TV NAUJIENOS IŠ UŽSIENIO: PRAMOGA VALDO, “CHANNEL 4” ATSIDARO PASAULIUI UŽ DYKA IR NGC TITULAI

(Last Updated On: 2019-08-19)

Prancūzų žiniasklaidos tyrimų agentūros IMCA-Médiamétrie nauja studija skelbia, kad krizė ir pramoga eina koja kojon. TV kanalai sparčiai pramogizuoja savo tinklelius. Agentūra tyrė dešimties šalių, tokių, kaip Švedija, Japonija, JAV, Prancūzija, Vokietija, D. Britanija, TV kanalų tinklelių pokyčius atėjus krizei. Ryškiausias humoro šou įsigalėjimas: Let’s Dance for Comic Relief D. Britanijoje arba The College Humour Show JAV.

Studija patvirtino tai, apie ką jau kelis mėnesius rašome. Lietuvoje kanalai irgi nepuoselėja vilčių, kad gyventojai ieškos progų susikaupti ir kontempliuoti. Gal kai kas ir ieško. Bet ne televizijoje. Iš televizijos laukiama galimybės prasiblaškyti. Televizija krizės metu yra tarsi cirkas per marą viduramžiais.

Ką gi. Cha cha cha per LNK geriausiai atitinka šiuos lūkesčius.

Na, o D. Britanijos Channel 4 paskelbė nuo liepos mėnesio atidarysianti visus savo vaizdo archyvus svetainėje Channel4.com. Ten bus patalpinta 4000 valandų ir, dėmesio, viskas už dyka. Tarp jų tokie kultiniai serialai, kaip Whose Line Is It Anyway?, Father Ted, Queer As Folk, Teachers, Shameless, Grand Designs, Smack The Pony, Trigger Happy TV ar Time Team. Channel 4 yra ypatingas kanalas. Tai visuomeninis kanalas, kuris pats save komerciškai išlaiko. Todėl transliuoja komerciškai pasiteisinančią programą. Tiesa, taikydamas jai žymiai aukštesnius kriterijus, nei tikros komercinės televizijos. Beje, ši dviguba prigimtis klaidina kai kuriuos apie TV rašančiuosius, kuriems visai ne juokais atrodo, jog Channel 4 yra tikra komercinė televizija.

Tikra komercinė televizija yra ir National Geographic kanalas, kuris pastebi, kad:

National Geographic Channel

Sveikiname!

Čia tas malonus, bet nedažnas atvejis, kai prekės ženklas gali būti ne tik taurus, bet ir uždirbti.

Please wait...
Kategorijos:  Konsumerika, Laidos, Margas pasaulis
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą