“AUKSINIAI SVOGŪNAI” vs “DVIRAČIO ŽVAIGŽDĖ”: KAS IŠ TIESŲ LAIMĖJO?

(Last Updated On: 2023-01-23)
"Dviračio šou" personažas Saulius Poška, Kristijonas Bartoševičius

Dviračio žvaigždė © LNK

Jeigu šventai tikėtume TV3 teiginiu, kad, cituoju, preliminariais TNS duomenimis „Auksinių svogūnų 2011“ apdovanojimų ceremonija su V. Šapranausku buvo žiūrimiausia balandžio 1-osios humoro laida, tai laimėjo TV3.

Tačiau šis tvirtinimas tiktų tik labai trumpų nuotolių bėgikams. Siūlau persikelti į gūdžią praeitį. Kažkada gyveno tokia vieninga komanda – Arūnas Valinskas, Haroldas Mackevičius, Gintaras Ruplėnas ir Vytautas Šerėnas. Pastarasis trejetas buvo permanentiškoje draugystės ir konflikto būsenoje su pirmuoju vienetu. Tačiau kokie jie būtų susirieję, visuomet susivienydavo permainų laikotarpiais – kai 1997 metais bėgo iš LNK į BTV; kai po kelių metų bėgo iš BTV į LNK, kitomis sunkiomis gadynėmis.

Tačiau dar po kelių metų, kai draugai jau buvo rimtai įsikūrę LNK, atsitiko galutinis ir labai rimtas skilimas, todėl pirmasis vienetas su draugiškuoju trejetu išsiskyrė ir išsivaikščiojo po skirtingas menes. Tiksliau, trejetas liko ten, kur ir buvo, o vienetas su kitais draugais įkūrė TVartą – prodiuserinę kompaniją, perėmusią dalį anos draugystės atributų. Jei pamenate, tada LNK eteryje viešpatavo dvipatystė – buvo ir Dviračio šou, ir Dviračio žynios. Didžiausias siurprizas trejetui buvo tai, kad jų visų su vienetu bendras perliukas – metiniai humoro apdovanojimai Auksiniai svogūnai atiteko vienetui. Mat, vienetas buvo greitesnis ir spėjo jį užsiregistruoti savo vardu, kaip prekės ženklą.

Vėliau atsitiko dar dramatiškesnis įvykis – kai LNK ir Arūnas Valinskas nesusitarė dėl eilinio sezono sutarties sąlygų, šis Auksinius svogūnus perkėlė į mirtino LNK priešo – TV3 kanalo eterį.

Šiuo būdu TV3 perėmė dalį LNK tapatybės ir stiprybės – pavogė auksinį kiaušinį, tarsi toje pasakoje.

Iš pradžių LNK ištiko nemaža sumaištis ir ji nusprendė apskritai nesivaržyti su savo buvusia ikona tokiais pačiais ginklais – dar 2009 metais prieš svogūnus rungėsi Antrininkų renginys.

Skaityk  DEVINTA VALANDA: METAS IŠ KAPŲ PAKILTI LNK ZOMBIAMS

Tačiau jau prieš metus, 2010 metais servetėlės rimtai persvarstė reikalus ir padarė geopolitinę išvadą, kad prekės ženklas prekės ženklu, o bene visas Lietuvos vaidybinis telehumoras yra vis tiek likęs pas Dviračio šou… Ar jis turėtų dulkėti ant lentynos? Taip gimė Dviračio žvaigždės idėja.

Idėja, kaip televizinis įsikūnijimas, materializavosi prieš metus. Tačiau Auksiniams svogūnams 2010 pralaimėta. Reitingų santykis buvo 11:17. Mažiau besiorientuojantiems televizinių kreivių batalijose turiu pranešti, kad tai yra labai didelis skirtumas.

Šiais metais viešojoje erdvėje dominavo ne reitingų santykis, o V. Šapranausko nekondicinis būvis. Skandalo fone pasimetė tikroji skaičių 14.4:14.0 prasmė.

Tarsi nedidelė TV3 persvara, tarsi lygiosios… Iš tiesų, tai yra moralinė LNK pergalė. Pirmą kartą prilygta Auksiniams svogūnams žiūrimumu. Kanalas laimėjo netgi ne prieš TV3, o prieš pačią save. Prieš savo ir pas save daug metų ugdytą simbolį.

Tai yra ir to trejeto asmeniška pergalė. Belieka pasveikinti.

Tiesa, tūlo V. Uspaskich ir tūlo A. Zuoko buvo gerokai per daug…

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

4 komentarai:

  1. Liutauras | 5 balandžio, 2011 at 10:55

    dėl paskutinės pastabos – nors LNK laidos mačiau gal tik keletą epizodų, tačiau susidarė įspūdis, kad laida skirta Zuoko ir jo komandos reklamai

    Please wait...
  2. Valentinas | 5 balandžio, 2011 at 11:05

    Tai kiek politiku laimejo “medaliu”, ar tik du buvo?

    Please wait...
  3. IT | 5 balandžio, 2011 at 11:36

    LNK turbut is siu dvieju politiku gavo kazkoki paskatinima kad viskas suktusi kazkur netoli ju ir ju partiju…ta parode ir pono Usp… sokis

    Please wait...
  4. Aurelijus | 5 balandžio, 2011 at 12:59

    suma tai ta pati – 28.

    Please wait...

Palikite komentarą