SKAIČIAI: TRILERIS – KRIVICKAS IŠGĖRĖ STIKLINĘ VANDENS

(Last Updated On: 2020-10-20)
Krivickas

Kristupas Krivickas © TV3

Trečiadienio ir ketvirtadienio kreivės LNK ir TV3 kovos epicentre geriausiu laiku diametraliai skiriasi. Tiesa, ir vieną, ir kitą dieną TV3 auditorijos dydis (share) yra skaitlingesnis, nei Laisvo ir nepriklausomo kanalo.

Trečiadienį atsitiko tikras stebuklas – Kristupas Krivickas nešnekėjo apie pedofiliją. uagadugu buvo padaręs išvadą, kad ši tema-upė niekuomet neišseks.

Žurnalistas pradėjo laidą jau ne pirmą kartą pabuvęs gegute iš laikrodžio ir priminė laiką, o po to dramatiška gaida pranešė, kad dabar jis išgers stiklinę, kurią apibūdino, kaip įpiltą iš krano. Ir išgėrė. Tačiau to krano neparodė, o todėl ir neįtikino. Tiesa, laidos pabaigoje turėtume sužinoti, kas su K. Krivicku atsitiks. Didelė minia visokių spalvų (o tarp jų ir violetinių) žiūrovų ištempę akis ir ausis laukė pabaigos. Jų buvo daug – 400-500 tūkstančių – beveik dvigubai daugiau, nei LNK (duomenys iš TNS). Reikia pripažinti, kad klanofilinis prodiuseris moka suintriguoti.

LNK trečiadienį nė nebandė rungtis su TV3-imis naudodama FTB ir Žvaigždžių klubo žavesius, o parodė tiesioginę transliaciją iš Metų automobilio 2011 rinkimų. Buvo daug šurmulio, bet standartinis kanalo arkliukas Rolandas Vilkončius, šįkart pakinkytas su Živile Vaškyte, nesudirbo.

Tuo tarpu K. Krivickas baigė laidą sveikas ir gyvas, nors antros stiklinės gerti nepatarė. Laidoje buvo daug gąsdinimų dėl iš vandentiekio bei šulinių geriamo vandens kokybės, bet viskas sumesta į vieną krūvą taip, kad niekas ten nesupaisys, ar visas vanduo blogas, ar tik kai kur vandentiekio vamzdžiais patiekiamas. Viskas dėl to trilerio dramatizmo. Beje, čia šiaip pastebėjimas iš šono – televizijose, tarkim, pamatysi labai daug reklamos su laidoje nekritikuotais visokiais parduodamais vandenimis, kuriais laidoje ne kartą rekomenduota praskiesti tą prastąjį vandenį iš vandentiekio, o štai pastarojo reklamos (gerk vandenį iš krano it nektarą dieviškąjį!) niekur nesu matęs. Smelkiasi visokių minčių, kurios, ko gero, neturi jokio pagrindo.

Skaityk  "TU GALI ŠOKTI" ŠOKTI GALI. NA IR KAS?

Su LNK proginiu reginiu puikiai varžėsi ir Dar pažiūrėsim…, o jau apie Moterų meluojančių geriau sėkmę kalbėti būtų banalu, todėl čia su trečiadieniu ir sustosiu.

A, tiesa, savo liežuviu receptoringuoju nepaliečiau Ritos Miliūtės šlovės jos mums geranoriškai  suteikiamoje Teisėje žinoti. Nieko gero su ta šlove – net ir Ingrida Šimonytė neišgelbėjo – berods, netgi Virginijus Savukynas ir tas šiame žanre pirmadienį geriau sudirbo.

Ketvirtadienį skaičiai atrodė kitaip – LNK nuo 19.10 iki 20.56 tvirtai laikė kreivių vadžias savo rankose.

Viskas prasidėjo nuo KK2 pergalės prieš išmatų vežiotojus. KK2 jau porą mėnesių prie sienos kalė originaliuosius vežėjus, sugebėjusius tose pačiose cisternose vežioti ir fekalijas, ir maistą. KK2 savo pasiekė – laidos teigimu, veterinarijos tarnyba pakeitė iki šiol galiojusią maisto ir išmatų tiekimo tvarką. Nuo šiol veterinarijos tarnyba privalės registruoti ir kontroliuoti maisto tiekėjų veiklą ir bus už tai atsakinga.

Dažnai iš visokių save rimtomis vadinančių žiniasklaidos priemonių ir įmonių girdžiu save rimtais vadinančių personų apokaliptiškus postringavimus apie fekalijas, kurias ant mūsų vargšų galvų pila geltonoji žiniasklaida. Prašom! Gal bent per mažąjį pirštelį tiek nuveiktumėt tikrąsias fekalijas nukenksmindami?!

Beje, pasocializuota žurnalistika užsiima ir Rūta Janutienė, kurios laidos taip pat daro juntamą poveikį kai kurių įmonių produkcijai, išimtai iš prekybos po žurnalistės nitratinių ir nitritinių tyrinėjimų.

Šį kartą Rūta darė tai, kas, berods, vadinama žurnalistiniu eksperimentu – mergina, apsimetusi buto nuomininke, kvietė įvairias firmas išlaužti durų, o tie jurgeliai meistreliai be didelių atsikalbinėjimų maloniai atlikdavo šitą paslaugą nė nepatikrinę dokumentų. Prevenciškai labai teisinga laida prieš šventes, kai daugybė žmonių iš didmiesčių bus išvykę į gimtines.

Skaityk  LIETUVOS RYTO TV: AR TIKRAI PADĖS SKAITMENINĖ TELEVIZIJA?

Tačiau LNK Rūta, kovodama su TV3-jų Rūta, jau antrą laidą iš eilės  parodo aukštą klasę. Klasę parodo, beje, ne tik ji, bet ir jos redakcinė komanda. Berods, būtent čia ir slypi viena svarbiausių priežasčių, kodėl LNK Rūta dažniau laimi, nei pralaimi.

Temoje nesimatė nieko ypatingo – tiesiog iškapstyti keli žinomi žmonės, kurie belipdami į sceną sužinojo blogų naujienų apie artimųjų mirtį. Iš šito buvo padarytas gerai pakurtas emocinis sprogimas, kuris garantavo aukštus reitingus – pergalė garantuota.

O TV3 Rūtai savo pokalbių laidai belieka kažką perpirkti iš LNK Rūtos komandos. Kitaip tik žurnalistiniais eksperimentais ir teks užsiiminėti.

24 valandos niekuo nestebina ir gerokai atsilieka nuo Šiandien. Beje, visai netoli nuo jų yra ir BTV pavakarinės laidos.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Konsumerika, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 komentarai:

  1. Fishas | 17 gruodžio, 2010 at 15:23

    Ziauriai gera iliustracija. Tiesiog mirstantis superdupermegaprodiuseris. Galetu ji sitoj vietoj zaibas nutrenkt. Megciau

    Please wait...
  2. Šiaip | 17 gruodžio, 2010 at 15:44

    Manau, kad gal reiktų ne TV3 Rūtai kažką perpirkti iš LNK Rūtos komandos, o pačiai TV3 persivilioti ar perpirkti visą LNK Rūtą, nes kiek prisimenu savo karjerą su laida Nuo iki pradėjo būtent TV3 (t.y. tuometinėje Tele-3).

    Please wait...
  3. Stebiu | 17 gruodžio, 2010 at 17:04

    http://pramogos.delfi.lt/eteris/naujuju-isvakarese-muzikos-cempionu-taures-superfinalas.d?id=39827433

    Va, kur TV3 nusprende ikist savo nepavykusi projekta, tiesiai metu sanduroje…

    Please wait...
  4. tataigi | 17 gruodžio, 2010 at 21:30

    Na,apie TV-3 “troikos” komandą -visiškai nieko gero.O Kedžio pasekėjasir įsikūnijęs į tojo dvasią Krivickas šįkart atidengė esmę-kuo minta,ką geria-tokias laidas kuria.Matyt,kad vaikinui nėra pasisekę-visąlaik bus ,manding,gėręs vandenį iš garsiosios cisternos,kurioje fekalijos vežiotos…ne kitaip.

    Please wait...
  5. ztkp.lt (Paulius) | 22 gruodžio, 2010 at 12:46

    Dar apie Krivicką: http://gyva.lt/articles/view/216
    Stipriai, stipriai…

    Please wait...
  6. kestutis d | 4 sausio, 2011 at 00:16

    Labai gaila būtent dėl šitos “teisė žinoti” laidos – laida buvo kaip reta gera, maždaug taip ir turėtų atrodyti politinės laidos, kai žmonės turi savo viziją ir sugeba ją aiškiai artikuliuoti. Šimonytė, Lazutka – vieni iš aiškiausią viziją turinčių žmonių, Klyvienė taip pat gražiai pasijungė į kompaniją

    Please wait...
  7. SKAIČIAI: LNK SĖKMĖS DAUGINIMO RECEPTAI – RADŽI IR JURGELEVIČIŪTĖ | uagadugu

Palikite komentarą