BTV. DABAR JAU DAR IR “BOBŲ TV”?

(Last Updated On: 2019-07-31)
Gintarė Karaliūnaitė, Jurgita Tvarijonaitė, BTV

Nerealios namų šeimininkės © BTV

 

Keisti virsmai atsitinka su tos BTV pavadinimais. Kartais padvelkia geopolitika, kartais – nemaskuojamu feminizmu, provokuojančiu neretušuotai seksistinį požiūrį.

Šios televizijos pirmtakė atgautos nepriklausomybės aušroje buvo gudriai sugalvota, kaip Rytų Lietuvos Televizija. Beje, taip ji ir vadinosi, kai su nemažu kolektyvu atskilo nuo LRT, kuri, berods, tada oficialiai dar taip nesivadino.

Tas pavadinimas Rytų Lietuvos Televizija turėjo šiokią tokią mesianistiškai geopolitinę potekstę, kurios motyvacijos dabar jau yra užmirštos.

Po to nueita link Baltijos TV. Ne Klaipėdoj, o Vilniuje. Baltija? Nors užmušk, netikiu, kad šneka ėjo apie jūrą. Gal, greičiau, taip pat mąstyta geopolitiškai – apie tris Baltijos šalis.

Po to į šią televiziją užėjo geopolitiškai mąstantys lenkai. Kadangi pats svarbiausias čia rezidavęs jų atstovas kažkur Šlionske valdė dukterinę Polsat televiziją TV4, jam dingtelėjo išganinga idėja savo neprilygstamo lygio know-how pernešti į primityvią Baltijos šalių rinką. Ir, pripirkus televizijas dar ir Latvijoje bei Estijoje, suformuoti TV4 tinklą – juk konceptualu – keturios televizijos, sujungtos į TV4 tinklą! Aukselis…

Aišku, niekas nežino, kas atsitiktų, jei staiga už kokį pigiaką būtų pavykę nukalti kokią TV stotį Kaliningrade. Matyt, būtų tekę konceptualiai keisti visų televizijų pavadinimus į TV5… Po to, imperijai plečiantis, į TV6, TV7, TV8 ir t.t. Konceptualiausias konceptualumas.

Pervardinti pavyko tik vieną – vargšę BTV. Ši kelis metus dirbo, kaip TV4, kol, po kelių metų, ją įsigijus Achemos valdomam koncernui, vėl virto BTV.

Šį įrašą rašyti ir taip pavadinti mane privertė nauja BTV programos inovacija – jau trečią vakarą rodoma laida Nerealios namų šeimininkės.

Laida rodoma penkis kartus per savaitę – jos reali trukmė yra kažkur virš trisdešimties minučių. Kiekvienas TV gamyba užsiimantis žmogus patvirtins, kad tai yra daug. Tiesa, laida yra labai paprasta – studijoje sėdi keturios žinomos moteriškės, kurios yra nuolatinės laidos vedėjos-pleputės, o kad plepėti būtų apie ką, pasikviečia dar vieną. Štai, mano matytoje vakarykštėje laidoje pasikviesta garsioji advokatė Svetlana Pronina, o diskutuota alimentų tema. Būčiau seksistas, jei teigčiau, jog Nerealių namų šeimininkių temos – tik moteriškos – ne, jos gali būti įdomios ir vyrams, bet pats temos perteikimas neišvengiamai provokuoja tarp mūsų mergaičių lozungą, o tarp mūsų mergaičių yra tarp mūsų mergaičių ir niekur čia nedingsi. Basta.

Skaityk  LNK ŽVAIGŽDĖJA IR ZVONKĖJA

Bent jau aš laidą vakar žiūrėdamas pasijutau, tarsi su eržiliniais stringais įsibrovęs į kokį pižamų vakarėlį. Nieko tame mergiškame vaizdelyje aprioriškai blogo – galų gale, kas komercinėje televizijoje gerai, o kas – ne, sprendžia reitingai.

Apie kuriuos kol kas nešnekėsiu, nes mažesnio populiarumo televizijose trys dienos yra gerokai per mažai, kad būtų galima daryti toliau einančias išvadas.

Lyginant su nuimtąja Atvirai su žvaigžde (o lyginti reikia, nes Nerealios namų šeimininkės eteryje atsirado iškart po to, kai pradingo Ligitos Juknevičiūtės laida), tai reiktų pažymėti, kad naujasis projektas vizualiai daug šviesesnis – čia dominuoja šviesi salotinė splava. Studijoje gal ir šviesos tarsi daugiau – panašu, kad prodiuserė Jurga Pukenytė atsitempė iš namų visas lempas…

Paradoksas – jei L. Juknevičiūtė būtų visas liustras iš giminių svetainių susitempusi, tai, kartu su lemputėmis eglutei, gal kažkaip ir būtų švietusi iki šiol…

Kaip toj Stasio Povilaičio dainoj – švieski man vėl…

Kadangi šios laidos šiuo metu nėra kaip nepavadinti BTV eterio dominante, tai, tegu atleidžia jautresnieji, bet, kadangi manęs nežeidžia, kai moterys vyrus vadina diedais, tai, gal moterys neįsižeis, kad, jei kiek pritempdamas, pačią televiziją jos dabartiniame etape gal ir galiu hipotetiškai vadinti Bobų TV

Beje, šiandien laida gilinsis į (čia jau skelbiu nemokamą reklamą) stebuklingą gintaro virtimą Viagra. Tema, ko gero, irgi aktuali ne tik vyrams.

Savaitgaliui artėjant.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, TV istorija
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Vienas komentaras:

  1. sew | 4 kovo, 2011 at 19:45

    BTV – basta.

    Please wait...

Palikite komentarą