LRT: PALECKIS ATSIPRAŠINĖJA, O STUNDYS PIKTINASI

(Last Updated On: 2020-01-29)

Rašėme vakar apie reklamą, kuri įsiterpė ir į Mišias, ir į Lietuvos himną. O šiandien buvo išplatintas tokio turinio LRT spaudos pranešimas:

LRT: PALECKIS ATSIPRAŠINĖJA, O STUNDYS PIKTINASI

Baisiausiai pasipiktinome makiaveliškuoju Valentinu Stundžiu, o todėl pasirausėme internete ir pasidomėjome, kur čia ir kas čia politizuojama. Pasirodo Seimo komiteto pirmininkas V. Stundys kreipimesi į LRT tarybos pirmininką Gediminą Ilgūną prašo išnagrinėti šį faktą (reklamos įsiterpimo į mišias ir himną) ir informuoti komitetą, ar nebuvo pažeista Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymo 6 straipsnio 2 dalis, kur teigiama, kad reklama LRT yra draudžiama transliuojant valstybinės reikšmės renginius, ir Valstybės himno įstatymo nuostatos.

Įžvelgiate politizavimą? Seimo komiteto pirmininkas kreipiasi į LRT tarybos vadovą su prašymu paaiškinti, ar įkišus reklamą į himną nebuvo pažeistas įstatymas. Politika?

uagadugu nuomone, čia kaip tik galima įžvelgti priešingą dalyką. LTV direktorius, teigdamas, kad Komiteto pirmininkas politizuoja klausimą, pats jį stengiasi padaryti kuo politiškesniu. Elgiamasi pagal gerą propagandisto vadovėlį. Kritiniais atvejais reikia pačiam mušti, bėgti ir rėkti. Jau buvome pastebėję šitą elgesio bruožą, kai LTV nesėkmėms pateisinti buvo rastas didelis ir riebus taikinys, į kurį neįmanoma nepataikyti net užsimerkus – komerciniai transliuotojai. Darosi banalu.

Dar kažkada, perskaitę LRT tarybos 2008 metų ataskaitą, elektroniškai pasirašytą virsav ir palyginę su 2007 metų ruošta e.gud, supratome pagrindinį dabartinės LRT vadovybės privalumą – jos beveik tobulą viešųjų ryšių įvaldymą. Šis bruožas būtų geras televizinio profesionalumo papildymas.

Kurio, kaip rodo praktika, trūksta. Kažkaip labai jau daug tų techniškai-žmogiškų kliurkų. Pirmo Eurovizijos 2010 atrankos koncerto transliacija buvo ištisinis nesusipratimas, padaryta žiaurių klaidų atrinkinėjant pretendentus, uagadugu komentatoriai pažymi techniškai-lietuviškuosius Olimpiados transliavimo ypatumus, o jau šito prestižinio renginio komentavimas… Ištisinis ir begalinis liūdesys.

Skaityk  LRT ŽINO

Mums, aišku, labai patiko, kad Rimvydas Paleckis mūsų visų atsiprašė. Išauklėto žmogaus bruožas. Tik yra viena subtilybė. Atsiprašė jis po to, kai Seimo komitetas Tarybos paprašė paaiškinimo, o ne prieš.

Atleiskit, bet būtent todėl jo nuoširdumu ir netikime.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. Piktuolis | 18 vasario, 2010 at 22:10

    Šitam reikale manau verta įžvelgti ir teigiamą pusę: pasirodo kažkas vistik žiūri tas mišias 🙂

    Please wait...
  2. alius | 18 vasario, 2010 at 22:32

    Žiūri. Nebūsiu visai tikras (gal kas iš LTV pataisys), bet, berods, tą dieną tai buvo žiūrimiausia LTV laida. Mišios…

    Please wait...
  3. Svaistunai | 19 vasario, 2010 at 22:58

    Tai kad misios LRT jau seniai. Kai “genialiai” vairuojant siaura(i)s metodais sugebama praziodyti milijoniu ismieru skyle bankrotui, tai lieka tik misios su reklama arba iprasta viesuju rysiu dumu uzdanga, remiama ilg(un)ais demagogijos komentarais. Tiesa, advokatus jau tenka samdytis nepigius. Neuzilg, po Kontroles audito turesim galimybe susipazinti su sitos virtuves uzkulisiais.

    Please wait...

Palikite komentarą