
  5. kestutis d | 28 gegužės, 2010 at 15:06

    uzuojautos
    nors manau, kad daugelis panasiai galvoja – del ko vartojimas krito ir pan.
    tiesa, nenoriu piktai saipytis, irasai patinka, daugiau suzinau apie programavima

    Please wait...
  6. Gabija | 28 gegužės, 2010 at 16:58

    O kuo ta Alioša stipri? Vulgari merga su kapišonu, ir tiek.

    Please wait...
  7. uagadugu | 28 gegužės, 2010 at 17:38

    Hm. O “vulgarios mergos” jau ir negali turėti balso?:)

    Please wait...
  8. taip | 28 gegužės, 2010 at 21:29

    Kad ir kiek politikos Eurovizijoje, geriausiais vis tiek kažkaip tampa geriausieji. Na, poros vietų paklaida pasitaiko, bet iš principo vis tiek, žmonės atsirenka.
    Todėl mintis apie nebedalyvavimą Eurovizijoje vertinu kaip lūzerių pasidavimą. Kiek iki šiol buvome verti, tiek ir gavome. Bet jokiu būdu nepritariu pasidavimui. Palikime šansą sužibėti perliukams ir iš mūsų tarpo.

    Prie InCulto nesėkmės, mano supratimu, labai prisidėjo niekam tikę operatoriai (ar kas ten pasirenka ką filmuoti ir iš kokio atstumo). Keitaliojo labai stambų planą ir pernelyg nutolusį planą. Tiek Lietuvos, tiek ir kitų atlikėjų atveju dažnai tokių planų aiškiai neužteko. Taip norėjosi nužiūrėti armėnės klubus, o tinkamo plano kaip nebuvo taip nebuvo 🙂 InCulto trumpikių irgi praktiškai nesimatė.
    Dar mūsiškiams pritrūko žaismingumo. Tiksliau, Jurgiui pritrūko. Atrodė pavargęs ir neišraiškingas. Kiti grupės nariai šauniai maivėsi, tačiau operatoriai tų kitų narių beveik nerodė. Nesureagavo į tai, kad Jurgis ne formoje, nesusiprato daugiau koncentruotis į kitus.

    Pasirodymas turėjo potencialo, tačiau parodyta buvo netinkamu planu, ne tie akcentai.
    Tiksliau, ne visi geriausieji akcentai. Paroloninių muzikos instrumentų panaudojimas pavyko ne prasčiau nei Lietuvoje, atrodė juokingai.

    Please wait...
  9. Saulius | 28 gegužės, 2010 at 22:20

    Aš prieš Lietuvos dalyvavimą Eurovizijos konkurse http://by.ly/neeurovizijai

    Please wait...
  10. Gabija | 29 gegužės, 2010 at 15:43

    balsa tureti gali, bet man jos daina jokio ispudzio nepaliko, ji tiesiog jokia, o jei dar vulgari merga dainuoja, tai jau nebe nulinis ispudis susidare, o neigiamas 🙂

    Please wait...
  11. eurovizija 2010 | Justino Dabulskio Blogas
  12. Antrąjį Eurovizijos pusfinalį prisiminus
  13. FIKSAVOME: “SIDABRINĖ GERVĖ 2010″ | uagadugu

Palikite komentarą