KAUNASI TELEPRIMADONOS – IRMA JURGELEVIČIŪTĖ IR KRISTINA BRAZAUSKIENĖ

(Last Updated On: 2020-07-23)

Ne tik TV3, bet ir pagrindinė jos konkurentė LNK joja ant Irmos Jurgelevičiūtės skandalo arkliuko.

Irma Jurgelevičiūtė

Irma Jurgelevičiūtė © LNK

Štai jau antrą dieną Dviračio šou rodo serialą apie šią istoriją viską savaip perkurdamas ir įvilkdamas į skirtingus žanrus – pirmadienį smagiai naudotasi Kristupo Krivicko istorijos kūrimo klišėmis, o antradienį jau dirbta pagal Neišgalvotų gyvenimų šabloną.

Dviračio šou auditorijai daro įtaką anaiptol ne TV3 žiūrovai, o LTV. LNK humoro laidai pirmadienį nėra konkurentas Savaitės atgarsiai – ji lengvai peržengia dešimt procentų ir susilygina su TV3 Žiniomis (duomenys iš TNS), tačiau antradienį dalį auditorijos nuvalgo Nacionalinė tyrimų tarnyba, todėl sėdama maždaug 3-4 procentais.

Tačiau pirmą ir iki šiol bene skambiausią akcentą jurgelevizacijos procese pirmadienį padėjo Rūtos Janutienės Kodėl? Apie šią laidą plačiai rašiau, todėl ties turiniu neapsistosiu. Tik pastebėsiu, kad jos pabaigoje TV3 Rūta pažadėjo tolimesnį nagrinėjimą po savaitės, todėl uagadugu spėjimas apie kitas serijas turėjo racijos.

O LNK Rūtos ekstrasensorinės žurnalistikos tyrinėjimai link Andriaus Ūso žūties, pasitelkus iškiliai ir telepatiškai vibracinius Maskvos specialistus, auditorijai nebuvo tokie įdomūs. Ekstrasensai pribūrė apie dešimt reitingo procentų, kai TV3 Rūta nesunkiai persirito per 15.

Vakar šoksukleptomaninis įkarštis plieskėsi toliau – štai pusės devintos valandos dvikovoje tarp LNK Neišgalvotų gyvenimų ir TV3 Žiūrim, ką turim I. Jurgelevičiūtė vėl buvo dominuojančiu akcentu. Neišgalvoti gyvenimai iškart paėmė jautį už ragų ir dainininkės draugų, Andriaus Šedžiaus ir Livetos Kazlauskienės pagalba sukurpė istoriją, kurį auditorijos dydžiu toli toli aplenkė Žiūrim, ką turim kėslus dar kartą giliai ir vaisingai pasimurkdyti Merūno neįvykusio dalyvavimo Chorų karuose intrigoje. Panašu, kad pastaroji istorija įdomi tik  TV3 televizijai, todėl su ja kanalas smuko iki dešimties procentų, kai LNK išaugo iki 15. Nors įdomių dalykų ten būta – tarkim, Chorų karų prodiuserė Neringa Kavaliauskienė turi savo telefone užfiksuotą dainininko argumentaciją, kurio centrinis akcentas – konkurencinio kanalo pasiūlyti pinigai, kas turėtų įrodyti merkantilinį Merūno interesą (kuris, mano nuomone, yra visiškai natūralus – tarsi LNK ir TV3 būtų ne komercinės televizijos, o kokios labdaringos iniciatyvos). Bet kodėl tada reikėjo viešai neigti šią paprastą, žmogišką, šiltu pamušalu pašildytą supermiestišką intenciją?

Skaityk  AUŠRA MALDEIKIENĖ: NESUŠUKUOTOS MINTYS

Tačiau po Merūno prasidėjęs Žiūrim, ką turim jurgelevičiūtinis segmentas į Neišgalvotų gyvenimų pabaigą pradėjo kilti kaip ant mielių – nors nieko naujo apart atpasakojimo ten nepastebėjau. Beje, Žiūrim, ką turim gerokai atsiliko faktologijoje – žiūrovas turėjo nustebti, iš LNK sužinojęs, kad iš A. Šedžiaus namų buvo dingęs labai brangus laikrodis, o po dešimties minučių per TV3 išgirdęs raginimą šiam politikui pasidairyti, ar kas nedingo…

Tačiau vakar TV3 turėjo kuo pasidžiaugti – Audrės Kudabienės Prieš srovę labai stipriai, vietomis netgi dešimčia procentų (daugiau, nei puse žiūrovų masės) lenkė Virginijaus Gaivenio Abipus sienos. Pastaroji laida bandė įnikti į žmogaus, parašiusio nemalonaus turinio laišką Prezidentei, motyvaciją. Kas tai buvo – grasinimas ar nepadorus pasiūlymas? Nebuvo labai įdomu – galų gale koks čia kam skirtumas, kokios tos priežastys? Beje, pastebėjau, kad prie D. Grybauskaitės sunkiai limpa skandalai.

O štai Audrė Kudabienė toliau arė Kristinos Butrimienės-Brazauskienės temą, šįkart prikergdama KGB motyvą, amžinatilsį Stasį Lozoraitį ir mįslingą apsinuodijimą Draugystės viešbutyje, su kuriuo (viešbučiu…) ponia Kristina šiaip ar taip buvo glaudžiai susijusi. Būta įdomių asociacijų ir sąmokslo teorijų, kurios tam tikru kampu smegeninėj sustatytos atrodo baisokai ir netgi grėsmingai.

Nežinau, ar tai paradoksalu, bet kažkokį keistą motyvacinį ryšį ir, kaip pasakytų aukščiau minėtų sąmokslo teorijų propaguotojai, netiesioginę sąsają aptinki po 15 minučių jau LNK Neišgalvotuose gyvenimuose, kur, po smagaus I. Jurgelevičiūtės taršymo, į ekrano epicentrą staiga įsibrauna stamboka TV prodiuserio V. Gaivenio povyza. Pasirodo, šiam galima klijuoti vyresnio amžiaus moterų apžavėtojo, tikro amanto etiketę. Mat, jau kuris laikas jam naktimis skambina ne kas kitas, o ponia Kristina, kuri šį šeštadienį netgi pagrasino (dėl jo?) nusižudysianti. Ši nelinksma situacija prodiuserį slėgusi, dėl to visas intymybes šis  ir pasiryžo atskleisti Sauliaus Bartkaus laidoje. Tarsi kokiam kunigui per išpažintį.

Skaityk  BTV KAINOS KODAS - PASLĖPTA REKLAMA

Antra vertus, kokiems tik dalykams ponia Kristina dėl vyrų gali būti pasiryžusi… Kažin ką gali pagalvoti…

Pradeda nusistovėti LNK 24 valandų reitingai, kurie neatrodo linksmai. LNK nepavyko šturmu paimti TV3 Širdžių paklydėlių. Na, gal šiek tiek pristabdytas LTV Šiandien kilimas. Šiame rašinyje jau antrą kartą tenka pastebėti, kad LNK konkuruoja ne tiek su TV3 kanalu, kiek su LTV.

Vargu, ar ši išvada smagi servetėlėms.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. Tomas | 24 lapkričio, 2010 at 17:12

    Keletas dalykėlių:

    1. Kaip iš A. Šedžiaus galėjo dingti laikrodis, jeigu Jurgelevičiūtė ir Šedžius – skirtinguose projektuose?
    2. Ypač taikli nuotraukėlė – http://lolz.lt/2010/11/23/sok-su-vagimi/

    Please wait...
  2. uagadugu | 24 lapkričio, 2010 at 17:24

    Nu kaip… Gal pas Šedžių Irma lankėsi ne tam, kad šoktų…

    Please wait...
  3. SKAIČIAI: IRMA NUBLOŠKĖ KRISTINĄ Į NEBŪTĮ. ILGAM? | uagadugu

Palikite komentarą