“EUROVIZIJA 2010”: LNK STABUKAMS PADEDANT

(Last Updated On: 2020-02-16)

Gera buvo lietuviška atranka. Suskaičiavome bene aštuonias dainas, dėl kurių nebūtų gėda Eurovizijoje. Seniai taip bebuvo. Kurioje vietoje InCulto? Jei Balkanams (ir ne tik jiems) užteks kantrybės iškęsti painų ir be galo nekabinantį dainos prieangį ir neperjungus kanalo pasiekti priedainį (kuris tikrai vykęs), Eurovizijoje turime šansų nebūti paskutiniai. Būsime bent jau dešimti. Nuo galo.

Kas garantavo rezultatą apart blizgančių glaudžių? Algis Ramanauskas ir Ugnė Skonsmanaitė. Tiksliau, jų dalyvavimas palaikymo komandoje ir ugningas agitavimas už InCulto.

Šiame lietuviškame Eurovizijos atrankos finale ypač išryškėjo pranašumai tų, kurie mokėjo pasinaudoti populiaresnių žiniasklaidos priemonių suformuotu įvaizdžiu.

Populiaresnių, nei Eurovizijos transliuotoja LTV.

Algis Ramanauskas atnešė virš pusės milijono Dviejų minutės šlovės žiūrovų populiarumo aurą, o Ugnė Skonsmanaitė apie 400 tūkstančių iš Kakadu.

Ugnė Skonsmanaitė po dainos buvo Jurgiui Didžiuliui iš dešinės – arčiau, nei Erica Jennings (nepainioti su nesantuokine neištikimybe – tai tik verslas!), o A. Ramanauskas iš kairės. Teisingai rinkodariškai pozicionuoti.

Tarsi gero dirigento batutos mostelėjimu vienai ir kitam paslaugusis renginio vedėjas Giedrius Masalskis kaip pagal užsakymą suteikė žodį iškart po InCulto dainos.

Ir viena, ir kitas šnekėjo kaip iš natų. Tarsi kažkas TV infošou būtų parašęs tekstą. Kaip šiais laikais U. Skonsmanaitei ir kaip kažkada A. Ramanauskui.

Šis finalas – tarsi dar vienas įrodymas, kad, LTV, nors ir sukurta propaguoti unikalias misijines vertybes, neegzistuoja uždaroje erdvėje. Net ir Eurovizija gali būti paveikta televizijų, kurios su ja neturi nieko bendro. O gal būtent Eurovizija

Tik kuo reiks remtis Europoj? Juk ten niekas nepažįsta nei U. Skonsmanaitės, nei A. Ramanausko…

O Madonna gali būti, hm, per brangi…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. chamsinas | 5 kovo, 2010 at 11:57

    Mane nenustoja žavėti Jurgio verslumas. Bet muzika — ne, netraukia. Taip sakant, vietinis produktas.

    Please wait...
  2. Mykolas | 5 kovo, 2010 at 14:16

    Na jau kaip giliai žvelgta. Mano manymu, visiškai per giliai. 🙂 Kai kurie palaikymo kompanijos visai neturėjo, kai kurie turėjo. O kas tą palaikymo kompaniją sudarė, didelio skirtumo nėra. Nemanau, kad komisijai didelę įtaką padarė A. Ramanausko ar U. Skonsmanaitės buvimas šalia Inculto. 😉 O kalbant apie reklamą, tai puikiai Inculto padirbėjo kitoje ekrano pusėje – prieš finalą apvažiuodama pagrindinius Lietuvos miestus ir populiarindama savo dainą ten, kur yra žmonės – Statoil, Maxima ir t.t. 🙂 Štai čia tikrai geniali marketinginė idėja. Ir jokio A. Ramanausko neprireikė. 😉 http://www.youtube.com/watch?v=-YPOutZBcCQ

    Please wait...
  3. Alius | 5 kovo, 2010 at 16:43

    Komisijai tai įtakos nepadarė. Bet žiūrovams – dar ir kaip.

    Please wait...
  4. Aliui | 5 kovo, 2010 at 21:32

    Žiūrovams įtaką padarė blizgantys triusikai, Aliau. Kokia dar skonsmanaitė.

    Please wait...
  5. Nuomonė | 6 kovo, 2010 at 21:54

    Kas iš to, kad laimėjo, jiems gerai, patenkins savo ego, o kas iš to Lietuvai?
    Dėl komisijos nesuprantamas reikalas, kažkokia abrakadabra. Nors Lietuvoje daug kas sveiku protu nesuvokiama.

    Please wait...

Palikite komentarą