“ŪKININKAS IEŠKO ŽMONOS”: PASVILĘS DEBIUTAS

(Last Updated On: 2019-07-04)

Vakar buvo parodyta pilotinė, arba, gal greičiau, bandomoji TV3 vasarinio projekto Ūkininkas ieško žmonos dalis.

Bandysiu apie ją parašyti, kiek įmačiau pro eterio broką. Iš pradžių buvau ne juokais užpykęs ant prodiuserių iš TV manijos, bet po to visa tai gal ir ne tokiu mastu, bet pasikartojo ir serialo Kas nori nužudyti Mią? premjerinės serijos metu (apie serialą – kitame įraše). Kadangi Ūkininkas ieško žmonos ir Kas nori nužudyti Mią? kuriami skirtingų prodiuserių, randu bendrą vardiklį – TV3 išleidimą, kurio serveris turėjo vakar strigti. Ligos simptomai labai akivaizdūs – beveik visą laidą garsas sekundės dalimi lenkė vaizdą, vaizdas apskritai sustodavo, nors sklido garsas, buvo kitų ritmiškų trukčiojimų. Tai vyko visą laidą – švarus vaizdas ir garsas buvo greičiau išimtis, o ne taisyklė.

Neidealus buvo ir laidos turinys, įžvelgtas pro broką. Formaliai laida buvo sudėta iš dviejų elementų – ūkininkų pristatymų, nufilmuotų jų darbo ir buities natūralioje aplinkoje bei kažkur Vilniuje nufilmuotas ūkininkų ir ūkininkės (viena iš jų – ūkininkaitė) susibėgimas į krūvą, vadovaujamas Nijolės Pareigytės. Pastarajame rėžė akį režisūrinės kliurkos. Vedėja nuolat žiūrėjo ne į kamerą – ne į kamerą šnekėjo ir ūkininkai – šis laidos segmentas buvo panašus į tai, ką matome nufilmuota šeimos susibėgimuose, kur vienas labiau prakutęs narys viską filmuoja iš šono. Kai pagalvoji, gal ir nieko – liaudiškai viskas žiūrisi, matai, kaip žaliavą kuriai nors laidai. Visai įdomu. Neaišku, ar visiems.

Tačiau pati N. Pareigytė, kai pavykdavo teisingai žvilgtelti į kamerą, jautėsi visai natūraliai, bendravo atsipalaidavusi, kiekvienam lėtapėdžiui iš kaimo rasdavo teisingą raktą į jo lėtapėdišką dūšią. Lyginant su Godos Alijevos pasirodymais 24 valandose, jos vedėjos tipažas yra nepalyginamai stipresnis. Čia įtaikyta.

Skaityk  "MIDSOMERIO ŽMOGŽUDYSTĖS": KAI TOBULIAUSIAS ŽUDIKAS - KARTOJIMAI...

Koks bendras įspūdis. Manau, kad jeigu tokia laida būtų LTV eteryje, ją vadinčiau tikruoju ir teisinguoju misijos įsikūnijimu – braidžiojimuose po laukus ir kitoje sunkioje kaimiškoje kasdienybėje paskendusiems nedrąsaus būdo ūkininkams televizija padeda surasti antrąsias puses. Vėliau bus ir emocijų, džiaugsmo, nusivylimo. Aukštos natos televizija.

Ar šie privalumai bus įdomūs TV3 žiūrovams? LNK tuo metu rodė Abipus sienos, kur su slaptais pokalbių įrašais ir įslaptintais valstybės saugomais liudininkais gilinosi į banditų temą.

Preliminarūs reitingai  – 8.1: 8.1 (duomenys iš TNS).

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , ,

13 komentarai:

  1. Skaitalas | 27 balandžio, 2011 at 11:52

    Kuo toliau, tuo vis labiau nusiviliu TV3. Dabar jau tik Žinios teliko, kurias galima žiūrėti šiame kanale, bet ir tas vis dažniau norisi pakeisti Panorama.

    Na, o tokios laidos kaip ūkininkų žmonų ieškojimas man atrodo visiška kvailystė. Kodėl būtent išskirt ūkininkus? Ką, negi jie kokie nevykėliai nesugebantys patys žmonos susirasti?

    Please wait...
  2. V | 27 balandžio, 2011 at 12:02

    Skaitalai- tai pala, tuoj prasides dar geresnis “Kitas”. 🙂

    Please wait...
  3. Ingis | 27 balandžio, 2011 at 12:13

    Yra toks kanalas “LIUKS!”, priklauso LNK. Tai ką tik dar kartą įsijungiau, dar kartą patikrinau -, taip, garsas vėl prasilenkia su vaizdu ir tik vieną kartą per pusmetį garsas ir vaizdas buvo sutapęs. Va čia fenomenas. Ištisai, metų metus transliuoti broką.

    Please wait...
  4. Ziurovas | 27 balandžio, 2011 at 12:19

    O gal kaltint reiketu kabeline, per kuria bandot tuos kanalus ziureti? Nes tikrai nenoriu tiketi, kad LNK ar TV3 leistu sau su tokiu broku transliuoti.

    Please wait...
  5. Pravalas | 27 balandžio, 2011 at 13:37

    Aplamai – TV3 nusivaziavo… “Ukininkas iesko Pareigytes” :))) O apie MIA – nu tesiog neturiu zodziu. Pora kartu perjungiau paziureti, kas gi ten ja nori nuzudyti – vaizdas nykus, tamsus, sneka kazkokias nesamones, Skaisgyris matyt pabludo visai. Nu jau tooooki fuflo senai nemaciau. Uztat MIA daba bus KRUTA. Nu daugmaz kap JLo 🙂 Anei Zvonke, anei Nylka netures SERIALA apie save, MIA – turi. Ir nesvarbu kad absoliutus shuds, svarbu kad YR :)))

    Please wait...
  6. Ingis | 27 balandžio, 2011 at 13:46

    Ziurovas, kabelinė. Tai gal dėl to garsas su vaizdu nedraugauja.

    Please wait...
  7. V | 27 balandžio, 2011 at 22:16

    Kazkaip nerealiai uzsinorejo parasyti ukininkei, kuri dalyvauja projekte “ukininkas iesko zmonos”… Kchm.. Gal paimtu… I zmonas. :)))))

    Please wait...
  8. uagadugu | 27 balandžio, 2011 at 22:24

    Nu. Nevėlu gi dar.

    Please wait...
  9. defacto | 28 balandžio, 2011 at 00:01

    Šiaip tos žemdirbių meilės peripetijos yra pirktinis projektas, todėl turėtų būti kažkokie minimalūs reikalavimai. Jeigu, aišku, jį tikrai pirko, o ne tiesiog pasiskolino nepranešę, kas Lietuvai nebūtų pirmas kartas. O dėl garso ir vaizdo nesinchrono tai čia senos bėdos. Gal kas nors ta tema galėtų pasidalinti techniniais niuansais?

    Please wait...
  10. Pravalas | 28 balandžio, 2011 at 10:50

    Pas mane LIUKS per Balticum kabeline eina IDEALIAI, vakar ziurejau specialiai Cicina ir Mokinukiu – ir vaizdas ir garsas absoliuciai sutampa.

    Please wait...
  11. skridus | 28 balandžio, 2011 at 11:21

    na jei pas vienus sinchronas, pas kitus ne – tai akivaizdi retransliuotojo ‘chaltūra’. Kadangi tai kabelinė, tai ir nekeista…
    Beja, Ingi, o kokia kabelinė ir kur?
    Galima bandyti kabelinę smaugti, bet nesu tikras ar labai reikalinga ta liuks?

    Please wait...
  12. Ingis | 28 balandžio, 2011 at 12:07

    skridus , nežiūriu aš to “LIUKS!”, tik šiaip perjungiant kanalus akis užkliūva. Būtų įdomu kada nors paskaityti mažųjų TV kanalų apžvalgą.

    Please wait...
  13. uagadugu | 28 balandžio, 2011 at 12:17

    Ačiū už priminimą.

    Please wait...

Palikite komentarą