NAUJAS BTV SEZONAS: KANALAS PUOSELĖJA ILGAMETES LTV TRADICIJAS

(Last Updated On: 2019-10-27)

BTV pranešė visgi pradėsianti naują sezoną.

Rašome visgi, nes nebuvo jokio savireklaminio apšildymo. Panašu į neišvengiamą pareigą, o ne ugningą energijos pliūpsnį.

Televizija visų pirma didžiuojasi laidomis, kurios jau kelintą ar kelioliktą sezoną grįžta į eterį ir turi savo nuolatinius žiūrovus bei profesionalius kūrėjus, o ne naujais projektais.

Su tais nuolatiniais žiūrovais yra atsitikusi rimta problema – jų permanentiškai mažėja. O todėl ir didžiuotis tarsi ir nebūtų kuo.

Visos komercinės televizijos per paskutinius keletą metų yra praradusios žiūrovų, bet BTV neprilygs niekas. Dar 2001-aisiais, jau praėjus nemažai laiko nuo tada, kai televizijoje neliko ne tik Arūno Valinsko komandos, bet ir ilgamečio BTV vadovo Gintaro Songailos, kanalas stabiliai rinkdavo apie 17 procentų auditorijos dalies.

O po to atėjo didysis nuopuolis. BTV akcijas iš Lietuvos miškuose ir giriose pasiklydusio lenkų Polsat perpirko  Bronislovo Lubio Achema.

Rezultatas – šiuo metu BTV auditorija kritusi dvigubai. Svyravimas apie 8-9 procentus.

Trąšų gamyklos rinkodara televizijai netiko. Michailo Garberio radijo vadybos žinios – juo labiau.

Dabartinio BTV vadovo Romo Mirono ne televizijos žmogumi nepavadinsi. Ilgai dirbta LTV komercijos direktoriumi, po to vadovauta Lietuvos ryto prodiuserių firmai Spaudos televizijaiAchemos struktūroje jis pavaldus tikram žiniasklaidos ir politikos dinozaurui Vytautui Kvietkauskui. Bronislovas Lubys visuomet vertino žmones su ryšiais aukštuose valdžios ešelonuose. Jo verslo sėkmės laidas didele dalimi paremtas šių ryšių tamprumu.

Panašu, kad šiame gerai sumegztame tamprių ryšių, gerų vyrų ir naudingų žmonių voratinklyje kažkur toli pasimeta tai, kas televizijoje svarbiausia – jos žiūrimumas.

Šiandienykštė BTV apeliuoja į tradicijų puoselėjimą, perimamumą ir ilgametystę. Tiesa, tai labiau LRT, o ne BTV tradicijos. Ilgamečiai LRT darbuotojai R. Mironas ir V. Kvietkauskas duoda darbo ilgamečiams LRT darbuotojams Henrikui Vaitiekūnui, Algimantai Žukauskienei, Danutei Jakubėnienei, Laimai Kybartienei, Arvydui Ilginiui. Savi saviems. Patyrę žmonės renkasi. Gražu.

Skaityk  V. ČEREŠKIENĖ, EUROPOS FONDAI IR KŪRYBA

Tiesa, yra ir kitko. Tarkim, ilgametis Spaudos televizijos vadovas Romas Mironas duoda darbo ilgamečiui Spaudos televizijos darbuotojui Rimui Bružui, kurio paslaugų šį sezoną neprireikė Lietuvos televizijai. Irgi gražu. Žmogus žmogui turi padėt.

R. Bružas tęs LTV pradėtą dokumentinių filmų ciklą, kuris BTV vadinsis Valstybės kelias. O dar sakoma, kad komercinės televizijos nebūtų pajėgios vykdyti Lietuvos televizijai įstatymu deleguojamų visuomeninių funkcijų. Reikia misijos? Prašom Valstybės kelią. Be jokio įstatymo.

Ne pirmą kartą bandomi reanimuoti Gimnazistai. Tikimės, kad naujasis reanimobilis bus šiuolaikiškai sukomplektuotas.

BTV spaudos pranešime naujiena laikoma didelės teleparduotuvės vardu Šeštadienio rytas išplėtimas į sekmadienį.

Bet tikros naujienos yra dvi. Tai TV žurnalas „Grožis ir estetika“, vedamas aktorės Eglės Jackaitės. Laidos kūrėjai žada, kad kalbės apie grožį ir sveikatingumą paprastai – laidoje bus nedaug užuominų apie aukštąją madą ar ligas. Diskusijose studijoje ir reportažuose bus pasakojama apie Lietuvos grožio industriją, sveikatingumo centrus, kas mėnesį laidoje vyks kirpėjų, visažistų, masažuotojų konkursai ir laida Geras laikas, kur jauni ir žingeidūs vedėjai – Indrė Pivoraitė, Dovilė Zlatkauskaitė ir Darius Labutis – šių dienų kalba bandys svarstyti, ką vaikai žino apie tėvus ir tėvai – apie vaikus, kaip skiriasi kartų vertybės, muzika ir mityba, kodėl nesutariam dėl tokios daugybės temų – nuo batų raištelių iki Tėvynės sąvokos.

Geri vyrai BTV vadovybėje suteikė eterio šansą asmeniniame gyvenime pasimetusiai Eglei Jackaitei. Dar kartą gražu. Katutės.

Norėtume būti optimistiški, bet skepsiui nuteikia šių laidų nugrūdimas į menkai žiūrovo dėmesio maloninamą šeštadienio rytą.

Tokios tos naujienos iš BTV.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 komentarai:

  1. Sajonara | 11 rugsėjo, 2009 at 10:06

    Geras postas. Ypac komentarai apie BTV vadovus. 🙂
    O kazin kodel Kvietkauskas buvo 5 kanalo dir. ?
    Gi 5 kanalas= rubicon group ? Ar ne ?

    Tada kai 5 kanalas tapo lrtv, visa sutve nuvejo i baltomedia holdinga 🙂
    Idomios rokiruotes vyksta….

    Please wait...
  2. kemzura | 11 rugsėjo, 2009 at 12:02

    seni komunistai būriuojasi ir žaidžia televiziją 🙂

    Please wait...
  3. alius | 11 rugsėjo, 2009 at 12:57

    Sajonarai: Istorija dar labiau komplikuota. Kvietkauskas buvo ne “5 kanalo” vadovas, o “Vilniaus televizijos”, kurios akcijas Rubicon nusipirko ir padarė ją “5 kanalu”, savininkas. “5 kanalo” vadovu Rubicon buvo pasirinkusi Liną Ryškų.

    Please wait...
  4. tim | 11 rugsėjo, 2009 at 12:59

    Spėju, kad laida “Grožis ir estetika” turės pati apsimokėti už eterį.

    Please wait...
  5. Alius | 11 rugsėjo, 2009 at 13:04

    tim: kaip ir beveik viskas, ką BTV rodo.

    Please wait...
  6. Sajonara | 11 rugsėjo, 2009 at 14:51

    Aliau, tu teisus.
    O ka tuomet veike p. Kvietkauskas ? Kai VTV perejo rubicon?

    Kita verus prodiuseriai moka pinigus ir kitoms TV uz ju laidu rodyma. Prisiminkim TV3 istorija su A.Saucikovu ir L.Elkimavicium…

    Gal Aliau turi kokiu postu archyve sia tema ?

    Please wait...
  7. Alius | 11 rugsėjo, 2009 at 17:47

    Sajonara- neturiu. Kai buvo istorija su Šaučikovu ir Elkimavičium, “uagadugu” dar neegzistavo.

    Please wait...
  8. Deividas | 13 rugsėjo, 2009 at 22:56

    Visa tiesa glūdi štai šitame sakinyje – “Trąšų gamyklos rinkodara televizijai netiko”. Labai taikliai

    Please wait...
  9. Mantas | 6 spalio, 2009 at 14:49

    anksciau dar ziurejau btv bet kai neberodo amerikietisku imtyniu tai nebera ka ziuret

    Please wait...

Palikite komentarą