BEATA NICHOLSON GRĮŽTA Į TV VIRTUVĘ

(Last Updated On: 2019-07-02)

Žinių iš TV3 paletėje išsiskiria naujiena apie Beatos virtuvę.

Beata Nicholson nėra naujokė televizijoje. Čia ji jau, berods, apie dešimtį metų. Gal būsiu ką nors praleidęs, bet suskaičiuoju keturis projektus – Maximaniją LNK bangomis, Arti. Toli, laidą apie kulinariją ir pokalbių laidą per LTV.

Pastarieji trys projektai nebuvo labai populiarūs – Arti. Toli buvo rytinės laidos potencialo, o rodyta geriausiu laiku; kulinarinę laida sodino tai, kad prodiuseriai apskritai nesuprato kokią laidą gamina ir pagrindinį laidos privalumą – vedėją aprėmino neaišku kuo, o pokalbių laida, kur B. Nicholson partneriavo Vyteniui Pauliukaičiui, tiesiog nebuvo skirta Lietuvos televizijai.

Vėliau B. Nicholson, gyvenanti Londone ir tik karts nuo karto pasirodanti Lietuvoje, atrodo, jau ir visai prarado ryšį su televiziniu kontekstu, bet kūrybines ambicijas su kaupu realizavo save toje srityje, kurioje, berods, jaučiasi geriausiai – valgio ruošime. Su Lietuvai nemažais, pakartotinais tiražais pasirodė jos kulinarinės knygos, populiarėjo tinklaraštis, kas buvo pastebėta ir įvertinta kasmetiniame Login renginyje.

Na, o dabar būtent per šį virtuvinį flangą B. Nicholson grįžta į TV. TV3 praneša, kad, cituoju, TV3 pristato džiugią naujieną visiems Beatos Nicholson gerbėjams – milžiniško populiarumo sulaukusi kulinarijos knyga „Beatos virtuvė“ nuo rudens taps ir savaitine TV laida apie valgio ruošimą ir mėgavimąsi gyvenimu.

 

„Tokio formato kulinarinio šou mūsų televizijose dar nebuvo, kai rodomas beveik visas gaminimo procesas – nuo produktų pjaustymo iki patiekimo lėkštėse. Laida nebus „išvalyta“ nuo tokių detalių kaip bulvių skutimas ar rankų plovimas – „Beatos virtuvėje“ vyks tai, kas vyksta bet kurio iš mūsų virtuvėje, – pasakoja TV3 programų direktorius Jurgis Jefremovas. – Iš anksto anonsuosime, kokie patiekalai – laidoje jų bus gaminama nuo 3 iki 5 – ir iš ko bus ruošiami. Taigi reikiamų produktų įsigijęs žiūrovas ruoš, o vėliau ragaus tą patį, ką ir Beata, tik kitapus ekrano.

Skaityk  TV PROFESIJA, ARBA KAIP "KLIURKA" TAMPA TV STANDARTU

TV3 akcentuoja jos knygų privalumus, tuo pačiu pasako, ko tikisi ir, panašu, išdėsto esminius skirtumus nuo kitos kulinarinės laidos kitame kanale: skaitytojai gyrė autorę už paprastus, visiems prieinamus, o ne aukštosios virtuvės patiekalų receptus, už valgius, kurių ingredientų lengvai galima rasti mūsų parduotuvėse, už kulinarines gudrybes ir patarimus. Autorė, siekdama tiesiogiai, linksmai, visiems suprantamai perteikti gaminimo procesą, pataikė tiesiai į dešimtuką. Sėkmę lemia ir Beatos kredo: „Valgio ruošimas neturi išvesti iš proto ir ištuštinti piniginės.“

Skirtumas turėtų būti ne tik tas – nenorėčiau tikėti, kad Beata būtų pasirašiusi ant mūsuose paplitusios praktikos tokias laidas finansuoti tik iš rėmėjų lėšų. Manau, kad kanalas šįkart turėjo atverti piniginę.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. tim | 28 gegužės, 2011 at 13:04

    Vietoj vardas Beata irasykit Bilas Sapiro, ir viskas idealiai atitiks :-). “…Tokio formato kulinarinio šou mūsų televizijose dar nebuvo…” 🙂

    Please wait...
  2. Mao | 30 gegužės, 2011 at 10:05

    Bilo pristatomo maisto ir badu mirdamas nevalgyciau, Beatos maistas atrodo skaniau, manau bus sekminga laida

    Please wait...
  3. asas | 30 gegužės, 2011 at 10:50

    viskas, ką daro TV3, yra tai, ko dar “mūsų televizijose nebuvo” 😀

    Please wait...
  4. komentaras | 7 rugpjūčio, 2011 at 11:04

    Jei TV3 imsis finansuoti Beatos laidą, nebeturiu ką bepridurti. Reiškia mūsų tėvynėje triumfuoja kičo, profanų ir draugų propagavimo sistema. Smengam į gilią duobę dar labiau. Savo srities profesionalus su savo profesionaliais patarimais užrakiname rūsyje ir duodame darbo žmonėms kažką girdėjusiems ar skaičiusiems, bet iki galo nežinantiems.
    Tiesa, nelabai supratau TV3 pranešimo spaudai “tokios kaip Beatos laidos formato dar nebuvo, matysim kaip plauna, skuta, valo…”. Hmm, kiek mačiau Lino laidų (o jų mačiau beveik visas), jis ir miltus sijojo, ir bulves skuto, ir žuvį valė. Taip , kad meluojat gerbiamieji 😉 Juk TV3 rodė Lino laidas :))) labai trumpa atmintis pas Jurgį, ar čia vėl draugysčių formulė veikia.
    Uagadugu, labai šališkai rašai savo blog’ą, kažkaip neskanu darosi skaityti.

    Please wait...
  5. Šiaip | 7 rugpjūčio, 2011 at 14:12

    –>komentaras
    Visgi geriau tokios, nei Krivicko laidos…

    Please wait...

Palikite komentarą