LRT ELGETŲ GIESMĖS

(Last Updated On: 2019-08-06)

Na, štai. Pūtėsi, pūtėsi it varlė ir sprogo. Piktojo Andriaus Kubiliaus nuskriausti autoriai, pasirodo, jau nuo spalio mėnesio skriaudžiami dar ir LRT. LATGA-A‘ai teisme pateikus ieškinį dėl virš 600 šimtų tūkstančių litų, kuriuos šiai karingai įstaigai skolinga LRT, sprendžiu galvosūkį.

Štai skaitau LRT spaudos pranešimą. Čia juodu ant balto rašoma, kad Lietuvos televizija pradeda didžiausią visų laikų šalies televizijų projektą – geriausio Lietuvos choro rinkimus. Labai pakilu, tauru ir visaip kitaip. Daug gražių ir susišukavusių senukų smetoniškus laikus primenančiose dekoracijose dainuos gražiems ir susišukavusiems senukams prie televizorių ekranų.

Chorų dvidešimt, kai kuriuose dainuos iki 50 choristų. LRT suskaičiavo, kad viso dainorėlių bus 660. Tikrai didžiausias visų laikų. Tačiau garbingasai nacionalinis rodytojas nemini kitos, gal jiems nereikšmingos smulkmenos – būdamas didžiausias jis mažne ir vienas brangiausių. Stebuklų ant svieto nebūna. Vien administravimo išlaidos tokiai masei žmonių suvaldyti kokios turėtų būti! O dar technika, monumentalios dekoracijos senukus gražiau parodyti…

Neveltui laidos viršininkas Laurynas Šeškus, kurį gandai krikštija antru visų laikų geriausiai apmokamu TV prodiuseriu po dabartinio Seimo pirmininko, garsiai prie langelio dūsauja savo pasisakyme Diena Media. Yra ko dūsaut, sunku šitiek išlaidų suvaldyti.

O brangių dainavimų LRT juk pasipylę kaip iš gausybės rago. Čia ir Dainų daina, ir Triumfo arka. Projektai padaryti su užmoju, dideli. Kitur tokių nėra. Kai dirsteli į vienintelius panašiai sumeistrautus LNK Žvaigždžių duetus, matai, kad šitas daug pigesnis – mažesnė studija, blizgučiai ne taip tautiškai blizga. Pagal krizę pataupė.

Neaišku man. Panašu, kad iš vargšų LATGA-A autorių pinigus atėmė, o už juos dainos, šokiai ir pramoga darbo liaudžiai.

Skaityk  DALIA GRYBAUSKAITĖ "THE NEW YORKER" GALINGŲJŲ FOTOGALERIJOJE

Galėjo Siaurusevičius nueiti pas prietelį Numavičių, padaryti butelį ir prasimušti papildomą reklamos biudžetą iš Maximos. Paprasta ir lengva. Šalia trečiu Landsbergį pasikviestų, tas pagal versijas su LEO draugauja, kartu ir visus svarbius LRT reikalus susitvarkytų keliems metams į priekį.

Teismai dar kažkokie… Smulkmė.

Susiję rašiniai:

LRT IR KONSERVATORIAI: BOTAGAS IR PYRAGĖLIS

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. Rokas Arbušis | 19 vasario, 2009 at 23:12

    tik vienas patikslinimas – choruose dainuos jaunimo. ir nemenkai. ir dailios merginos bus. nevalia vien senukams iš anksto visus laurus atiduoti.

    Please wait...
  2. alius | 20 vasario, 2009 at 09:30

    Gerai, pasižiūrėsim. Ypač, jei bus dailių merginų:)

    Please wait...
  3. ichmbch | 23 vasario, 2009 at 13:39

    Patikėk – buvo ir dar bus labai daug jaunimo 🙂
    Vien iš mano, t.y. Vilniaus universiteto akademinio mišraus choro bus beveik 50 studentų 😉

    Please wait...
  4. alius | 23 vasario, 2009 at 14:39

    Nuostabu!

    Please wait...
  5. Vytas | 14 kovo, 2009 at 00:16

    senukai dar turi parako

    Please wait...

Palikite komentarą