PUGAČIAUSKAS IŠ LTN: PRARANDANT GYLĮ

(Last Updated On: 2019-07-02)

Tai, be abejo, nebūtų verta dėmesio tema, jei Vykintas Pugačiauskas į URM išeitų iš kurios nors komercinės televizijos. Šiuose kanaluose žinios, nors kartais konjunktūriniais tikslais ir būna iškeliamos į pirmuosius grojaraščio puslapius, vis tiek nusileidžia kasdienei duonai – pramoginei, bulvarinei TV produkcijai.

Tiesa, rašydamas komercinės, čia pat sau turėčiau įsikąsti į liežuvį – būtų įvykis, jei išeitų iš Lietuvos ryto TV. Šis kanalas – išimtis – jo tinklelyje beveik pustrečios valandos žinių kasdien, optimistiškai tikimasi šitokios strategijos komercinio atsipirkimo ir informacinių akmenų ištraukimas iš pamatų bent jau optiškai grėstų žemės drebėjimu.

V. Pugačiauskas buvo išsiskirianti asmenybė dideliame LTN kolektyve. Giliai paniręs į užsienio informacijos srauto votulavimą ir gromulavimą, jis ne sausai perteikdavo žinią, o siedamas ją su paraleliais reiškiniais visapusiškai išanalizuodavo bei palydėdavo kokybišku komentaru. Ir darydavo tai bene kas vakarą – ne tik savaitinėse informacijos apžvalgose.

Panašu, kad tai, ką darė, jam buvo tiesiog įdomu.

Suteikdavo gylį Panoramai. Kurio dažnai stokoja jos vietinių žinių segmentas, o jau tie reportažai iš provincijos yra viena ištisinė bėda.

Aišku, LTV regeneracinės savybės nepaliauja stebinti. Nutrauktą galūnę po kurio laiko pakeičia ne blogiau veikianti kita – manau, kad ir šį kartą taip atsitiks.

Tik, nesu tikras, ar greitai. V. Pugačiausko praradimo atveju net labai nesu.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Personalijos
Tags: , , , ,

4 komentarai:

  1. troy | 27 gegužės, 2011 at 13:38

    Taaaaip, prarado retą profą.
    Gal tai tiesiog Siauro neapykanta gabesniam?

    Please wait...
  2. Giedrius Galdikas | 27 gegužės, 2011 at 14:44

    Lai neįsižeidžia žurnalistų bendruomenė, bet V. Pugačiauskui dar ilgai neatsiras lygių. Turėjau galimybę dirbti šalia jo, tad drąsiai tvirtinu, tai žmogus-orkestras. Esant reikalui ir filmuoja, ir montuoja, ir medžiagą iš bet kurios pasaulio vietos į LTV perduoda.
    O kalbant apie prarandamą gyli, būtina paminėti, kad prie to labai ryškiai prisidės ir G. Simonavičiaus pasitraukimas. Labai norėčiau tikėti, kad LTV (konkrečiai „Panorama“) ilgai neužsibus ant seklumos…

    Please wait...
  3. kiaulia | 27 gegužės, 2011 at 15:36

    Uagadugu, ar nebūsi nuskubėjęs? Kiek žinau, URM dar tik ketina jį įtraukti į diplomatus, dar nėra aišku. Pats Vykintas savo FB profilyje prieš kelias dienas rašė, kad sveikinti dar per anksti ir apskritai, nėra ko sveikinti 🙂

    Please wait...
  4. uagadugu | 27 gegužės, 2011 at 21:36

    Nežinau. Tada paguoda bent tai, kad bent jau nebūsiu nuskubėjęs pirmas… Visur galima rasti tą gerą kampą:)

    Please wait...

Palikite komentarą