“SODRA” IR KVAILAS SĄŽININGUMAS

(Last Updated On: 2019-08-07)

Vienas Sodros viršininkų Laimonas Rudys per Žinių radiją šnekėjo, kad Sodros darbuotojai, dirbantys su šiai institucijai mokėti vėluojančiais juridiniais asmenimis, yra instruktuojami būti maksimaliai lankstūs įstatymo ribose.

Vienas mano draugas turi mažytę uab‘ėlę. Daug metų su žmona sąžiningai ir laiku mokėjo mokesčius, nebuvo apiforminę buhalterių autorinėmis darbuotojomis ir kitais kandeliabrais, na, niekuomet nebandė apeiti Sodros. Buvo, kaip juos daug kas vadino, kvailai sąžiningi. Na, štai. Ir tas kvailai sąžiningas žmogus, krizei prie sienos prispaudus, šiaip taip subalansavo savo išlaidas, susitarė su banku dėl palūkanų terminų atidėjimo ir taip toliau. Beliko Sodra. Žmogus atėjo į Sodrą ir žvelgdamas kvailai sąžiningomis akimis paprašė valdininko būti maksimaliai lanksčiam ir atidėti mokėjimus. Tačiau čia jis susidūrė su uoliai pareigingomis valstybės pareigūno akimis, kurios jam pradžioje nebyliai, o po to ir žodžiu tarė – įstatymas šito nenumato.

Iš tiesų, ar jūs kada matėte lankstų įstatymą a la Laimonas Rudys?

Beje, berods tas pats Laimonas Rudys arba jo kuris nors sodrinis klonas kitoje radijo laidoje prieš kurį laiką pasigyrė, jog Sodra iš visų valstybinių institucijų yra iškėlusi daugiausiai bankroto bylų. Pasigyrė specialiai neimu į kabutes, nes jis tikrai gyrėsi. Jam tai darbo pasiekimas. Pastebėjau, kad Sodrų ir kitų mokesčių surinkimo įstaigų kabinetai pilni tokių jaunų naujosios valdininkijos egzempliorių. Kostiumukai, kaklaraiščiai, uoliai pareiginga veido išraiška ir visiškai tuščios akys.

Draugas ir jo žmona paskutinius penkis metus nė dienos neatostogavo. Kartą per metus su senele išleisdavo vaikus į Turkiją. Į pigiausią dviejų žvaigždučių viešbutį. Jokių all inclusive. Lankantis pašvęsti savaitgaliais jų chruščiovkėje rasdavome kuklią ir netgi skurdžią buitį – dar tėvų uždirbti trisdešimties metų senumo baldai, varvanti santechnika. Verslininkai…

Skaityk  RIAUŠĖS: TAS NENUMALDOMAS INSTINKTAS KELTI ŠIRŠALĄ

Nauja valdžia užsimojo surinkti daugiau mokesčių? Kam?

Kad uolūs jaunieji valdininkai gautų algas?

O gal juos geriau būtų buvę nuogais užpakaliais paleisti į smulkų verslą? Tada jie pajustų visą verslininkavimo malonumą, kai tik įkūrus naują uab‘ėlę nuo kiekvieno gaunamo lito turi mokėti 54 centus valstybei.

O po to iš to gauto lito dar turi pridurti savo senoms mamoms ir tėtėms po 30 centų, kad šie sudurtų galą su galu, nes Sodrai reikia daug pinigų savo plačioms reikmėms administruoti, mokant algas uoliems valdininkams ir išlaikant gausius ir gražiai atremontuotus pastatus.

O gal išgelbės Valentinas Milaknis (radau galų gale televizinį kampą)? Irgi anekdotas. Ar tik su Saulėlydžio komisija ne jo paties autoriteto saulėlydis ateina? Pirmą kartą nusileido, kai, palikęs savo komandą ant ledo, atsistatydino iš LRT vadovo posto, po to nieko gero nenuveikęs išėjo iš vadovavimo LRT tarybai, o dabar dar ir Saulėlydžio komisija.

Šalis ta Lietuva vadinas.

Gerai, kad uagadugu Afrikoj, čia bananus skabaisi ir gyveni.

Please wait...
Kategorijos:  Visuomenė, Neformatas
Tags: , , , , , , , ,

Palikite komentarą