KOVO 11 PER TV: LRT NUPLAUS VISŲ NUODĖMES

(Last Updated On: 2020-04-08)

Nepriklausomybės atkūrimo dieną kaip ir visuomet už visus atgros LRT. LNK ir TV3 džiaugsmingai naudosis nepriklausomybės suteiktomis laisvėmis ir ta proga parodys po gerą dešimtį JAV komedijų, veiksmo ir nuotykių filmų. LNK dar transliuos proginį koncertą. Tiesa, kita – horoskopine tematika. Koncertas vadinsis Kai švenčia žuvys, kuris, kertu lažybų, ir taps šventinio vakaro žiūrovų simpatijų lyderiu (turiu omeny auditorijos skaičius – nepainioti su jokiais subjektyvumais!).

LTV šį kartą blizga. 14 valandų be nuodėmių – tiesioginės transliacijos iš oficialių renginių, tikrų proginių koncertų įrašai, dokumentiniai filmai. Iš eilės – nuo 9 iki 23 valandos. Įspūdinga alternatyva komerciniam transliavimui. Nuo pat ryto iki 14.30 val. Lietuva galės stebėti oficialius renginius iš Seimo, Nepriklausomybės aikštės, Katedros. Po to matysime porą koncertų, o vėliau – logiškus ir stiprius žingsnius link vakaro kulminacijos. Po popietinių Žinių LTV transliuos koncertą Justino Marcinkevičiaus 80-čiui, po kurio parodys tris dokumentinių filmų premjeras. Iš eilės – biografinė dokumentika apie Algirdą Brazauską, vėliau apie Vytautą Landsbergį ir dokumentinis filmas, kurio pavadinimas pranašauja biografinį paskutiniųjų Lietuvos dviejų dešimtmečių išdėstymą – Lietuva. Statusas: Nepriklausoma. Vakaro kulminacija – tiesioginė Iškilmingo koncerto Lietuvos nepriklausomybės 20-mečiui Tikime laisve transliacija.

Mums iš visos šitos gausybės labiausiai įstrigo trijų prieš dvidešimt metų neeilinį vaidmenį Lietuvos Nepriklausomybės atgavimo byloje suvaidinusių asmenų išeksponavimas programoje – Justino Marcinkevičiaus, Algirdo Brazausko ir Vytauto Landsbergio. Prasmingas akcentas. Vykusiai pasirinkta. Aišku, galima tik įsivaizduoti, kiek laužė galvas programos komponuotojai spręsdami rebusą, kaip tą dokumentiką sudėlioti – Brazausku apšildyti Landsbergį ar Landsbergiu Brazauską. Na, bet prestižinėje pozicijoje – prieš Panoramą nebuvo suplanuotas nė vienas. Čia toks fluxus atsitiko.

Skaityk  RITA MILIŪTĖ BARASI

Beje, būtume neteisūs, nepastebėdami, kad komerciniai transliuotojai visai ignoruoja šventę. Štai BTV šiai progai skiria du dokumentinius filmus – Rimo Bružo Tris deklaracijas ir Vytauto V. Landsbergio Visą teisybę apie mano tėvą, kurį bus įdomu palyginti su Liepos Rimkevičienės autorystės premjerine dokumentika Lietuvos televizijoje tą pačią dieną.

Lietuvos ryto TV taip pat atlieka pareigą su Edmundo Jakilaičio diskusijų laida 20-mečio forumu.

Šiokį tokį akcentėlį į programą įmeta ir LNK – antriniame TV1 kanale pastebime poros valandų trukmės dokumentinį filmą Medininkų mįslės.

Nė kvapo Nepriklausomybės dienos atkūrimo Viasat kanaluose. Nei TV3, nei TV6 jai neskiria nieko. Jokių sentimentalių proginių tinklelio terlionių su kažkokiais dvidešimtmečiais.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą