PROBLEMOS DĖL DIDŽIOJO GEISMO OBJEKTO PBK

(Last Updated On: 2019-08-15)

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) jau senokai netenkina TEO noro per savo Galą transliuoti Pirmąjį Baltijos kanalą (PBK).

TEO pyksta. Dėsningai. Atsitiktinės atrankos būdu rūkiau su kaimynu Fedia iš apatinio aukšto ir klaustelėjau, kodėl jis nėra įsivedęs Galos, nors TEO skrajutės įskrieja į namo pašto dėžutes bent kartą per savaitę. Nėra PBK, atsakė Fedia.

Nereikia misti iliuzijomis – PBK yra pagrindinis kanalas visiems rusakalbiams. Nieko keisto. Jis labiausiai žiūrimas, populiariausias kanalas Rusijoje. Tas Pervyj Rusijoje nėra metafora, kaip TV1 Lietuvoje, o tikras pirmasis. Su didžiausiais laidų biudžetais, madingiausiais pasaulio serialais ir filmais. Dėl to jį žiūri ne tik rusakalbiai, bet ir nemaža dalis lietuvių, įvairiuose interneto komentaruose peikiančių lietuviškų TV kanalų laidas ir keliančių į padanges rusiškųjų (paprastai tai būtent Pervyj bangomis rodoma TV produkcija) kokybę. Jie daugumoje atvejų teisūs, bet tarstelėjus a, reikia  pasakyti ir b. O tai išties bizantiškai prabangūs rusiškų laidų biudžetai. Mūsiškių didelių šou analogams Rusijoje išleidžiama maždaug 20 kartų daugiau. Dėl to PBK ir Lietuvoje turi 4.5-6% auditorijos dalies, čia būdamas penktas kanalas su permanentiška perspektyva tapti ketvirtu, jei susilpnėtų BTV, kurios auditorijos dalis svyruoja apie 8%.

Dar daugiau, PBK kasmet išveža iš Lietuvos apie 5-7 milijonus reklamos pajamų. Tai nėra tiesiog kabelinėmis transliuojamas užsienio kanalas. Tai įmonė, realiai dalyvaujanti TV rinkos pasiskirstyme, čia įsteigusi ne efemerišką, o dirbantį reklamos padalinį, žinių tarnybą. Todėl Delfi išsakytame „Teo LT“ Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovo Nerijaus Ivanausko PBK sulyginime su daugeliu Lietuvoje rodomų užsienio kanalų neregistruotų mūsų šalyje įžvelgiu mažų mažiausiai nenuoširdumą.

LRTK teisi besirūpindama šio kanalo teisiniais atributais. Tarkim, tokiais, kaip jo registracija.

Skaityk  "VIASAT SPORT BALTIC" vs "SPORT1": PEŠTYNĖS DĖL TENISO?

LRTK vadovas Jonas Liniauskas Delfi:

PBK

Dar:

PBK

Įvedu Baltic Media Alliance į 192.com:

Baltic Media Alliance

Su būstine čia:

Baltic Media Alliance on London map

Anoks čia ir kriminalas bazuotis Londone, ne prie ruso gyvenam, bet aiškumo tai reiktų.

Auksine mintele diskusijoje dėl PBK blykstelėjo ča jau minėtas Nerijus Ivanauskas:

PBK

Nieko sau! Pasirodo Kremliui artimo kanalo nebuvimas Gala rinkinuke trukdo skaitmeninės televizijos plėtrai Lietuvoje. Čia tai bent!

Sakyčiau, gražiai mes čia TEO verslą sutapatinome su valstybės technologine plėtra.

Antra vertus, p. Ivanauską galima suprasti. LRTK taiko dvigubus standartus – kažkodėl PBK leidžiama retransliuoti Gala konkurentams rinkoje – kitiems kabeliniams operatoriams bei Viasat.

 

Please wait...
Kategorijos:  Rinka, Technologijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vienas komentaras:

  1. Boer | 22 gegužės, 2009 at 11:02

    Labai geras straipsnis, is ties nesuvokiama kodel kabelines transliuoja pirmaji kanala laisvai o paciam Teo tai draudzia daryti, o del auditorijos tai sutinku, visi vyresnio amziaus zmones si kanala ziuri ir ziures..

    Please wait...

Palikite komentarą