“AUKSINIAI SVOGŪNAI” IŠSILAIKĖ PRIEŠ “DVIRAČIO ŽVAIGŽDĘ”

(Last Updated On: 2020-04-15)

Nepaisant uagadugu karksėjimų, TV3 bangomis rodyti Auksiniai svogūnai vėl pritraukė labai didelį būrį Lietuvos žiūrovų. Laidos reitingas – 17 procentų. Kitais žodžiais, dėmesys, kurį Lietuvos gyventojai tą konkretų vakarą skyrė Auksiniams svogūnams, yra lygus 17 procentų jų kiekio. Tiesa, 2009 metų Auksinius svogūnus rinkosi daugiau žiūrovų – 18 procentų. Nenurašyčiau to tradicinės ceremonijos kokybės prastėjimui – yra bendros tendencijos – televizija praranda auditoriją internetui.

Dviračio žvaigždės reitingas – 11 procentų.

Jeigu imsime kitą pjūvį – skaičiuosime, kiek dėmesio Auksiniams svogūnams skirta tos auditorijos, kuri buvo įsijungusi televizorius (nepainioti su visais Lietuvos gyventojais!), rasime kitą skaičių – 40%. Taigi 2 penktadaliai žiūrėjusiųjų televizorius rinkosi Auksinius svogūnus. Anksčiau buvo daugiau – prieš gerus septynis metus jų, berods, buvo trys penktosios. Sumažėta ne tik todėl, kad stipriai į nugarą šnopuoja konkurentas LNK, bet ir dėl to, kad televizija ir apskritai prarasdama auditoriją kitai žiniasklaidai, savo viduje taip pat patiria dramatišką transformaciją. Skausmingą didiesiems kanalams ir malonią mažiems, lokaliniams, tarptautiniams ir nišiniams, kurie tą auditoriją ir nukanda.

LNK šį kartą prišnopavo 26 procentus auditorijos dalies  – porą procentų mažiau, nei žymiai kukliau 2009 metais ruošti Antrininkai, kurie taip ir netapo kanalo tradicija. Beje, šių ir reitingas buvo aukštesnis, nei Dviračio žvaigždės.

Vakar žiūrėdami abu renginius vienu metu, tikėjomės kitokio rezultato – LNK atrodė paprastesnė, žemiška, o todėl ir labiau komerciška. Dėl to ir sirgome už TV3. Visada sergame už silpnesnius. Pasirodo, apsirikome. Prekės ženklas laimėjo.

Lietuviai vis gi yra labai konservatyvi tauta ir LNK bangomis išpopuliarintus Auksinius svogūnus, ji, panašu, laiko natūraliu balandžio pirmosios TV apipavidalinimu. Iš ryto apgaunu žmoną, nuėjęs į darbą išduriu kolegą, o vakare pakasu šelmišką kiaulę kaimynui. Po to be galo savimi patenkintas prie bambalio pasižiūriu tradicinį renginį per TV.

Dviračio žvaigždė į šitą privalomų atributų sąrašėlį kol kas įsipaišo ne taip ženkliai.

Skaityk  LNK DESPERACIJA: JUSTINAS MILUŠAUSKAS BANDO UŽ AUSŲ IŠTRAUKTI "24 VALANDAS"

Susiję rašiniai:

MARIJONAS MIKUTAVIČIUS VS ROLANDAS VILKONČIUS: LNK “AUKSINIUS SVOGŪNUS” AKINS “DVIRAČIO ŽVAIGŽDE”

HAROLDAS MACKEVIČIUS APIE PERDAŽYTĄJĮ “ERELIUKĄ”

AIDAS PUKLEVIČIUS: JACHTOS, “ERELIUKAI” IR KITI VEHIKULAI

HAROLDAS MACKEVIČIUS: KAI “SVOGŪNŲ” JACHTOS VIRSTA PAVĖSINĖMIS

“AUKSINIŲ SVOGŪNŲ” IR “DVIRAČIO ŽVAIGŽDĖS” MŪŠIO EPICENTRE – VALINSKAS

“UAGADUGU” TIESIOGIAI: “DVIRAČIO ŽVAIGŽDĖ” vs “AUKSINIAI SVOGŪNAI”

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , ,

5 komentarai:

  1. | 2 balandžio, 2010 at 13:48

    Na, Dviračio Žvaigždė rodoma pirmą kartą, todėl kitaip ir nebuvo galima tikėtis.

    Svogūnai jau tapę tradicija, daug kas juos žiūri,

    bet gal laikui bėgant (Jei Dviračio žvaigždė) bus ir kitais metais galbūt žiūrovai pamils ir šį renginį…

    Please wait...
  2. Aidas Puklevičius | 2 balandžio, 2010 at 15:41

    Buvo visko – broko, nuėjimo nuo scenarijaus, dainininkų lipsyncho problemų (o kaip ji ištaisyt, nebent visą dainavimą gyvai daryt, tačiau tada iškart pučiasi techninę renginio sąmata), šokių sinchrono reikalų, muzikos ir vaizdo suvedimo blogybių, žodžiu, visko, kam pritrūko dar vienos repeticijų dienos. Nepaisant to, kad konceptas buvo pradėtas ruošti dar prieš du mėnėsius. Tačiau, smagu, kad tai neužgožė to, kas buvo konkurencinis pranašumas – gyvas improvas, gyvos kliurkos, gyvas ritmas ir netgi neplanuotos nuorodos į Doriano Grėjaus portretą 🙂 Sunku pasakyti, kas suveikė labiausiai – brando jėga, balsavimo intriga ar kitų, prieš tai išvardytų faktorių visuma, tačiau mes prognozavome mažesnį atotrūkį tarp reitingų. Vėlgi, sunku vertinti prieš tai nepasžiūrėjus Dviračio Žvaigždės ir nepamačius, koks buvo AS televizinis vaizdas.

    Please wait...
  3. Corot | 2 balandžio, 2010 at 18:59

    Kaip gerai, kad nei vieno renginio nemačiau. Kažkoks laisvesnis jaučiuos.

    Please wait...
  4. s | 2 balandžio, 2010 at 20:29

    o man tas balsavimas kažkoks susimovimas. tikėjotės 300 tūkst. o gavot tik 4 su viršum. Ir tas bajeris su alzhaimeriu jau buvo per daug. Šiek tiek koktu.

    Please wait...
  5. Aidas Puklevičius | 2 balandžio, 2010 at 22:08

    @s
    Skonio reikalas dėl Alzhaimerio ligos fondo. Pinigai jai nepamaišys, o kad politikai dažniausiai suserga tam tikra šios ligos forma – irgi faktas. 300 tūkstančių tikrai nesitikėjom – tiek nesurinkdavo nei pačios didžiausios labdaros akcijos, kuriose milijoninės sumos buvo surenkamos dėka savaičių savaitėmis atvirų telefono linijų, kuriose buvo galima ir po 5 ir po 10 litų duoti. Tiesiog toks skaičius numatytas referendumo iniciatyvai 🙂 Jeigu per trumpas protas suvesti šiuos dėmenis – ne mano problemos 🙂

    Please wait...

Palikite komentarą