“VAIKŲ BALSAS”: APKLAUSOS REZULTATAI

(Last Updated On: 2019-08-19)

Laikas susumuoti pirmos uagadugu apklausos rezultatus. Jie buvo tokie:

Vaikų balsas, apklausos rezultatai

Balsavusiųjų buvo tik 26, todėl, kaip pavadintų sociologai, apklausa nebuvo reprezentatyvi. Nors šiokias tokias išvadas galima padaryti. Daugumas uagadugu skaitytojų- 92 proc. apskritai nematė šitos pompastiškos apdovanojimų ceremonijos. Tačiau lygiai pusė jų turi kategorišką teigiamą arba neigiamą nuomonę apie renginį, ją išreikšdami epitetais šlamštas arba fantastika.

Tai reiškia bent jau viena – kad renginį TV3 buvo labai gerai išpūtusi. Aišku ir tai, kad turėti tokią kategorišką nuomonę jo nemačius, kiek per drąsu. Bet tikrai atvira ir nuoširdu.

Faktas ir tai, kad tik 12 procentų uagadugu skaitytojų Vaikų balsą vertina teigiamai. Tačiau atmetus apskritai nežiūrėjusius ir šiuo nepareiškusius jokios nuomonės, tai jau daugiau, nei ketvirtadalis. Visai geras skaičius. Bent jau didesnis, nei Vaikų balso auditorijos dydis, kurį nustatė TNS Gallup duomenys.

Savo mėgėjiškos sociologijos bandymus tęsime ir toliau.

Please wait...
Kategorijos:  Apklausos, Laidos
Tags: , , , ,

2 komentarai:

  1. chamsinas | 24 balandžio, 2009 at 17:48

    Aš iš tų, kurie parašė: “Nemačiau, bet žinau, kad šlamštas.” Tam, kad pareikščiau, jog tai šlamštas, man nereikėjo matyti šios laidos (žodį “matyti” šiuo atveju suprantu kaip žiūrėjimą nuo pradžios iki pabaigos). Esu regėjęs šios laidos anosnus, žinau, už ką vaikams siūloma balsuoti, žinau, kokie veidai (atlikėjai) šmėžuoja ekrane, esu girdėjusi, kokias popdainas traukia patys vaikai ir pan. Taigi apie laidos turinio vertę galima spręsti iš konteksto. Kitų dalykų — kaip organizuota, nufilmuota, įgarsinta, taip pat ar patys vaikai, kaip atlikėjai, gerai pasirodė — nesiimu spręsti (paprastai vaikai tikrai geriau atrodo nei mūsiškiai pseudoprofesionaliai). Apskritai dauguma apdovanojimų ceremonijų yra tokios panašios, kad nelabai skiriasi viena nuo kitos. Tik šita skiriasi tuo, kad joje daugiau vaikų. Ir tuo, kaip fomuojamas vaikų meninis skonis, atrankos kriterijai, nuoširdžiausiai baisiuosi. Kitą kartą linkiu tiksliau formuluoti klausimus, tada nereikės stebėtis kitų kategoriška nuomonė :). Šiaip tai džiaugiuosi, kad rašote apie TV. Kadangi Lietryčio jau senokai nebeskaitom, o kitur televizijai (kaip ir radijui) kaip ir neskiriama dėmesio, tai pasigendu šiokios tokios reakcijos į ekrane vykstantį veiksmą, informacijos.

    Please wait...
  2. Alius | 24 balandžio, 2009 at 18:13

    Ačiū už išsamią ir atvirą nuomonę. Dėl apklausos klausimų: stengsimės tobulėti, jei iki tol nesuvaikėsim:)

    Please wait...

Palikite komentarą