“EUROVIZIJA”: LAIKAS IŠSIVAIKŠČIOTI. PASVARSTYMAI PRIE TRIUŠIO

(Last Updated On: 2019-08-15)

Eurovizija ne Šuberto d-moll, vienos nepasiklausysi ir nepasižiūrėsi. Šįkart buvo triušiovizijos vakarėlis. Ankstesniais metais jau turėjome kalakutovizijas, šašlykovizijas, cepelinovizijas. Eilė atėjo triušiui. Pasirinkome baskišką – dėl to, kad baskai Eurovizijoje nedalyvauja (gėda Ispanijos režimui ir LRT, kuri Ispanijos karaliaus kalbai paskyrė geriausią laiką), todėl toks triušis nedarys jokios įtakos mūsų objektyvumui, o be to baskiška virtuvė geriausia pasaulyje. Na, aišku, dar ir vynas liejosi upeliais.

Įspūdžiai? Euroviziški.

Nesuprantu, už ką vokietis mokėjo tuos šimtus tūkstančių Ditai von Teese? Kad tas “bang bang” su ja būtų parodytas kelias sekundes dainos pabaigoje? Jeigu ji buvo svarbiausias dainos masalas, reikėjo ir eksponuoti viso pasirodymo metu.  Eurovizijos organizatoriai išsigando skandalingos šokėjos šlovės? Nepadoru? Bet kažkodėl buvo padoru rodyti ukrainietės patvorių striptizą ar musulmonišką emancipaciją a la Azerbaidjan.

Man kaip visuomet patiko Patricia Kaas, nors profesionalus muzikas iš kairės, smagiai taršydamas triušio šlaunelę pastebėjo prastą fonuškę. Beliko linktelti galva, nes neturiu šitoje vietoje jokių argumentų.

Bet visiškai nesuprantu, kam Kaas apskritai grūdosi į šitą prasto popso fiestą. Girdėjau per radiją lietuviško Eurovizijos viršininko LTV Jono Vilimo giliamintiškus pasvarstymus apie tai, kad popso kategorijoje tai labai aukšto lygio renginys.

Kai matau azerbadžaniečių, turkų, graikų, vengrų, bosnių, armėnų dainas, pasijuntu prasčiausioje kebabinėje prie stoties.

LTV atstovas negali sakyti, kad Eurovizija yra blogai. Suprantama. Bet bardakėliui, koks jis būtų populiarus, lipinti šventovės etiketės gal ir nereiktų.

Man žymiai artimesnis sveikas anglų požiūris į Euroviziją. Su ironija, peraugančia į sarkazmą. Nors šįkart ir jie pasistengė. Andrew Lloyd’ą Webber’į prisikalbinti, įtariu, buvo ne pigiau, nei Ditą. Ir mergina buvo balsinga.

Skaityk  TRITAŠKININKAS MARIUS STANKEVIČIUS

Niekaip nesuprantu, kodėl rusai taip desperatiškai laikėsi savo videoinstaliacinės idėjos ir ta proga, berods, tapo nukenksmintas Sasha Son(g). Manau, kad ta idėja labiau pakenkė, nei padėjo.

Estės paėmė žiūrovą kaip tik šviežumu, o ne senėjimo parabole.

Nemanau, kad Sasha Son(g) būtų geriau pasirodęs ir tuo atveju, jei burtai, jį padėję į apšildančiojo atlikėjo vietą, būtų palankesni. Žiūrovai iš dviejų nuoširdumų – lietuviškai rusiško ir norvegiškai baltarusiško, rinkosi pastarąjį. Gurmanė iš dešinės pajuokavo, kad savo taršomą triušiuką mielai išmainytų į šitą norvegišką televizoriuje.

Triušiukai triušiukais, bet ir daina norvego buvo skani. Visi čepsėtojai prie stalo sutikome, kad šitą melodiją niūniuosime ilgai.

Buvo vilčių, kad žiuri atsiradimas Euroviziją ženkliai pagerins. Bergždžios iliuzijos. Vėl darosi gaila, kad iširo Jugoslavija.

Antra vertus, kokiam Vokietijos biurgeriui ir Prancūzijos varlėdai taip pat su gailesčiu galvojasi apie Sovietų Sąjungos išsivaikščiojimą.

Jei taip bus toliau, išsivaikščios ir Eurovizija.

Please wait...
Kategorijos:  Aplink TV, Laidos
Tags: , , , , , , , , , ,

4 komentarai:

  1. Corot | 17 gegužės, 2009 at 16:08

    Aš tai suprantu, kodėl Patricia Kaas dalyvavo Eurovizijoje. Dėl reklamos. 100 milijonų TV žiūrovų – visai neblogai.

    Ir ji pati to neslėpė, savo šalies spaudoje sakė: “Eurovizija – kičas, bet aš ten dalyvausiu dėl reklamos”.

    Please wait...
  2. bobute | 17 gegužės, 2009 at 18:56

    O dar tai buvo griežiančiųjų Eurovizija, dauguma kuo nors griežė: smuikais, altais, violončelėmis… kai kurie turbūt dantimis.

    Please wait...
  3. Ūžesiai ausyse | 17 gegužės, 2009 at 23:53

    Jau geriau būtų sugroję 25 tokie kaip Kaas dėl reklamos. 😀

    Please wait...
  4. spalvinis | 18 gegužės, 2009 at 10:02

    ..mes lojam, o Eurovizijos vežimas su dešrom, kebabais ir šašlykais važiuoja toliau, ir važiuos, kad ir be mūsų… 😉

    Please wait...

Palikite komentarą