ŽIŪRIMIAUSIA LIETUVIŠKA TELEVIZIJA INTERNETE, ARBA TIESIOG “CHALTŪRA”

(Last Updated On: 2019-07-10)

Delfi TV neseniai atsinaujino ne tik vizualiai, bet ir turiniu – jos bangomis mus pasieks šūsnis naujų iniciatyvų – ne tik Edmundo Jakilaičio laidos, bet ir nuo rugpjūčio pirmos dienos kasdieniu šiokiadienių režimu transliuojama Delfi Diena su Arnu Mazėčiu, išeiviu iš LRT Televizijos. Reguliarus transliavimo pobūdis daro užuominą į tikrą televiziją, todėl per savo prabangų, didelės įstrižainės televizorių pabandžiau ją pasižiūrėti. Pats paprasčiausias būdas, kaip žinia, yra aplikacija, kurią jau anksčiau esu įsidiegęs:

Delfi TV

TV ekrano nuotrauka. © uagadugu

Ją įsijungęs ieškau A. Mazėčio. Randu (kairėj viršuj):

Delfi TV

TV ekrano nuotrauka. © uagadugu

Spaudžiu ant jo. Matau:

Delfi TV

TV ekrano nuotrauka. © uagadugu

Sunkiai matosi, tai aprašysiu. Gramatiškai netaisyklingai parašyta Srautas duomenų nėra, o plytoj apačioje gerai. Na, gerai, spaudžiu gerai. Aplikacija gražina į vaizdelį, kur A. Mazėtis yra viršutiniame kampe kairėje. Ok, supratau, kad aplikacija man laidos neparodys ir keliauju į naršyklę televizoriuje. Ten Google pirma eilute išmeta savimi be galo pasitikintį užrašą – Delfi TV– žiūrimiausia lietuviška televizija internete ir jį spaudžiu. Matau:

Arnas Mazėtis

TV ekrano nuotrauka. © uagadugu

Šį kartą vaizdas yra judantis – t.y. laidą matau, bet noriu optimaliai išnaudoti televizoriaus įstrižainę ir ieškau vaizdelio dešiniajame apatiniame kampe dažniausiai piešiamo padidinimo simbolio. Deja, jo čia nėra. Bandau desperado režimu spausti tą kampą tiesiog ten, kur tas simbolis turėtų būti, bet, deja, jokios reakcijos – vaizdelio pasididinti neįmanoma.

Belieka jungtis kompiuterį ir laidą žiūrėti jo monitoriuje.

Beje, nesėkmingas bandymas pasižiūrėti Delfi Dieną nėra atsitiktinė techninė klaida. Vakar per Delfi TV rodyto futbolo pasižiūrėti TV ekrane taip ir negalėjau, o šiandien paspaudus įrašą sekėsi šitaip:

Delfi TV

TV ekrano nuotrauka. © uagadugu

Toks nejudantis vaizdelis su besisukančiu rutuliuku ekrano centre stovėjo geras dešimt minučių. Lygiai tas pats vyko visą praėjusį LKL sezoną, kai nebuvo įmanoma žiūrėti krepšinio.

Skaityk  LIŪDNA: LIETUVAI NEBUVO ĮDOMI TV PROGRAMA, SKIRTA SAUSIO 13 DIENOS ĮVYKIŲ DVIDEŠIMTMEČIUI

Konstatuoju – Delfi TV, jeigu ir vadintina TV, kuo rimtai abejoju, techniškai tikrai nėra pritaikyta būti ten, kur tradicinė TV gyvena – t.y. televizoriuje. T.y. ji yra nepajėgi konkuruoti su tikromis televizijomis jų teritorijoje.

Please wait...
Kategorijos:  Laidos, Interneto TV
Tags: , ,

Vienas komentaras:

  1. uagadugu » Blog Archive FIASKO, ARBA KAIP AŠ BANDŽIAU PASIŽIŪRĖTI RINKIMŲ DEBATŲ LAIDĄ PER TOLI PAŽENGUSIĄ LRT - uagadugu

Palikite komentarą