“VIASAT”: EUROLYGA ŠVEDAMS – LIETUVIAI “DŽIUGINAMI” LEDO RITULIU

(Last Updated On: 2020-04-12)

Vakar Viasat Sport surengė krepšinio mėgėjams didelę šventę. 19:15 buvo rodomos Eurolygos rungtynės tarp Maskvos CSKA su Ramūnu Šiškausku ir baskų Caja Laboral. Jos tapo puikiu apšildymu prieš 21:15 val. prasidėjusį, visą vakarą vainikuojantį supermačą BarcelonaReal, kurio gretose kaunasi du lietuviai – Rimantas Kaukėnas ir Dariušas Lavrinovičius. Pastarasis rungtynėse nuveikė nedaug, bet jo dvitaškis, pelnytas rungtynių pabaigoje įveikus Erazemo Lorbeko gynybą, buvo be galo svarbus karališkajai komandai, kai Barcelona jau buvo besugrąžinanti persvarą.

Viasat Sport žiūrovai turi teisę uagadugu vadinti kliedinčiais, nes vakar bent jau iki 21:40 val. Viasat Sport Baltic vėl rodė ledo ritulį. Bet mes nemeluojame. Tik šnekame ne apie Viasat Sport Baltic, o apie Viasat Sport Sverige.

Jaučiate jėgą? Vykstant Eurolygos ketvirtfinaliams, kai įtampa yra beveik pasiekusi ribas, Lietuvai Viasat pasiūlė pasižiūrėti ledo ritulį, o Švedijai, ledo ritulio šaliai, krepšinį.

Fenomenalu.

Primenu Viasat argumentus, kuriais šie teisino savo sprendimą perkelti krepšinio rodymą iš eterinės antžeminės TV3 į tik palydovu ir kabelinių televizijų pagalba matomą Viasat Sport Baltic: Eurolygos turnyras yra labiausiai vertinamas krepšinio turnyras Europoje. Todėl ir teisės transliuoti šį turnyrą yra vienos brangiausių. Dėl šios priežasties bei siekiant sutelkti pagrindinius sporto įvykius viename sportui skirtame kanale reikšmingiausi turnyrai transliuojami per mokamą televiziją.

Tikrai reikšmingiausi? Viasat įmonei Eurolyga tikrai reikšminga?

Žinote, kai pasitaupęs nusiperku omarą, nevalgau jo iš plastmasinių indų; susilaukęs svečių iš užsienio, nekviesčiau jų papietauti stoties bufete, o vesčiau mažų mažiausiai į prabangų graikiškos virtuvės restoraną, jei jų skrandžiai nevirškina cepelinų su spirgučiais; jei būčiau autosnobas ir iš tuštybės bei pinigų pertekliaus pirkčiau kokį eilinį Maserati, matyt, nemontuočiau į jį benziną taupančios dujinės įrangos.

O Viasat montuotų…

Skaityk  PERMAINOS: UGNĖ SKONSMANAITĖ PRIEŠ "AISTRŲ PAKRANTĘ"

Delfi bangomis Viasat sporto turinio vadovas Baltijos šalyse Karolis Dapkevičius išsakė be galo Lietuvos sporto mėgėjams ženklią ir netgi, sakyčiau, naujas Lietuvos sporto vystymosi gaires nustatančią mintį, kad ledo ritulys – taip pat įdomus, dinamiškas sportas.

Pastebėsiu, kad pasaulyje yra be galo daug dinamiškesnių, nei krepšinis sporto šakų. Pagal šį kriterijų dirbdama Viasat apskritai krepšinį galėtų pakeisti riedlentėmis, įvairiais šokinėjimais per kliūtis ant sniego, vandens ar betono. Galų gale netgi stalo tenisas – ir tas dinamiškesnis.

Viasat Sport Baltic galėtų sau tapti dinamiško sporto transliavimo kanalu ir savo nelaimei krepšinį įsimylėjusi Lietuva kaip mat pakeistų, anot Viasat transliavimo praktikos, nenatūralią orientaciją į be galo natūralų ledo ritulio pomėgį.

 

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Krepšinis, Rinka, Sportas
Tags: , , ,

9 komentarai:

  1. Remis | 26 kovo, 2010 at 14:26

    Iš principo nežiūriu TV3, todėl kad atėmė krepšinį ir F1 tieiogines transliacijas, tiesiog sporto genocidas… Eina jie švilpt su tuo ledo rituliu…

    Please wait...
  2. Erikas | 26 kovo, 2010 at 14:16

    Bene pirmą kart galima drąsiai nesutikt su uagadugu (pagarba jiems:)

    Nežinau kokį ten ritulį jie rodė, bet įtariu, kad Rygos Dinamo play-off mačą KHL. Neabejotinai tai buvo daug svarbesnės varžybos kai suprantame, kad kanalas transliuojamas 3 Pabaltijo šalims, ne vien tik Lietuvai.

    Garantuoju, kad nė vienas latvis ar estas nežino kas yra Eurolyga, nekalbant jau apie lietuvių pavardes ant Real marškinėlių.

    Jei sugebėtumėt nusimest “krepšinio religijos” pančius (o gal rožinius akinius), pamatytumėt, kad iš esmės krepšinio niekas, niekur ir niekada nežaidžia, per TV netransliuoja ir jo niekas nežiūri.

    Taigi, bene pirmą kart tenka pagirti Viasat už supratimą kurios varžybos yra svarbesnės: ar latviui ledo ritulys su latvių komanda, ar lietuviui – ispanų krepšinis.

    Please wait...
  3. DJ | 26 kovo, 2010 at 15:09

    Niekad neteko susidurti su Eriku, todėl drąsiai galiu su juo pirmą kartą nesutikti 🙂
    Man suprantama, kad latviams jų ledo ritulio komandos rungtynės yra žymiai svarbiau nei Eurolygos ketvirtfinaliai. Bet prie ko čia lietuviai? Tai jeigu Viasat sugeba padaryti tik vieną sporto kanalą trims šalims, o priperka tiek, kad vienu metu visko rodyti negali – tai čia mūsų problema? Aš nemoku už Viasat Sport Baltic už ledo ritulį. Turbūt aišku, kad latviai su estais nemoka už krepšinį. Ar Viasat šito iskart nesuprato? Tai kas bus jei tuo pačiu metu lietuviai žais krepšinį, latviai ledo ritulį, o estė čiuoš slidėmis. Ir visos teisės pas Viasat? Kas trukdo Viasat šios savaitės atvejais parodyti krepšinį tik lietuviams per TV6? Juk papildomai nekainuoja, teisės jau įsigytos?
    Čia, pons Erikai, jūs ginate “šuns ant šieno” poziciją …

    Please wait...
  4. Ingis | 26 kovo, 2010 at 16:38

    ->Erikas. Citata: “Garantuoju, kad nė vienas latvis ar estas nežino kas yra Eurolyga, nekalbant jau apie lietuvių pavardes ant Real marškinėlių.”

    🙂 Darei apklausą? Žino, ir ne vienas.

    Please wait...
  5. zenonas | 26 kovo, 2010 at 18:56

    Erikai, man nerupi, kad pas latvius khl atkrintamosios… as noriu ziureti tai ka as noriu. juolab, kad iki siol galedavau ziureti, kol Viasat nepradejo issidirbineti. Krepsinis, f-1 is ekranu dingsta, kas toliau? WTF?

    Please wait...
  6. Erikui | 27 kovo, 2010 at 21:35

    Šiaip, jei ką, Estijoje krepšinis taip pat populiariausia sporto šaka.

    Please wait...
  7. jurgis | 28 kovo, 2010 at 00:05

    Matomai KHL švedams sako mažiau nei Eurolyga. Jeigu žiūrėsime iš Viasat pozicijų šis sprendimas logiškas. Daugiau latvių žiūrės vietinės komandos rungtynes, nei lietuvių eurolygos ketvirtfinalius. Viasat jokias būdais neturėtų rodyti jokių Eurolygos rungtynių nei per tv3 nei per tv6, nes tada atvirai prisipažintų apgaudinėję žmones.

    Įdmonesnėje padėtyje atsidurtų Viasat, jeigu būtų pasirinkimas tarp rodymo lietuviškos komandos ketvirtfinalio eurolygoje ir latviškos KHL. Laimėtų šalis turintį didžiausią abonentų skaičių?

    Please wait...
  8. brolis | 30 kovo, 2010 at 08:48

    Jurgi, cia juk viskas labai aisku – rodytu, tas rungtynes, kurios anksciau prasideda, kaip ir dabar, kad rodo 🙂

    Please wait...
  9. SKAIČIAI: LNK KRAMTO TV3 KONCERTUS | uagadugu

Palikite komentarą