TELEVIZINIS FRONTAS: RUSAI EINA. VIS TVIRČIAU

(Last Updated On: 2020-04-26)

BMA (Baltic Media Alliance) savo spaudos pranešime giriasi, kad “Pervyj Baltijskij Kanal” ambicijos būti trečiu TV kanalu Lietuvoje pagal reklamos apimtis (TNS Gallup media 2010 m. duomenimis) įgyvendintos ir žada, jog, cituoju, šios pozicijos lengvai neatiduosime, toliau auginsime reitingus visose Jums svarbiausiuose auditorijose.

Nežinančius painformuosiu, kad BMA yra padaras, sukurtas generuoti pinigus iš rusiškų taip vadinamų federalinių kanalų retransliavimo Baltijos šalyse. Realiai jis užsiima reklamos pinigų surinkimu, o ne laidų kūryba, todėl kitoms televizijoms naujienraščiuose labiausiai akcentuojant bangas ir bangeles autorinių laidų fronte, BMA šneka apie aktyvumus reklamos srityje – plėsime ir dar labiau tobulinsime BMA Lietuva pardavimo skyrių.

Kanalas, kurį Pervyj Baltijskij pastūmė į neprestižinę ketvirtą vietą, yra LTV. LTV vadovai priežasčių, be abejo, ieškotų mažame finansavime. Mes jų surastume ir visiškai nenusisekusiame programavime, kuris ypač išryškėjo kanalą palikus Jonui Baniui. Neatsitiktinai, kaip teigia BMA, PBK jau antrą mėnesį iš eilės yra 3-ia TV pagal žiūrėto laiko dalį 5 didžiųjų miestų auditorijoje ir žiūrėto laiko trukme šioje auditorijoje lenkė LTV. Nuo 2009 m. rugsėjo mėnesio (naujo sezono) PBK žiūrėjimo trukmė šioje auditorijoje augo, o per visą laikotarpį iki 2010 m. balandžio 30 d. paaugo net 42% , nuo 8% iki 11,3% viso 5 didžiųjų miestų žiūrovų žiūrėto laiko (share of viewing).

Ir pateikia tai iliustruojančią lentelę:

TELEVIZINIS FRONTAS: RUSAI EINA. VIS TVIRČIAU

© BMA

Kita BMA rusiškos kalbos ir kultūros promouteriams esminė tema yra vis mažėjantis intervalas tarp PBK ir BTV. Todėl džiaugiamasi, kad 6% atsilikome nuo BTV bendroje visos LT auditorijoje kovo-balandžio mėnesiais. O kai kur BTV ir aplenktas: pirmąjį 2010 m. ketvirtį darbo dienomis pagal žiūrėtą laiko dalį PBK lenkė BTV laiko zonose 07:00-09:00 ir 12:00 – 19:00:

TELEVIZINIS FRONTAS: RUSAI EINA. VIS TVIRČIAU

© BMA

BMA taip pat buvo svarbu pranešti žinią, kad Pervyj Baltijskij populiarumo nesumažino ta aplinkybė, jog kanalas nuo balandžio 1 dienos nerodomas Viasat platformoje: PBK reitingus tai įtakojo 4%, tad dinamikos tai ypatingai nepakeitė – kanalas renka įprastą žiūrėto laiko dalį tiek bendroje, tiek kokybiškose didžiųjų miestų, Vilniaus auditorijose. Ta proga – dar viena lentelė:

TELEVIZINIS FRONTAS: RUSAI EINA. VIS TVIRČIAU

© BMA

Sumuojame: TV reklamos rinkoje – nemaži pokyčiai. PBK tampa trečiu žaidėju pagal pajamas, LTV toliau stagnuoja. BTV grimzta į komą, O Viasat, pasirodo, nėra taip žiūrimas, kaip jam pačiam atrodo. Tokiam PBK, kuris nematomas per antžeminius siųstuvus, palydovinio transliavimo netekimas turėjo būti juntamas daugiau, nei 4 procentais.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. Liutauras | 22 gegužės, 2010 at 13:26

    klausimas šiek tiek ne į temą – jeigu kas esat matę standartinį Viasat tiunerį ir reitingų fiksavimui skirtą įrenginį – galbūt galėtumėt paaiškint, kokiu būdu jie sujungiami? juk Viasat tiuneris neleidžia junginėti kanalų iš kito įrenginio. ar ne tiesa ta, jog Viasat žiūrovai nepatenka į reitingų sudarymo sistemą?

    Please wait...
  2. uagadugu | 23 gegužės, 2010 at 11:33

    Bent jau aš tai nežinau, nes neturiu nei vieno, nei kito. Bet manau, kad vaikinų ir merginų iš TNS įrenginys kažkokia forma vis gi turėtų kontroliuoti Viasat tiunerį. Nes telemetrų technologija – ne jų išradimas. Ji naudojama ten, kur tavo, Liutaurai, iškeltas klausimas g.b. iš tiesų jautrus – tarkim, Vokietijoje, kur palydovinis transliavimas yra be galo paplitęs. Todėl sprendimas turėtų būti.

    Please wait...

Palikite komentarą