“TU GALI ŠOKTI”: MARIJONAS MIKUTAVIČIUS ŽVITRIAI LYGINA DUOBES

(Last Updated On: 2020-04-25)

Suintriguoti Marijono Mikutavičiaus netikėto pasirodymo Tu gali šokti vedėjo etate, pasižiūrėjome ir pačią laidą. Mus papildomai sukurstė dar ir uagadugu skaitytojo Chamsino komentaras, kur jis rašo, jog Marijonas atrodė gerai. Savo vietoje. Pati laida, man rodos, įdomesnė, dinamiškesnė nei tos minutės abejotinos šlovės su neva įtampą keliančiu Ramanausku, kuriam jau seniai laikas keisti jau pabodusį įvaizdį, ir vienišu, gana seniokiškai atrodančiu Vyteniu Pauliukaičiu, kuriam žūt būt reikia kokio oponento, kad atsvertų saldumo perteklių.

Ta proga pasižiūrėjome ir gerą gabalą 2 minučių šlovės. Juolab, kad tai labai paprasta padaryti – laidos kartojamos, spėkite, kur? Atspėjote, tą patį rytą! 2 minutės šlovės, prasidėdama gerokai anksčiau, dengia beveik visą Tu gali šokti, šiai be konkurencijos leisdama pasipuikuoti programoje tik 20 minučių. Pasižiūrėjau abi. Pusėtinai, bet išvadas daryti galima.

M. Mikutavičius atrodė tikrai neprastai. Lyginant su kai kuriais savo vestais ankstesniais projektais jis nuoširdžiai stengėsi patikti. Ir patiko. Derėjo prie laidos audinio labai natūraliai, buvo organiškas, blizgėjo humoru ir nepikta ironija. Svarbu, kad vedėjas vykusiai lygina duobes, kurias savo menko rišlumo ir keisto emocinio fono šnekėjimu neišvengiamai sukuria primarijus Nerijus. M. Mikutavičius žiūrovui paslaugiai adaptuoja yrančią primarijaus minčių artikuliaciją – tarkim, patikslina neaiškiai balerūno lūpomis suformuluotą pasažą su fyfomis.

Tomas Uroška, Alina Galičinaitė

“Tu gali šokti” © TV3

Buvo įdomu žiūrėti.

Tačiau nebūčiau toks pesimistiškas Vytenio Pauliukaičio atžvilgiu. Be abejo, pastarasis negali lakstyti po sceną taip žvaliai, kaip TV3 laidos vedėjas ar atrodyti toks chuliganavotas, bet liežuviu šį paveja. Tai – labai skirtingi vedėjai – kita karta, kita gyvenimo patirtis, bet charizmos ir vienam ir kitam pakanka.

Skaityk  TV3 NEŽUDO MIOS IR KELIA SERIALĄ Į DEVINTĄ VALANDĄ

Sutikčiau su Chamsinu dėl to saldumo – tikrai jį justi lyginant su M. Mikutavičiaus vis dar padaužišku subkultūriniu gaivalu. Tačiau daugumai nesubkultūrinės Lietuvos V. Pauliukaičio elegantiško pono įvaizdis su iškalba, kur mainstream‘inis humoras derinasi intelektualiomis aliuzijomis, labiau nei priimtinas, todėl taip lengvai ir nenurašytinas.

Sakysite, tą saldumo pojūtį sukelia lengvas narciziškumo dvelktelėjimas? Bet Marijono asmenybei, panašu, tai taip pat nesvetima. Tik gerai paslėpta po šerpetojančia rokenroline povyza.

Bet mes visi – šiokie tokie narcizai, egoistai ir savimylos.

M. Mikutavičiaus pasirodymas, be abejo,  sėkmingai darbuojasi Tu gali šokti galimybėms bent kiek priartėti prie 2 minučių šlovės. Tačiau neprognozuotume, kad ši šokių laida pasivys LNK talentų laidą. Gal kiek nupjaus pastarosios reitingus.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. chamsinas | 11 gegužės, 2010 at 20:53

    Patikslinsiu — Pauliukaitis toks man atrdo būtent šioje, 2 minučių šlovės laidoje. Nė nemanau nurašyti šio simpatiško pono. Paprasčiausiai prie jo manierizmo ši laida nedera — aplinka pigi, komisija mėgėjiška, spalvos rėksmingos. Nei intymumo, nei atstumo. Jokios bravūros, kurios čia taip reikėtų. Net iki kabareto netraukia.

    Please wait...
  2. Corot | 11 gegužės, 2010 at 22:23

    Man Pauliukaitis kaip vedėjas patinka tuo, jog yra kitoks nei ligšioliniai pramoginių laidų vedėjai. Nauja visad įdomu. Tačiau turiu pastebėti, kad kiekvienoje laidoje įkyriai daug sykių kartojamas tas pats įvairiai varijuojamas bajeris “O dabar – mama reklama / ei, tėvai, vaikai ir mamos, eikime žiūrėt reklamos” jau pabodo, ir nemenkai. Vyteni – tu gali! Sumąstykime Vyteniui naujų bajerių!

    Please wait...

Palikite komentarą