KARAS DĖL PRINCO WILLIAMO VESTUVIŲ: TV3 ŠŪVIS

(Last Updated On: 2019-07-08)

Tik spėjau parašyti apie LTV ir Lietuvos ryto TV užsiangažavimą į šimtmečio vestuvių transliaciją, kai iššovė ir TV3: likus 15 dienų iki Karališkųjų vestuvių TV3 televizija po beveik keturių mėnesių derybų susitarė su visuomeniniu Britanijos transliuotoju BBC televizija ir tapo tiesioginės transliacijos partneriais Lietuvoje.

Išgirdote tą po beveik keturių mėnesių derybų? Suprask – mes buvome pirmi, solidžiai ir seniai derėjomės, o Jūsų šnekos yra tik smulki ir nereikšminga saviveikla.

TV3 pagrindžia savo pretenzijas nokautuojančia faktologine baze: BBC televizijai, o kartu ir TV3 televizijai, tiesioginę transliaciją ruoš apie tūkstantis BBC žurnalistų ir TV komandos narių, kurie dirbs ne tik Londone, o ir įvairiausiose Didžiosios Britanijos vietose.

„Pusšeštos valandos truksiančioje tiesioginėje BBC ir TV3 televizijų transliacijoje suplanuoti reportažai iš Londono ir kitų Karalystės miestų, Karališkųjų vestuvių svečių atvykimas ir išskirtiniai interviu su jais ir visa vestuvių ceremonija – nuo Kate Middleton išlipimo iš automobilio prie Vestminsterio abatijos Londone iki jaunavedžių pamojavimo iš Bekingemo rūmų balkono, – praneša TV3 užsienio produkcijos vadovė Ieva Govedaitė.

Balandžio 29 dieną, penktadienį, TV3 televizija drauge su BBC televizija tiesioginę transliaciją pradės 10.00 val. Lietuvos laiku ir baigs apie 15.30 val. Lietuvos laiku. Princo Williamo ir K. Middleton karališkųjų vestuvių ceremoniją tiesiogiai komentuos vienas garsiausių ir labiausiai vertinamų žurnalistų Didžiojoje Britanijoje ir pasaulyje – BAFTA laimėtojas Huw Edwardsas, kuriam dažnai patikimos pasaulinės svarbos tiesioginio eterio transliacijos.

Pikantiška, kad būtent visuomeninė BBC yra Europos transliuotojų sąjungos (EBU) tikroji narė – o tai turėtų reikšti, kad būtent jos signalas turėtų pasiekti EBU narės – LTV žiūrovų ekranus. Gal TV3 gaus pagerintą versiją su ekskliuzyviniais intarpais? Tada LTV eilinį kartą pasirodys, kaip pilka našlaitė.

Skaityk  Į PIEVAS APIE "KELIO NAMO" MILIJONUS

O ką į tai atsakys Edmundo Jakilaičio hiperambicinga natūra? Juk būtent Lietuvos ryto TV save pozicionuoja, kaip informacinio srauto lyderė, o ši transliacija, nors ir su ryškiu bulvariniu prieskoniu, yra neabejotinai informacinė.

Ar prisijungs LNK? TV3 keturis mėnesius dirbo, Programos direktorius Jurgis Jefremovas net į Kanų TV mugę dėl jų susiruošė, o ką ten veikė reguliarusis lankovas, LNK programeris Arūnas Motiekaitis? Dinderį mušė?

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 komentarai:

  1. Au. | 14 balandžio, 2011 at 15:21

    Visiškas televizijų šūvis pro šalį, mano galva. Taip, gal daug kam ir bus smalsu užmest akį, kaip karalių puotos vyksta, kas kaip apsirengęs, bet tūlas lietuvis penktadienį nemes darbų dėl tokio bulvaro, geriau grįžęs namo (ar laisvą minutę darbe) internete pasiskaitys. Na, bet vienaip ar kitaip, intriga, kas geriau pakomentuos (ar išdrįs kas pasikviest Užkalnį) ir prie kurio kanalo namų šeimininkių širdys linkusios.

    Please wait...
  2. Solo | 14 balandžio, 2011 at 19:56

    Tai LNK irgi transliuos. Kol kas dar BTV tyli. Iš kitos pusės tai keista. Atsisveikinimą su J.Marcinkevičiumi transliavo tik LTV. Kitiems kanalams nerūpėjo, o štai Princas jau parūpo.

    Please wait...
  3. Valerijonas | 14 balandžio, 2011 at 21:52

    Žiurėčiau su sąlyga, kad bus pakviesti ir parodyti ateiviai iš kitų planetų…

    Please wait...
  4. uagadugu | 14 balandžio, 2011 at 22:07

    Bijau, kad savo pomėgiais būsite labai originalus.

    Please wait...
  5. spyris | 15 balandžio, 2011 at 17:52

    Na, Solo, pavarote… Jeigu laikyti, kad tai atsisveikinimas su princu, tai tuomet tamstos analogija tinka. Vienok, tie, kas žiūrės, taip tikrai nemano. Bent jau tv kanalai spėja, kad jie taip nemano.

    Please wait...
  6. Solo | 15 balandžio, 2011 at 21:48

    Mintis buvo kita. Tai kas vyksta Lietuvoje, komerciniams kanalams neidomu. Princo vestuves transliuos beveik visi pagrindiniai Lietuvos kanalai. Aš manau, kad ir atsisveikinimas su J.Marcinkevičium TV kanalams galėjo būti svarbesnis įvykis, dėl kurio buvo galima konkuruoti, nei Princo vestuvės.

    Please wait...

Palikite komentarą