BTV TAPO PENKTU ŠALIES KANALU PAGAL AUDITORIJOS DALĮ

(Last Updated On: 2021-04-14)

Prieš rašydamas galvojau – įvykis tai, ar ne? BTV jau pripratino, kad gerų žodžių apie ją nerasi. Dienos arba savaitiniame pjūvyje BTV dažnai tapdavo penktu Lietuvos kanalu pagal žiūrimumą, bet dar niekada nuo telemetrinių tyrimų įvedimo į šalies TV praktiką nebuvo taip, kad penkta ją parodydavo ir mėnesio rezultatai.

O štai šiandien, nagrinėdamas gruodžio mėnesio tyrimus, pastebėjau, jog Pervyj Baltijskij Kanal rinko 5.4 procento auditorijos dalies, kai BTV – tik 5.3 (duomenys iš TNS).

Besidomintiems televizija tai yra įvykis, nes iki šiol iš inercijos kalbama apie 4 didžiąsias Lietuvos televizijas (čia dydis suprantamas, kaip užimama auditorijos dalis TV rinkoje), kur LNK ir TV3 yra priekyje, o LTV ir BTV tursena ariergarde. Laikai keičiasi. Kanalas, kuris dar 2001 metų vasarą galėjo pasigirti 18.3 procento auditorijos dalimi, per devynerius metus išbarstė 71 procentą turėtų žiūrovų.

Galima priežasčių ieškoti daug kur – tame tarpe ir krizėje, bet krizė galioja visiems, todėl reiktų kaltinti subjektyvius veiksnius. O jie yra du – vadyba ir savininko darbas su vadyba. Kanalo nuopuolis sutampa su tuo laikotarpiu, kai BTV nusipirko galingoji Achemos grupė, kurios pagrindinis savininkas yra Bronislovas Lubys.

Iki kiek kris BTV, nepasakys joks orakulas. Kol kas kanalas stabiliai praradinėja po 0.5 proceso kas mėnesį. Iki Lietuvos ryto TV liko 2.1 procento. Vulgarioji aritmetika pasakytų, kad liko keturi mėnesiai arba, jeigu Gedvydo Vainausko kanalas progresuos, dar greičiau.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Personalijos, Rinka, TV istorija
Tags: , , , , , , , , ,

4 komentarai:

  1. zorge | 17 sausio, 2011 at 13:25

    Pažvelgus į BTV tinklelį ir taip viskas aišku. Tos pačios laidos kartojamos pastoviai, filmai nevež, o rusiški serialai nebežiūrimi.(nes jau matyti po kelis kartus).
    Sekmadienis su moterų filmu iš R.Pilšner ( tikiuosi teisingai pavardę užrašiau) kolekcijos nebegelbsti.
    Vat ir rezultatas.

    Please wait...
  2. dejavu | 17 sausio, 2011 at 13:26

    BTV savininkai su savo kanalu elgiasi kaip žmogus, kuris turi šautuvą savigynai. Nešaudo, bet seniai nevalo ir netepa. Šautuvas rūdyja, ir jei reikės, jau gali ir neiššauti. O jei ir pirstels, tai nei sužeis, nei ką išgąsdins. Kaip sako rusai – “pas turtuolius savi įpročiai”. O galų gale net jei ir neskiriami pinigai, tai koncepcija kažkokia turėtų būti. Dabar beliko tik pavadinimas.

    Please wait...
  3. sew | 17 sausio, 2011 at 21:55

    beviltiška BTV, beviltiškas Bronius. Turbūt galvoja kad juos ištrauks rusiška produkcija kaip ir Russkoje radio…

    Please wait...
  4. Vladislovas | 18 sausio, 2011 at 12:14

    Ne Pilšner, bet Rozamundos Pilčer kolekcijos. Kažkokia sena lievuma, prieš gerą dešimtmetį, pamenu, turguje po 2-3 litus pardavinėjo iš vokiečių parvežtas su visokiu chlamu jos vhs kasetes.

    Please wait...

Palikite komentarą