PUTOPLASTINIS KIAUŠINIS SUTRYNĖ “VAIKŲ BALSĄ”

(Last Updated On: 2019-07-24)
Kadras iš TV3 renginio "Vaikų balsas"

Vaikų balsas 2011 © TV3

 

Pradėjęs kosmopolitizmo ir lokalinių vertybių priešpriešos tonacija, kai rašiau apie Tu gali šokti ir Lietuvos supermiesto susidūrimą, šia ir tęsiu, kiek pakeisdamas akcentus. Labai panašūs reiškiniai buvo stebimi ir pirmadienį, kur vyko įnirtinga kaktomuša tarp TV3 Vaikų balso ir LNK daikto, pasivadinusio velykiniu detektyviniu koncertu Kur dingo kiaušinis?

Kiek ironiškai jį pristačiau prieš kelias dienas ir tada, prisipažinsiu, nuoširdžiai maniau, jog kiaušinio paieškų prodiuserei Jurgai Pukenytei nuo Vaikų balso teks pabėgti pabrukus uodegą.

Taip neatsitiko – mano labai didelei nuostabai, J. Pukenytė laimėjo.  Iki 20.56, kol Kur dingo kiaušinis? nebuvo pasibaigęs, LNK laida užtikrintai prieš Vaikų balsą pirmavo – 8.2: 5.6 (duomenys iš TNS). Pirmavo, nepaisant to, kad Ramūnas Rudokas ir Marius Jampolskis čia atvirai atlikinėjo numerį – t.y. atidirbinėjo pinigus, kuriuos LNK, kaip suprantu, vis tiek komikams kažkokia forma turi atiduoti – todėl ir kaišioja šiuos kur tik gali. Pradedu stebėtis Artūro Orlausko- Zakarausko renesansu – gęstant pastarojo politiniams aktyvumams, įsiplieskia jau tarsi ir visiškai palaidoti pramoginiai. Apskritai, LNK laida buvo prisodrinta ir persodrinta to, kas vadintina liaudiška pasaulėjauta – servetėlės man pradeda panašėti į Pūko televiziją – analogiški muzikiniai takeliai, bumčikinis mentalitetas, Mariaus Jampolskio lūpomis dedikuoti mūsų kiaušiniai visoms Lietuvos moterims.

O velykinių kiaušinių buvo įvairių – vištų – eilėmis išdėliotų ant scenos ir vienas didelis, iš kažko sintetiško labai mėgėjiškai padarytas. Šiaip gana prastai tai atrodė – pinigus čia LNK, įtariu, pataupė. Nenustebčiau, jei pati prodiuserė namie tą kiaušinį iš putoplasto ir pjovė, ir dažė, sau virtuvėje ritindama.

Skaityk  KOMENTATORIAUS RUBRIKA: N. OŽELYTĖ ATSAKO KRITIKAMS

TV3 laidos biudžetas turėjo būti keliskart didesnis, bet rezultatas, deja, kalvarijų neturėtų džiuginti. Nepadėjo ir Mindaugo Stasiulio suplyšęs kelnių užpakalis. Muzikinis apipavidalinimas radikaliai skyrėsi nuo LNK puoselėjamo – čia hiphopo ir anglų kalba atliekamų dainų buvo daugiau, nei tų žinomų ir suprantamų. Tai negalėjo patikti labai didelei masei ne tokių rafinuotų TV žiūrovų, kurie nuo renginio ir nusisuko.

Bet dar mažiau džiugesio turėtų būti  LTV rūmuose – Palmiros Galkontaitės Ačiū, kad esi, pusantros valandos tiesiogiai rungęsis su LNK ir TV3 koncertais, nusileido ne tik šiems, bet ir BTV su Pervyj Baltijskij Kanal

Konarskio stabiliąją auditoriją – vyresnius žiūrovus LNK nusiviliojo su kiaušinio paieškomis. Įnirtinga kova dėl LTV žiūrovų jau seniai yra firminė LNK programerių darbo etiketė. Paradoksalu, kad servetėlės, deklaruodamos kovą prieš TV3, iš tiesų sausina LTV reitingų ežerėlį.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 komentarai:

  1. Nerijus | 26 balandžio, 2011 at 15:22

    nenuostabu, “Pūko” muzika patinka vis dar žmonėms, tai LNK ir pasirinko:)

    LNK pristatė vasaros tinklelį, nieko ypatingo:) http://pramogos.delfi.lt/eteris/vasara-su-lnk-mjampolskis-ir-iruna-taps-tv-vedeju-pora.d?id=44784521

    Please wait...
  2. ramtadrulia | 26 balandžio, 2011 at 22:18

    Nenuostabu, nes TV3 laidose eksponuojami atlikėjai niekaip nekabina tautiečių, nors tu ką. Kad galutinai nuvaryt bambalinę auditoriją nuo ekranų betrūko paties Samo su Bixais ir Manto su Adomaičiu.

    Please wait...

Palikite komentarą