DALIA GRYBAUSKAITĖ “THE NEW YORKER” GALINGŲJŲ FOTOGALERIJOJE

(Last Updated On: 2020-02-09)

Rausdamiesi The New Yorker archyve aptikome bene poros mėnesių senumo medžiagą, kurioje nelauktu kampu pristatoma Dalia Grybauskaitė. Neįstrigo, kad kas lietuviškoje interneto erdvėje būtų apie tai šnekėjęs, todėl drįstu išeksponuoti. Atleiskite, jei jau esate matę.

Pasaulio šalių lyderiams rugsėjį lankantis SNO sesijoje Niujorke, The New Yorker etatinis fotografas pretenzinga pravarde Platonas SNO fojė surengė fotosesiją Galingųjų portretai, kurios metu įsikūnijo į rūmų dailininko vaidmenį a la Velazquez ar Goya prieš kelis šimtus metų. Aišku, laikai pasikeitė, fotoportretai pakeitė paveikslus, o ir valdžios atstovus vienoje vietoje galima rasti ne taip jau sunkiai. Viena portretuojamųjų buvo Dalia Grybauskaitė.

Platono nuotraukos patalpintos The New Yorker svetainėje, o prie kiekvienos galima rasti ir fotografo komentarą, kurio štrichai – psichologiškai labai tikslūs:

Štai nuotrauka:

Dalia Grybauskaitė

Dalia Grybauskaitė © The New Yorker

O štai komentaras:

Man patinka jos žaketo apykaklės forma. Griežta, tarsi ji būtų apsirengusi mūšiui. Aš paprašiau pasukti galvą, kad labiau išryškėtų vienas iš auskarų. Man patinka šukuosenos kontūrai, bet ypatingai pabrėžčiau akis.

Ji nėra labai ekspresyvi, bet tuo pačiu metu tokia išraiškinga, kad, žiūrėdamas į nuotrauką, pasijunti geru šios moters pažįstamu.

Please wait...
Kategorijos:  Kita, Personalijos
Tags: , ,

Palikite komentarą