“NAUJA DAINA” LIETUVOS NEPAVERGĖ

(Last Updated On: 2011-01-31)
"NAUJA DAINA" LIETUVOS NEPAVERGĖ

Nauja daina © LNK

Penktadienį LNK prieš TV3 Vaikų balsą ir animaciją švystelėjo kartu su radijo stotimi Lietus ir LATGA-A organizuoto konkurso Nauja daina 2010 finalinį koncertą.

Nors LNK daug rašė apie jo rengimą ir dalyvius, uagadugu nė karto į jį nėra sureagavęs savo puslapiuose. Dabar prisipažinsiu, kodėl. Todėl, kad esu pasimetęs tarp tų visų dainų. Per Lietuvos radiją buvo Daina Lietuvai, po to LNK transliavo Lietuvos dainą, LTV kiekvienais metais transliuoja Euroviziją, kuri yra sudėtinė ir sumestinė daina Lietuvai, Lietuvos daina ir nauja daina kartu, o štai vėl skaitau, kad Lietuvos radijas ir Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra LATGA-A skelbia lietuviškų populiarių dainų konkursą „Vilniaus bokštai“, skirtą Lietuvos radijo 85-čiui.

Suprantu, kad esame daininga tauta ir tų dainų niekuomet nebus per daug, bet iš tiesų esu pasimetęs.

Panašu, kad pasimetę yra ir žiūrovai, nes, nepaisant nemažo LNK reklaminio akcento savo bangomis ir Lietaus karšto ir aktyvaus darbo propaguojant šį konkursą, išėjo pišas.

Koncertas surinko 8.8 reitingo procentų, kai TV3 rodyta Vaikų balso eilinė laida + animacinis filmas Nerealieji koncerto transliavimo metu nuo 19.10 iki 22.10 dirbo sėkmingesniu režimu su 10 procentų (duomenys iš TNS).

LNK su nekantravimu laukia jau ši penktadienį startuosiančio Tu gali. Savaitės dvikova.

Manot, bus geriau?

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. korta | 31 sausio, 2011 at 22:42

    Suprantu gerb. uagadugu norą susigaudyti lietuviškų dainų džiunglėse, bet skirtumas tarp 8,8 reitingo ir 10 yra juokingas. Leisiu sau būti nekorektiškas, tačiau niekas taip nemanipuliuoja vaikiška auditorija, kaip “Vaikų balsas, todėl skirtumas turėtų būti mažiausiai dvigubas. Deja, taip nėra. O “Nauja daina” yra kol kas pirmas vienkartinis projektas, ir ,beje, visai neblogai reprezentuojantis tuos, kam anksčiau durys į TV ir radiją buvo užvertos. Po metų tie patys vaikai gali turėti jau kitus savo herojus.Žvelkime giliau, kaip kažkada juokavo Veido savaitraštis…

    Please wait...
  2. uagadugu | 31 sausio, 2011 at 22:55

    Gal niekas, kaip tasai Vaikų balsas vaikiška auditorija ir nemanipuliuoja, tik kad tos auditorijos, taip jau, tarkim, ne fontanai. Čia iškyla klausimas, ar yra kuo taip jau labai manipuliuoti. Dėl gylio, tai jau taip. Žvelgiantys gilyn mato gilų gylį. Kuo giliau, tuo gylis gilesnis. Nėr kaip patapti giliai prieštaraujančiu.

    Please wait...
  3. korta | 1 vasario, 2011 at 00:11

    Aha, priminėt,kai eilinis Garfildas į šipulius sudaužė lig tol geležinę Lietuvos dainą. Nuo tada žaviuosi Lietuvos pensininkų meile katinams. Vaikų juk Lietuvoje niekingai mažai…

    Please wait...
  4. uagadugu | 1 vasario, 2011 at 00:30

    Lietuvos daina buvo tiesiog iš prigimties uola nesudaužoma. LNK svajonių komandos potencija nėra dydis, dėl kurio savybių būtų padoru ginčytis. Šiukštu. Todėl eilinio Garfildo žygdarbis yra pilnas išskirtinybės ir kitos nenormalios narsybės. Per amžius amen.

    Please wait...
  5. Tomas | 1 vasario, 2011 at 10:02

    Aš kaip nelabai daug žiūrintis televizijos, tikrai jau pasimečiau, kas kam ir kur renką dainas?
    Kiek girdėjau renkamas yra naujas krepšinio himnas. Nelabai suprantu, kam neįtinka visų pamėgti “Trys milijonai”. Be to, kas be išrinktų vistiek fanai dainuos tą patį. Perdaug prigijusi jį jau yra. Net pačio M.M. naujas “himnas” nieko nepakeis.

    Please wait...

Palikite komentarą