LTV: “EUROVIZIJA” ŽIŪRĖJIMĄ PADIDINO DVIGUBAI, TAČIAU…

(Last Updated On: 2011-02-07)
LTV: "EUROVIZIJA" ŽIŪRĖJIMĄ PADIDINO DVIGUBAI, TAČIAU...

"Eurovizijos" pusfinalio laimėtojos Monikos petys © LTV

LTV programos reitingai pirmojo Eurovizijos pusfinalio metu buvo 4.3 %, kai prieš savaitę transliuotas Europos dailiojo čiuožimo čempionatas rinko 2.1% (duomenys iš TNS).

Bet, nesu tikras, ar LTV dėl to labai džiūgauja. Lyginti galime dar  keliomis prizmėmis – štai, prieš kelis metus dažnai atsitikdavo, kai eilinį Eurovizijos atrankos  turą sužiūrėdavo ir 7-8 procentai. Na, o kadangi LTV gyvena ne uždaroje, sau atskiru įstatymu užsibarikaduotoje aplinkoje, o aršiomis konkurencinėmis sąlygomis, tai Euroviziją reiktų lyginti ir su kitų televizijų laidomis. LNK didžiąją Eurovizijos dalį dengė Žvaigždžių duetais, o kitą gabalą – filmu. Dengė labai sėkmingai – LNK reitingai tuo metu buvo 11.1 – t.y. beveik 2.5 karto daugiau, nei Eurovizija. O TV3 nepretenzingai juda link sezono pabaigos su filmais – čia rinkta 8.0 – irgi gerokai daugiau, nei LTV.

LTV skaičiai yra nepelnytai maži. Koncertas buvo labai solidžiai nufilmuotas, žiuri vertinimai badėsi, nevengta aštrių formuluočių – patiko ir tai, kad gyvai į žiuri pastabas reagavo atlikėjai – patys kibo į plaukus ir jautėsi labai laisvai. Tiko ir patiko Giedriaus Masalskio sceninė povyza – kultūringa, bet buvo galima justi ir dygaus sarkazmo gaidelių. Suprantantiems tiko, nesuprantantys nepajuto diskomforto.

Ir muzikos buvo geros – The Independent, tarkim.

uagadugu iki šiol yra mįslė, kodėl LTV 2009-ųjų žiemą-pavasarį į šiukšlių dėžę išmetė tradicija prieš tai tapusią Eurovizijos atrankų formulę ir vietoj jos išrado naują, bet, kaip pasirodė, tik vienus metus gyvavusią Dainų dainą, po kurios Eurovizijos žiūrėjimas ir pradėjo silpnėti? Na, o pastaruosius porą sezoną tos atrankos nuo 7-8 koncertų dar ir susitraukė iki keturių…

Skaityk  SERIJINIS MECENATAS RAMŪNAS KARBAUSKIS

Tarkim, gerai papurčius pradines paraiškas, išvengiama gaidžiais scenoje giedančių. Bet čia jau visiškai kvailas uagadugu klausimas – o kodėl nebūtų galima iš tos pradinės atrankos, kur profesionalai atsijoja pačius silpniausius, padaryti TV šou? Sutinku, kad, jeigu Eurovizija yra laikoma išblizginta, nupucinta ikona, kuriai reikia melstis, tada negalima.

O jei nelaikai? Kas čia blogo? Tikrą lietuviškos pramoginės muzikos ir į ją ciūgais traukiančių mėgėjų pasiūlą Lietuvai pamatyti yra blogai? Jei esi drąsus atnešti paraišką, tai būk drąsus ne tik žiuri, bet ir publikai pasirodyti. Ir nušvilptas būsi, ir jau nepaslėptu sarkazmu vedėjas pažymės. O tada tas atrankas gali ištempti ir iki dešimties koncertų… Geras realybės šou. Bent jau čia LTV galėtų pasirodyti, kaip novatoriška, eksperimentuoti nebijanti televizija.

Sakysite, reitingus numuš?

Kokius dar reitingus?!

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , , ,

11 komentarai:

  1. cactus | 7 vasario, 2011 at 14:34

    LRT neįgalumas jau panašus į paralyžių. Net iš tokio burbulo, kaip Eurovizija, nebesugeba susirinkti žiūrovų. Fenomenalu. Ir šitie bukagalviai dar prašo papildomų pinigų ir biudžeto???

    Please wait...
  2. zorge | 7 vasario, 2011 at 14:50

    Cia priejo Kindziulis
    – o evrovidinijos atrankos visada sunkiai konkuruodavo su ZD.
    Taip, kad cactus pirma reikia pasidometi, po to kalbet.
    Hau !

    Please wait...
  3. cactus | 7 vasario, 2011 at 16:11

    Zorge, kai darai mėšlą, jis nekonkurentabilus net su švariu oru, nekalbant apie kvepalus. Gal galima padaryti tokį produktą, kuris pagaliau konkuruotų? Ko trūksta? Eterio? Didžiausios Lietuvoj studijos? Įrangos? Ar ŽD brandas prieš Euroviziją, paties manymu, kaip Coca Colos prieš Druskininkų Rasą? Kai nėra smegenų, nepadeda ir pinigai.
    O apie pasidomėjimą-mes vienas kito nematome. O gaila.

    Please wait...
  4. viesulas | 7 vasario, 2011 at 18:08

    Visada žiūriu Eurovizijos atrankas, geriausias šou, koks įmanomas Lietuvos padangėje: spartus tempas, arši, bet teisinga Čivilytė, saviti, iš nežinia kur išdygę nežinomi atlikėjai, savimi patenkintos, bet taip ir nepatenkančios “žvaigždės”, ir net resykiais pasitaikančios visai neblogos dainos. Reikalą gadina tik Vilimas su Užkuraičiu — pirmasis, kad nieko pasakyt neturi, antrasis, kad pernelyg didelis visų draugas. Masalskiui šmaikštumu, kultūringumu ir reakcija praktiškai nėra lygių, deja, jo veidelis bent per mano TV šį kartą atrodė pobaisiai — toks vaizdas, kad grimuotojai persistengė…
    Tikras pramoginis renginys tikram elitui. Kam tie reitingai?

    Please wait...
  5. uagadugu | 7 vasario, 2011 at 19:27

    Žiūrint, su kuo lyginat. Bet, vat, dar vienas elitas, na, tie, visokie kultūros laureatai, nuo šitokio elitinio renginio spjaudytųsi. O dėl reitingų… Žinot, jei dar tas elitas (bet koks) vienas pats savo laidas sau savarankiškai ir finansuotųsi, tai jau būtų ir visai gražu. Ir reitingų nereiktų. Įrašo LTV kasetę, elitui išsiuntinėja ir tiek.

    Please wait...
  6. tikras lietuvis | 10 vasario, 2011 at 19:26

    Pritariu autoriui – būtina rengti atrankas, nes nebloga buvo tik viena daina – The Independent, kurią konkurentai jau apskundė (nes kurti nemoka, o pysiulkas rašinėti yra žymiai paprasčiau 🙂 ), kaltindami plagiavimu.

    Please wait...
  7. tikras lietuvis | 10 vasario, 2011 at 19:28

    Atsakant į tokį Lietuvai kenkiančių veiksmą, siūlau visiems finale nubalsuoti už tuos vaikinukus.

    Please wait...
  8. tikras lietuvis | 10 vasario, 2011 at 21:59

    P.S. telemetrai, kaip jau esu sakęs, atspindi tik piemengalių balsavimą (kaip Eurovizijoje, todėl ten niekada nieko gero ir nepasiekiam), o ne tikrą visuomenės požiūrį į tą ar kitą laidą, ar televiziją.

    Please wait...
  9. uagadugu | 10 vasario, 2011 at 22:43

    Gal visų pirma pasiskaitykit, kas yra tie telemetrai: https://uagadugu.lt/2010/10/komentatoriaus-rubrika-tns-apie-tai-kas-yra-tv-reitingai-auditorijos-dalis-ir-pasiekimas/

    Please wait...
  10. zorge | 11 vasario, 2011 at 14:30

    Cactus, Lietuvoje ZD tikrai coca-cola lygio brandas, o eurovizija – rasos (nors nenoriu sumenkinti pastarojo brando…). Vėlgi, jei atkreipsite dėmesį į turinį, pamatysite, kad dabartinėje atrankoje dalyviai- kriziniai (kaip ir jų pasirodymai). Aisku, pasitelkus “smegenis”, kaip jus sakote, galima parodyti ir atrankas, ir paprasyti kokio nors dalyvio, kad apsivogtu…, bet tai jau bus nebe eurovizija…

    Please wait...
  11. tikras lietuvis | 11 vasario, 2011 at 18:30

    Autoriui.
    Norite pasakyti, kad tie parinkti balsuotojai atspindi visuomenės įvairovę?
    Aš manau, kad parinkti (galimai ir nupirkti!) žmonės balsuoja lygiai tokiu pat principu kaip ir piemengaliai (todėl juos ir vadinu taip) – patinka nepatinka, o nėra objektyvaus vertinimo – kas, beje, yra būdinga visai žiniasklaidai “nepriklausomybiniame” laike.

    Please wait...

Palikite komentarą