DAR KARTĄ ALGIS RAMANAUSKAS

(Last Updated On: 2019-08-08)

LNK atsiuntė savo paruoštą interviu su Algiu Ramanausku. Interviu atvirai reklaminis, skirtas šiandienos Vienam prieš visus, kur A. Ramanauskas debiutuoja vedėju. Na, štai ir pareklamavome…

Bet kitur pasielgėme valiūkiškai ir iškastravome  visą reklaminę dalį, palikę tik tai, kas patiko. A. Ramanauskas mintis dėsto nestandartiškai, be konformizmo.

Per keliolika metų vedei, kūrei daug laidų. Kuri arčiausiai širdies?

Pati pradžia – „Radijo Šou“. Taip pat – „Orbita“. Taip yra ne tik dėl  to, kad tai buvo pradžia, bet ir dėl to, kad tai buvo mūsų  autorinė produkcija. Bet mieli ir visi kiti projektai, kuriuose dalyvavau. Niekada nedirbau  nemėgstamo darbo televizijoj. Išimtis – „Ragai“.

Ar jauti krizę?

Jaučiu, kaip ir visi. Sumažėjo renginių, tiesą sakant, jų  visai  nėra.

Pastaruoju metu atrodai šiek tiek atsiribojęs nuo visų.  Kodėl  nepriimi žurnalistų į savo namus, neleidi fotografuoti savo  šeimos?

Tai – klaidingas įspūdis. Bet sutinku, kad tam yra šioks toks pagrindas. Matot, man pabodo amžini netesėti žurnalistų pažadai  nekoreguoti mano kalbos. Sutari, kad taisys tik gramatiką ir skyrybą  (visada atsakau tik raštu), jie duoda kelis ar keliolika garbės  žodžių, po to matai, kad išspausdintame interviu kalbi vienuoliktoko rašinio formelėm, default’ukais. Kalbi neraštingos  dogmatikės, “lietuvių kalbos stilistės” štampukais. Todėl dabar  duodu interviu tik tada, kai žurnalistas pasirašo sutartį. Aišku, yra leidinių ir žurnalistų, kurie garbingai laikosi duoto  žodžio. Su jais bendrauju kaip ir anksčiau. Kai kuriuos žurnalistus į savo namus priimu, kai kurių – ne.  Galima  nesunkiai susirasti nuotraukų, kur mes kartu su Rasa.
Niekas  nesislapsto.

Kaip auga tavo sūnus?

Ačiū, geriau, negu buvo galima tikėtis. Auga terpėje, kur deminutyvai naudojami tiktai pagal paskirtį. Pienas pas mus nėra pienelis, o ranka nėra rankytė. Bet mašinėlė, aišku, yra mašinėlė, nes ji žaislinė. Man atrodo, kad žmogus savo gyvenime turi dvi progas ar galimybes susiformuoti debilu: kai aplinkoje vien deminutyvai ir kai jam tenka  išmokti pirmąją savo Salomėją Nėrį.

Susiję rašiniai:

Skaityk  AUDRĖ KUDABIENĖ: KAI NATŪRALIOS KRŪTYS PATRAUKLESNĖS UŽ SILIKONĄ

ALGIS RAMANAUSKAS BANDO IŠTRAUKTI “VIENĄ PRIEŠ VISUS”

LNK IR TV3: VEDĖJŲ ROKIRUOTĖS

Please wait...
Kategorijos:  Aplink TV, Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , ,

Palikite komentarą