“DAR PAŽIŪRĖSIM” EKSKLIUZYVUSIS BAUDIKAS – “FARAI”

(Last Updated On: 2019-07-24)
Kadras iš laidos "Farai"

Farai © LNK

 

Slapčia tikiuosi, kad ne tik man vienam bus įdomūs išvedžiojimai apie tai, kaip du TV rinkos bulvarinių simpatijų hipermaitėdos TV3 ir LNK kovėsi iš pažiūros eilinį pusvalandį (su vienur ar kitur kiek pasislenkančiomis minutėmis) trečiadienį nuo 20.30 iki 21 val.

Ringe būta išties įdomių pasispardymų. Priminsiu šio sezono istoriją. Jau pirmos susirėmimo minutės parodė, jog šis pusvalandis žada būti silpniausia korta abiejų televizijų tinkleliuose. LNK, pasitelkusi naują savo kanalo žvaigždę Nataliją Zvonkę, mestelėjo į mūšį Žvaigždžių klubą. Laida į eterį išėjo stenanti, susilaukė daug kritikos, bet po to pradėjo taisytis.

Tuo tarpu TV3 Dar pažiūrėsim, kurioje prieš sezoną pasikeitė prodiuseriai, savo mėgėjus nemaloniai nustebino. Anksčiau parodijavusi lietuviškas laidas, ji ėmėsi ambicingos užduoties išdurti visą televizinį žanrą – realybės šou. Nebuvo linksma… Todėl po kelių laidų teko grįžti prie buvusio formato ir vytis benuvažiuojantį reitingų traukinį.

Pasivijo ir gruodžio pabaigos paskutiniųjų dviejų laidų vidurkis jau lenkė Žvaigždžių klubo dvejas paskutines: 10.4: 9.6 (duomenys iš TNS).

Kas žino, gal ši pusiausvyra ir būtų besitęsusi iki sezono pabaigos, bet čia atsitiko taifūnas ir cunamis vienu metu ir vienoj vietoj. Į LNK su 24 valandomis pradėjo smelktis prodiuseris Justinas Milušauskas, kuris būtent šiai laidai, o ne TV3 bangomis rodomiems jo Farams atidavė, neaišku, kieno filmuotą medžiagėlę apie tada vagystėmis apkaltintos ir tokia proga tapusios labai populiaria Irmos Jurgelevičiūtės išvedimą iš Konarskio gatvėje įsikūrusios LTV Didžiosios studijos.

Nežinau, ar tai atsitiktinumas, bet beveik iškart po to TV3 paskelbė siunčianti Farus į neterminuotas atostogas. O po poros dienų išgirdome apie laidos perėjimą į LNK.

Skaityk  TV3 KALIOŠŲ ŠTAMPAVIMO CECHAS DIRBA PILNU PAJĖGUMU

Tai buvo mirties nuosprendis Žvaigždžių klubui, kurį LNK perkėlė į senukų prieglaudą ir uždusino pagalve, tiesa, leidusi pasidžiaugti fejerverkais ant stalo.

Farams buvo atlaisvinta vieta ir jie čia pirmą šių metų trečiadienį debiutavo. Debiutas buvo išties triumfališkas – laida surinko 17.1 procento – žiauriai, dvigubai nubaudusi savo buvusią bendražygę iš TV3 Dar pažiūrėsim (8.6).

Skirtumas ir išlieka didelis – štai, sulyginus pirmųjų keturių kovo mėnesio Farų laidų rodiklius su to paties laikotarpio Dar pažiūrėsim, rasime rezultatą 13.08: 7.28 Farų naudai.

Pastarosiomis dienomis neturėjęs priežasčių su didele euforija atsiliepti apie LNK programinius sprendimus, šį kartą turiu pripažinti, kad kanalo žingsnis yra sėkmingas – dėl šešių procentų skirtumo buvo verta daryti ekvilibristikas ir įbristi į J. Milušausko kūdrą.

Nors dėl 24 valandų kirba rimta abejonė…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka, TV istorija
Tags: , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. Nerijus | 7 balandžio, 2011 at 18:28

    visuomet žmonės domino “Farai”, o “Dar pažiūrėsim” domina tik intelektualų žiūrovą, jaunimą, kuris pasižiūri dažniausiai internete laidą, tai todėl ir reitingai šios laidos mažesni:)

    Please wait...
  2. Labdara | 7 balandžio, 2011 at 18:37

    Ir dar todėl, kad “Dar pažiūrėsim” tikisi visus priblokšti improvizacijomis pagrįstu talentu, o sėkmei, kaip žinia, dar ir darbo reikia…

    Please wait...
  3. Šypsena | 10 balandžio, 2011 at 14:07

    Liuks 🙂 toks rašymo stilius yra labai liuks: “Tai buvo mirties nuosprendis Žvaigždžių klubui, kurį LNK perkėlė į senukų prieglaudą ir uždusino pagalve, tiesa, leidusi pasidžiaugti fejerverkais ant stalo.” 🙂

    Please wait...

Palikite komentarą