LRT NEPAGEIDAUTI LIUDVIKA POCIŪNIENĖ IR DARIUS KUOLYS Į BTV

(Last Updated On: 2020-01-20)

BTV programoje atsiranda intriguojančių naujovių. Pirma jų – Dariaus Kuolio vedamos Sankirtos, antra – Liudvikos Pociūnienės Laiko ženklai. Ir viena, ir kita gimė LTV. Pirma jų buvo rodoma LTV2 bangomis, antra – ne vieną TV sezoną praleido LTV tinklelyje.

Liudvika Pociūnienė

Liudvika Pociūnienė © BTV

Dėl Sankirtų virė karštos aistros, kurias gana tiksliai aprašo Romas Sakadolskis savo rašinyje Rinkimai, žodžio laisvė ir LRT 2008-aisiais. Faktai rodo, kad dabartinis LRT vadovas Darių Kuolį yra apdovanojęs ypatingai giliais jausmais, nes nuo jo patvarkymo pradėjo savo kadenciją. Pasak R. Sakadolskio pačiame pirmame LRT tarybos posėdyje naujasis generalinis direktorius surengė D. Kuoliui teismą „už akių“. A. Siaurusevičiaus prašymu, posėdis paskelbtas uždaru, žurnalistai išprašyti iš patalpų, o D. Kuoliui – jam net nedalyvaujant – pateikti priekaištai esą jis įžeidęs LTV žurnalistą, nes kritikavęs jo parengtą reportažą, daręs spaudimą savo radijo laidoje „Tarp Rytų ir Vakarų“. A. Siaurusevičius pakeltu balsu tikino eisiąs ginti LRT žurnalistą..

Tarybos nariams buvo pateiktas radijo laidos ištraukos įrašas, tačiau kadangi joje nebuvo paminėtas žurnalisto vardas ar pavardė, įžeistojo ir spaudimą patyrusio žurnalisto tapatybę teko atskleisti pačiam A. Siaurusevičiui. Paaiškėjus, jog kaltinimai mesti net nebandžius išsiaiškinti su laidos vedėju D. Kuoliu, o Tarybos nariams pademonstruotas televizijos reportažo įrašas buvo ne tas, apie kurį kalbėta radijo laidoje, A. Siaurusevičius tiesiog pareiškė, kad jeigu šis reportažas netinka, tegul susiranda kitą.

Tapo akivaizdu, jog tai, kas vyko už uždarų durų š. m. gegužės mėnesį mokesčių mokėtojų išlaikomoje LRT, neturėjo nieko bendro su neįvardytu žurnalistu, spaudimu ar tikrove. Tai buvo linčas, kurio baigtis buvo nesunkiai nuspėjama ir paaiškėjo artimu laiku.

Po savaitės LRT administracija pranešė, jog D. Kuolio sutartis vesti laidą „Tarp Rytų ir Vakarų“ nebus atnaujinta. Tačiau tuo pačiu metu paaiškėjus, jog baigėsi ir D. Kuolio televizijos laidos „Sankirtos“ sezonas, pasigirdo protestų, jog jis šalinamas iš visuomeninio transliuotojo eterio.

Ir iš tiesų, Sankirtos negrįžo į LTV2, bet pasirodė BTV. Kaip ir Liudvikos Pociūnienės Laiko ženklai, kurie prie tos pačios administracijos pradžioje buvo pradėta rodyti necikliškai, o po to ir visai išnyko.

Skaityk  KARŠTA NAUJIENA: "LIETUVOS RYTAS" VĖL KASA DUOBĘ PO TNS "GALLUP"

Liudvikos Pociūnienės pozicija dėl jos vyro mirties vargu ar įtinka dabartinei LRT administracijai.

Būtų galima šį procesą nurašyti lėšų stokai, bet juk LTV svetingai priėmė kitus autorius su senomis laidomis – Neringos Čereškevičienės Tele Bim Bam ir Andriaus Tapino Pinigų kartą.

Specifinis selektyvumas akivaizdus.

Antra vertus, BTV mums išlieka didele mįsle. Kai po iškilias temas nagrinėjančios laidos išvysti tokius trilerius, kovinius filmus, kuriuos kitos televizijos pasigėdydamos grūda geriausiu atveju į gilią naktį, tai taip ir nesupranti, kokios rūšies televiziją žiūri. Jokio vientisumo.

O gal BTV yra dvi televizijos vienoje?

Sakyčiau, šizofreniškas būvis.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

4 komentarai:

  1. sip | 27 sausio, 2010 at 15:43

    dar bus kazkokie Bruzo filmai pakankamai idomus. tai rimtas dalykas bus, nors ir dabar pvz akistata su Lietuva yra turbut normaliausia pokalbiu laida, ir siaip yra laidu kurias galima ziuret: Lz tyrimas, tarkim ir gimnazistai normali laida jaunimui.

    Please wait...
  2. chamsinas | 27 sausio, 2010 at 16:31

    BTV nepanaši į nieką. Tik mėgink ją nurašyti, ir, še tau, vis pakiša kokį siurprizą.

    Please wait...
  3. LRTas | 28 sausio, 2010 at 10:39

    Aliau, reikėtų patikslinti – LRT susigrąžintoms laidoms pinigų nemoka. Telebimbam atėjo kartu su mineraliniu vandeniu, o iš ko išsilaikys Pinigu karta kol kas neaišku,nes po pirmųjų laidų rėmėjo nesimato.

    Please wait...
  4. Alius | 28 sausio, 2010 at 11:27

    Ačiū už patikslinimą,bet straipsnelis ne apie tai, todėl ir neminėjome. Beje, apie tai rašėme http://uagadugu.blogas.lt/metai-ltv-tinkleliui-prasideda-armagedoniskais-isbandymais-2419.html

    Please wait...

Palikite komentarą