LATVIJA: “PERVYJ BALTIJSKIJ” IMASI RINKIMŲ

(Last Updated On: 2020-05-31)

Kaip praneša rusiška ir latviška BMA (koncerno, kurio misija, anot paties BMA, – rusakalbės žiniasklaidos konsolidacija ir vystymas Baltijos šalyse) svetainės versija, Pervyj Baltijskij Kanal (PBK) aktyviai pasijungia į rinkimų kampaniją Latvijoje.

Bus ruošiamas ciklas laidų pavadintų Švaria politika.

Laidos bus parodytos rugsėjo 29-30 dienomis – prieš pat rinkimus, įvyksiančius spalio 2 dieną. Švariai politikai skirtas pats geriausias praimtaiminis laikas po pagrindinės informacijos laidos Latvijos laikas.

Kaip praneša BMA, pirmoje laidoje partijų atstovai diskutuos apie pagrindinius šalies ekonominio vystymosi, socialinės politikos, medicinos, švietimo, kovos su bedarbe prioritetus. BMA tarsi paraštėse palieka kuklų sakinuką, kad laidoje taip pat bus paliesti demografiniai ir nacionalinės politikos klausimai.

Antroje laidoje planuojami debatai tarp kandidatų i ministrus pirmininkus nuo pagrindinių šalies partijų.

BMA su pasididžiavimu pažymi, kad 88 procentai rusakalbių Latvijos gyventojų turi galimybę matyti PBK, o sinchroniškai verčiant į latvių kalbą laidas galės žiūrėti 33 procentai latviškai kalbančių.

Vykdomasis BMA direktorius Ivars Belte nemaskuoja gairių: prieš rinkimus žiniasklaidos priemonės didžiąja dalimi nustato kriterijus, pagal kuriuos vertinamos partijos ir iškelti kandidatai.(…)

Kriterijų nustatymui “Pervyj Baltijskij Kanal” atsikomandiruoja prityrusį nustatytoją Aleksandrą Gordoną, kurį spaudos pranešime pavadina nepriklausomu žurnalistu.

Nepriklausomas žurnalistas be galo nuo nieko nepriklausomame rusų kanale Pervyj (jis yra Baltijos šalyse platinamo Pervyj Baltijskij Kanal mama ir tėtė kartu) veda laidą kvailai pretenzingu pavadinimu Gordon Kichotas.

A. Gordonas turi keistų biografijos detalių, tarkim, yra gyvenęs Amerikoje ir yra šios šalies pilietis.

Ko neneigia ir netgi kartais paafišuoja. Tai Rusijoje, kurioje antiamerikietiškos nuotaikos yra greičiau taisyklė, nei išimtis, yra neįprasta.

Ir suteikia lengvą liberalizmo štrichelį pačiam Pervyj.

Tačiau, kadangi pats A. Gordonas save dažnai ir viešai pavadina ciniku, uagadugu lygiai taip pat ciniškai jį pavadins tik dar vienu priglostytųjų rusiškų intelektualų, kuriems tikrai negresia nepriglostytųjų likimas skurdžiai egzistuojant be eterio.

Skaityk  'BALTICUM" TV: TV ABONENTŲ KIEKIS MAŽĖJA, PELNAS - DIDĖJA

Antra vertus, ar galėtumėte įsivaizduoti, kad šioms laidoms PBK būtų pasamdęs kad ir Saviką Šusterį, kuriam Baltijos šalių aktualijos yra daug artimesnės, arba kokį Vladimirą Kara-Murza.

Utopija.

Įdomu bus pažiūrėti, kaip ta Švari politika atrodys Latvijos eteryje.

Beje, dabar visai realistiška būtų įsivaizduoti panašias laidas ir Lietuvoje. Artėja savivaldybių rinkimai, PBK yra žiūrimiausias kanalas Vilniaus regione, kur lenkais save vadinantys žiūri anaiptol ne Polonia ir geriau šneka rusiškai, nei lenkiškai.

Beje, PBK ypatingai rūpinasi šių problemomis ir elgiasi, tarsi aukščiausio techninio lygio geolokatorius, kruopščiai fiksuodamas ir afišuodamas kiekvieną lietuvių ir lenkų nesutarimų dėl pavadinimų rašybos, švietimo, mokyklų būklės Vilnijoje faktą ir faktelį.

Atsivežk rinkimams dar kokį Vladimirą Poznerį ir turėsi teisingus kriterijus.

Please wait...
Kategorijos:  Rinka, Visuomenė
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Vienas komentaras:

  1. “PERVYJ BALTIJSKIJ KANAL” TĘSIA EKSPANSIJĄ Į LIETUVOS TV RINKĄ | uagadugu

Palikite komentarą