MTV REITINGAI: KO NORI VESELIS?

(Last Updated On: 2019-08-07)

Paskui Lž gidą persirašau MTV Baltic vadovo Mariaus Veselio žodžius iš kanalo svetainės: Kaip jau esu pasakojęs, MTV šiuo metu užima apie 2-3 procentus TV reklamos rinkos, matuojant gautomis pajamomis. Maždaug tokią (ar net didesnę) žiūrovų rinkos dalį MTV turi ir pagal visas be išimties mūsų ir ne mūsų užsakytas alternatyvias sociologines apklausas. Tik pagal TNS TV metrų duomenis MTV rinkos dalis yra praktiškai lygi nuliui. Patys suprantate, kad tai nesąmonė. Logika paprasta: jei uždirbu 2-3 procentus rinkoje plaukiojančių pinigų ir turiu ne mažiau kaip 2-3 procentus žiūrovų pagal sociologines apklausas, tai “nulis”, rodomas TNS TV metrų, yra klaidingas.

Ponas Veselis savo jauniesiems subkultūriniams adeptams tegu išsijuosęs rašo, kad tai nesąmonė, bet neįtikins mūsų, uagadugu.

Apskritai, iš kur tas maksimalistinis noras turėti 2-3 proc. auditorijos nišiniam kanalui? Atsiverčiu praėjusios savaitės JAV Nielsen auditorijos tyrimus. MTV su 0.3 proc. auditorijos dalies užima garbingą 24 vietą tarp visų kabelinių TV stočių. Šast link Anglijos – čia jau daug metų MTV svyruoja ties 0.2 proc. Geresni rezultatai Rumunijoje, čia matome 0.5 proc. Visur kitur panašiai. Kažkur Rusijoje prieš kelis metus buvo 1 proc. ir tai laikoma geru rezultatu. uagadugu nėra visažiniai, gal kur Albanijoje ir yra tie 2-3 proc., bet tai išimtis iš taisyklės.

MTV tikslinė auditorija yra 11-34 metų muzikalūs individai. Pabrėžiu, muzikalūs. Beje, muzikaliesiems siūlau savęs su visais nesutapatinti. Yra daugybė jaunimo, kuriems muzika paskutinėje vietoje, o su ja ir MTV.

Tai amžiaus grupei televizija apskritai nėra patraukliausias laisvalaikio leidimo būdas. Beje, čia mano minėtas JAV MTV labiau adaptuotas vyresniajai ir ne visuomet muzikaliai auditorijai. Čia daugiau pokalbių šou, nei muzikos. Ir vis tiek skaičiai tik 0.3 proc. (čia M. Veselio tik).

Skaityk  "LIETUVOS RYTO" TV EINA HUMOROP

O kiek dar auditorijos iš MTV atima internetas ar videožaidimai.

Taigi, mūsų nuomone, tas 0.2-0.3 proc. arba, M.Veselio žodžiais, nulis, yra natūrali būsena, o ne nesąmonė.

M. Veselio noras, kad jo stoties gaunamų pajamų kiekio dalis atitiktų auditorijos dalį, irgi keistokas. M. Veselis nori to, ko Lietuvos rinkoje nėra. Pagal jo logiką TV3 ir LNK turėtų gauti apie 40-50 milijonų metinių pajamų, o ne 80-90, kiek šios stotys iš tiesų gauna. Nes būtent 40-50 mln. atitinka LNK ir TV3 auditorijos dalį (20-25 proc. kiekviena).

Jei MTV iš tiesų uždirba 2-3 procentus rinkoje plaukiojančių pinigų, tai būtų apie 4-7 mln. litų per metus. Taip pat neprastai uždirbama ir iš turinio pardavimo kabelinių operatoriams. Nėra blogai, kaip stočiai, kurios išlaidos yra signalo platinimas, rinkodara, atlyginimai administracijai ir dar kas nors nefundamentalaus, ko nežinau.

Manau, kad savininkai iš Izraelio dar ir pelno pasiima milijoną kitą. Ko čia būti nepatenkintiems.

Taip ir nesuprantu, ko reikia M. Veseliui.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Rinka
Tags: , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. simonas | 2 kovo, 2009 at 13:33

    +++ už šitą straipsnį.

    viskas teisingai, tik aš netikiu, kad MTV kaip giriasi 2-3% pinigų, kas būtų 4-7 mln. per metus. Nebent kontraktas su "Ežiu" po 4 mln. per metus atneša, kitu atveju tikrai netikiu.

    Beje estų fondas "Martinsons" tai pačiu laiku MTV pardavė. Gudrūs žmonės tenainos.

    Please wait...
  2. alius | 2 kovo, 2009 at 15:57

    Gal ir giriasi tas Veselis, nesuprasi.

    Please wait...
  3. G* | 18 lapkričio, 2009 at 23:49

    na va ir atėjo skaičiams realybės pradžia..

    Please wait...

Palikite komentarą