UAB “TELE-3” PARODĖ PASTURGALĮ NACIJOS SKAITMENIZACIJAI

(Last Updated On: 2020-01-12)

Lietuvos radijo ir televizijos komisija prieš kurį laiką pranešė, kad ji svarstė klausimą dėl UAB „Tele-3“ licencijos transliuoti televizijos programą „3+“ panaikinimo už laiku nepradėtas transliacijas. Pagal išduotą licenciją ši skaitmeninė TV programa jau turėjo būti pradėta transliuoti 2009-ųjų vasarį, tačiau UAB „Tele-3“ paprašė atidėti transliavimo pradžią. Tuomet komisija už licencijos sąlygų nevykdymą skyrė įspėjimą, tačiau patenkino prašymą atidėti transliavimą iki š. m. sausio 1 d. Kadangi transliacijos nebuvo pradėtos ir šį kartą, komisija nusprendė panaikinti „3+“ programai išduotos licencijos galiojimą.Bendrovė UAB „Tele-3“ šiuo metu transliuoja televizijos programas „TV3“ ir „TV6“.

LRTK reguliariai praneša apie licencijų nutraukimą ar išdavimą. Į tai nereaguojame. Bet šis atvejis įdomesnis. Žiūrimiausio kanalo savininkai, panašu, bent jau šiame etape atsisako savo eterinių kanalų plėtros. Nepatikėtume, kad UAB Tele-3 tiesiog pamiršo savo įsipareigojimus.

Nors ir neabejojame, kad 3+ būtų buvęs dar vienu šiukšlių, likusių nuo didelių sutarčių su filmų ir serialų tiekėjais, kanalu, jam irgi reikalingos investicijos. Kainuoja signalas, programos administravimas. Jų visus metus neatsirado.

Primename, kad paraleliai UAB Tele-3 investavo beprecedenčius pinigus į 2009-2010 metų sezono startą. TV3 programos direktorius Jurgis Jefremovas sakė: Mes priklausome užsienio kompanijai.Todėl galime sakyti, kad sunkmečiu jaučiamės kaip žuvis vandenyje. Krizės nėra pas mus.

Taip pat agresyviai vykdoma Viasat palydovinės kanalų platformos plėtra.

Kai tokia pragmatiška verslo grupė atsisako kurios nors veiklos, reiškia ji neapsimoka. Čia reiktų kaltinti ne vien reklamos rinkos susitraukimą. Įsilieti vien tik į kabelinių kanalų šeimą, panašu, nėra patrauklu. O skaitmeninės televizijos signalas neturi auditorijos – tiuneriai per brangūs, kad taptų masinio įsigijimo objektu, o televizoriai su įmontuotu imtuvu irgi pastebimai brangesni, nei be jo.

Skaityk  BTV PAŠĖLO

Nors ir giriamasi, kad jau 13 ar 14 kanalų yra matoma nekoduotu skaitmeniniu eteriniu TV signalo perdavimo būdu, tik keli jų yra unikalūs – t.y. nematomi analogiškai. Tačiau ir tie nišiniai, todėl naivu būtų galvoti, kad dėl jų žiūrovas versis per galvą ir darys sprendimus, susijusius su sparčiuoju piniginės tuštinimu.

Taigi 3+ licencijos nutraukimą laikyčiau vienu perėjimo iš analoginio į skaitmeninį transliavimą proceso bankroto ženklų Lietuvoje.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Personalijos, Rinka
Tags: , , ,

3 komentarai:

  1. backstage | 12 sausio, 2010 at 16:33

    latvijoje 3 yra rusakalbiams skirtas kanalas tv3 atitikmuo. jis turi nepamatuotu ambiciju palaikyti konkurencine aplinka 1baltyjskij.

    estijoje berods tokia pati tik dar smulkesne paskirtis kanalo. lietuvoje matyt neapsimoka niekaip. 1bma nepermus, investuoti reiks, tai nafig??

    Please wait...
  2. Alius | 12 sausio, 2010 at 17:54

    Mūsų žiniomis, Lietuvoje 3+ neturėjo konkuruoti su PBK.

    Please wait...
  3. Justinas | 12 sausio, 2010 at 22:04

    Kas nori jau žiūri:) o galima pasigauti ne tik 14 standartinių bet ir kitus kanalus iš Baltarusijos, tai ir tikriausiai iš kitų šalių bus galima (Latvijos, Lenkijos kas arčiau gyvena). Juolab jau dauguma antenų pastatyta, jei ne visos ir matyti galima visoje Lietuvoje 🙂

    Mačiau pas draugą 21 kanalas, tiesiog idealu. O priedeliai ateis pamažu, nebūk toks pesimistiškas:)

    Tik kada prigyvensim prie normalaus TV standarto 16:9, žiūrėdamas visada pagalvoju, kad beveik pusė vaizdo nematau, nei filmų, nei kitokių transliacijų.

    Please wait...

Palikite komentarą