LINAS SAMĖNAS: LNK VALGYDINS KOTLETAIS SU MUILO PRIESKONIU

(Last Updated On: 2020-07-24)

LNK muilina akis žiūrovams, skelbdama, kad, cituoju, pirmadienį LNK eteryje startuos naujas lietuviškas serialas „Iki pasimatymo, mama“, apjungsiantis komedijos, fantastikos, istorijos, socialinės realybės ir kulinarinio šou elementus. (…) kūrėjai įtrauks žiūrovus į šmaikštų ir kuriozišką žaidimą su laiku. Pirmoji serialo „Iki pasimatymo, mama“ serija LNK žiūrovus nukels į sovietinius „deficito“ laikus – 1970-uosius, kai pagrindinis maistas ant stalo buvo „teftelių“ dėžutė ir kefyras, o gauti bananą atrodė neįmanoma misija net kolūkio pirmininkui. Tipiška sovietinė šeima – tėvas kolūkio pirmininkas Mykolas (aktorius Juozas Bindokas), motina kaimo mokyklos anglų kalbos mokytoja Verutė (aktorė Nijolė Sabulytė) ir du sūnūs Albertas (aktorius Deividas Jonauskis) ir Žydrūnas (aktorius Domas Malajavas) – gyvena standartinį sovietinį gyvenimą. Bet sūnūs nerimsta ir rūsyje įsirengę technines – kūrybines dirbtuves mėgina išgauti amžinojo sotumo eliksyrą. Vieno bandymo metu įvyksta šalutinė reakcija ir sūnūs kartu su tėvu patenka tiesiai į 2010-uosius. Atidarę rūsio dangtį, jie išlipa parduotuvėje. Šeimą ištinka ne tik kultūrinis, bet ir gastronominis šokas.

Linas Samėnas

Linas Samėnas © LNK

Dabar turime teisę optimistiškai tikėtis kažko panašaus į Atgal į ateitį tęsinį.

Paslaptis, pasirodo, slypi čia – patikimiausias žmogus įtariam tėvui pasirodys kulinaras Linas Samėnas, kuris bandys laike pasiklydusius herojus atvesti į protą ir išaiškinti, kokiame laike ir kur jie atsidūrė. Vieną geriausių Lietuvos virėjų Liną Samėną televizijos žiūrovai jau gerai pažįsta kaip laidos „Susitikime virtuvėje“ vedėją, kulinarinio šou „Iki pergalės! Virėjų kovos“ auksinį šefą, kulinarinės knygos „Virtuvės knyga“ autorių. „Nors aktoriaus duona man nauja, bet gerai, kad seriale sėdėsiu „savo lėkštėje“ ir vaidinsiu save patį“, – juokauja charizmatiškasis virtuvės meistras.

Iki parduotuvių tinklo kulinarinei teleparduotuvei ir jos firminiam veidui Linui Samėnui geresnes sąlygas šiais metais suteikė LNK, o ne TV3, kur pastarąjį sezoną tūnota su laida Susitikime virtuvėje.

LNK kraupiai pralaimi TV3 kanalui tautiško muilo žanre, todėl virtuvinei laidai naudojamas beletristinis apipavidalinimas.

Skaityk  TV3 VADOVYBĖ: K. KRIVICKO POZICIJOS SILPNĖJA?

Nieko naujo tame nerasi – ilgus metus LNK eteryje gyvavo Violetos Banionienės režisuota Baltojo katino svetainė, kur įvairių produktų pristatymai taip pat būdavo apkaišomi vaidybinėmis mizanscenomis.

Tiesa, dėl to laida nebuvo vadinama serialu…

Dar vieną pašnekėjimą apie kotletų gamybą LNK savireklaminiam padaliniui nebuvo įdomu pristatinėti, todėl tikroji laidos paskirtis buvo pastumta į antrą planą ir šnekama apie naują serialą.

Netiesa visa tai…

LNK Iki pasimatymo, mama rodys sau svarbioje, dabar pralaimimoje tinklelio pozicijoje prieš 18:45 val. Žinias. Kanalas turi pagrindo galvoti, kad jo naujienų laida nevažiuoja (o nuo TV3-jų čia gaunama į kaulus kraupiai) dėl to, kad jai nesuteikiama tinkama parama anksčiau. Todėl ta parama kulinarinės laidos asmenyje ir ateina. Bet bus  konkuruojama su TV3 premjera – tikra muilo opera Širdimis paklydėlėmis.

Aišku, Iki pasimatymo, mama yra rimtesnė paraiška, nei eilinis rusiškas serialas.

Bet ar jam seksis grumtis su dar vienu Rolando Skaisgirio fabrikėlio produktu, kurį TV3, neaišku, ar pagrįstai stumia, kaip populiariosios Naisių vasaros kūrėjų produktą, yra paslaptis.

Aišku, L. Samėnui iki Beatos Nicholson – kaip iki mėnulio, bet kažkas vis tiek sužiūrės.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

21 komentarai:

  1. Corot | 25 rugpjūčio, 2010 at 14:33

    O ar galima pagal teisės aktus ką nors reklamuoti, nepasakant, kad tai – reklama? Užslėptą reklamą ar serialu vadinti galima?

    Please wait...
  2. uagadugu | 25 rugpjūčio, 2010 at 14:49

    Na, jie jos neslepia. Juk pavadinime yra Iki…::))

    Please wait...
  3. uagadugu | 25 rugpjūčio, 2010 at 15:23

    Esu skolingas Ingiui Šedžio šokių populiarumo išklotinę. Ypatingų dėsningumų nerasta – pirmo šokio (kažkoks lotyniškas) metu LNK kreivė krito nuo 8.4 iki 7.6, bet antro (valsas) – kilo nuo 10.4 iki 11.2 (duomenys iš TNS).

    Please wait...
  4. Ingis | 25 rugpjūčio, 2010 at 18:17

    Dekui, uagadugu, už p.A.Šedžiaus “reitingus”. Aš nežiūrėjau anų šokių, bet staiga pasipylė draugų skambučiai, sako, junkis, kažkas nerealaus. Gal, spėjimas čia toks, ties antru šokiu jau persijungė unikalaus šokių dalyvio gerbėjai ir mažumėlę pakylėjo reitingus.

    O dėl serialo “IKI pasimatymo, mama” – tai akivaizdus “IKI” protegavimas, piarinimas, net aktoriai nusipaveikslavę “IKI” brendinių spalvų fone. Man keista pasirodė kas kitą – serialo trukmės tik 20 min. ir jei tame laiko gabale dar bus įterptas reklaminis blokas, realiai gryno laiko gali likti 15-12 min.

    Tačiau. Lyg tais nesi niekur aptaręs, o aš, deja, nė karto nesu matęs “Čiuku čiuku traukinuku”, kuris labai dažnai stovi reitingų dešimtuke-dvidešimtuke. Spėju, kad panašų formatą ir čia gali taikyti. Na, laikas parodys.

    Please wait...
  5. Piktuolis | 25 rugpjūčio, 2010 at 20:53

    Jooo… preiš kelias savaites norėjau paskleist pletką, kad dar viena kontora į serialų verslą ateina, bet matau – gerai, kad užteko proto patylėt… 🙂

    Please wait...
  6. Keista | 27 rugpjūčio, 2010 at 10:49

    Man labai keista, kad šiame apraše Linas lyginamas su Beata. Na tikrai labai keista. Linas yra profesionalas, o Beata namų virtuvės mėgėja. Gal suklydote rašydami paskutinius sakinius??? Manau norėjot parašyti, kad Beatai iki Lino kaip iki mėnulio. Bet tiek to. Palikim kaip yra. Bent jau iš komentarų matau, kada laikai nesikeičia – Lietuvoj deja gyvena labai pikti ir bjaurūs žmonės, kurie nevertina to ką turi lietuviško. O gaila.
    O kas liečia IKI, tai gerai jog jie remia, todėl turime kulinarinių laidų, o ne vien lėkštas blondines su lėkštais juokeliais ir plikais užpakaliais.

    Please wait...
  7. uagadugu | 27 rugpjūčio, 2010 at 11:00

    Man tie Jūsų menami profesionalumai nėra svarbūs. Palyginkit, kaip graibstomos Beatos Nicholson knygos ir kaip sunkiai išpardavinėjamos Lino Samėno. Tai ir yra tikras rodiklis.

    Please wait...
  8. Ingis | 27 rugpjūčio, 2010 at 11:17

    —> Keista. Kur Tamsta matėte Lino profesionalumą? Kad iš gatvės į savo vagonėlį pasikviečia prašalaitį, a tas iš produktų supirktų IKI parduotuvėje, kepa “naliesniki pa babunski”. O kad [cit] “Lietuvoj deja gyvena labai pikti ir bjaurūs žmonės [cit. pabaiga]- tai labai pritariu. Man jau gėda būti lietuviu ir galvoju atsisakyti LT pilietybės, nes čia profesionalių virėjų (gal net IKI) nevertina.

    Please wait...
  9. Keista | 28 rugpjūčio, 2010 at 00:52

    Kaip įdomu. Iš kur jūs žinote apie Nicholson ir Samėno knygų pardavimo rezultatus? O jūs vartėt šias knygas? Ir kokie įspūdžiai? Nicholson viskas namų šeimininkėms, kurios tik kiaušinį moka išsivirti. Man pvz. ten nieko nėra nežinomo, aš blynelius moku ir be Nicholson iškepti ir apšlakstyti klevų sirupu.
    Ingi, kaip lengva apdergti žmogų apie jį nieko nežinant. Kaip lengvai jūs nubraukiat 13 metų pono Samėno juodo darbo restoranų virtuvėse. Jūs manot, kad Samėnas pats sugalvojo įsigyti vagonėlį ir susukti laidelę žmonėms apie tai kaip iškepti “naliesniki pa babunski”? Tuomet man labai juokinga. Kiekviena laida yra prodiuserinė su laidos rėmėjais (šiuo atveju IKI). Kas apmoka sąskaitas tas ir muziką užsakinėja :))
    Ar 80 proc. Lietuvos žmonių būtų įdomi laida apie tai kaip pagaminti aukštos klasės patiekalus jei mes net produktų parduotuvėse negalim įsigyti (arba nenorim). Lietuvoje nėra gastronomijos ir nebus. Niekam ji neįdomi. Visi nori pigiau pigiau ir paprasčiau. Užtai normalūs restoranai Lietuvoje baigia išdvėsti. Laikosi tik koniūšnios su verslo pietumis už 10 litų.

    Please wait...
  10. uagadugu | 28 rugpjūčio, 2010 at 09:23

    Nepastebite, kad pats sau prieštaraujate? Pateisinate Liną Samėną, nes jam tuos “po babunski” užsakė IKI, kurie apmoka sąskaitas, bet murkdote Beatą Nicholson, kadangi ši tai daro be užsakymo. Man pastarasis pavyzdys – daug mielesnis, nes iš širdies. Taip, jos knyga skirta namų šeimininkėms, o ne rafinuotiems vienetiniams virtuvių meistrams, ieškantiems, kaip iškepti kokį triušį a la geriausi baskiški restoranai iš, beje, sunkiai Lietuvoje randamų produktų. Bet aš tai priimu kaip teigiamybę, o ne minusą.

    Please wait...
  11. Ingis | 28 rugpjūčio, 2010 at 12:20

    —->Keista. Na, tik nebūkite toks piktas. Kalbu apie tai, ką mačiau per TV. Mano požiūrį šiuokar suformavo televizija ir ypač tie niekšai prodiuseriai, kurie stovėjo už gerb. Samėno nugaros. Dėl kulinarinių knynų, Beata VS Samėnas. Beatos knygos tiražas jau tris kartus pakartotas, Samėno – tas pats tebestovi, neperka. Tiesa, objektyvumo dėlei pasakysiu, kad Samėno “Virtuvės knyga” išleista 15 000 egz. tiražu, o kokiais tiražais ėjo Beatos knyga – nežinau, neradau info. Bet pirmas tiražas dingo per tris savaites. Dėl gastronomijos – absoliučiai pirtariu. Kol parduotuvėse jautiena yra vadinama tiek jaučio, tiek karvės mėsa – tol jokių prošvaičių gurmanams nebus. Tiesa, “Maksimoje” prieš tris metus buvo pasirodžiusi argentinietiška marmurinė jautiena (kg – 99 lt) iš kurios kepdavau normalius steikus, bet jau dingo iš lentynos. Matyt, nerentabilu. Lieka “naliesniki pa babunski”, a ką darysi? E 621 užsiberi ir gaunasi dieviškas skonis.

    Please wait...
  12. darius | 28 rugpjūčio, 2010 at 21:06

    Beatos knygos išleidimą finansavo “Žmonių” žurnalas. Taip kad irgi su rėmėju, jei ką. Vertinau ugadugu dėl savo objektyvumo ir sveiko požiūrio, bet panašu, kad teks trint iš google readerio, nes per daug pykčio atsirado ir nemačius pirmos serijos iš karto sakyt, kad bus baltojo katino svetainė, manau, nėra labai profesionalu.

    Please wait...
  13. Ingis | 29 rugpjūčio, 2010 at 00:00

    Kokie įžeidūs vyrai paėjo it mergaitės 🙂 Jei tik kardinalesnė nuomonė ar drąsesnė prognozė – tuoj dejuoja – oi, kiek pykčio atsirado.:) Žiūri, kaip tekste rasti kokį nieką, kad įsižeistų. Iš “serialo” aprašymo -išbadėjęs kolūkio pirmininkas ir du jo sūnūs, bandantys iš bado stimpančioje 1970 m. Lietuvoje atrasti… sotumo eleksyrą atsiduria IKI parduotuvėje. Samėnas – gidas. Nuotraukose aktoriai (du) su IKI firminėmis prijuostėmis. Kokias asociacijas kelia? Kalba eina apie projektą. O koks jis – kol neparodė – ne, ne,ne, negalima nei spėlioti, nei prognuozuoti.

    Please wait...
  14. Ingis | 30 rugpjūčio, 2010 at 21:35

    Parodė. “Raudono pirmininko svetainė”.

    Please wait...
  15. Beata Nicholson | 2 rugsėjo, 2010 at 17:10

    Mielas Uagadugu, aš visada skaitau jūsų tinklarašti, nes TV tema prie širdies…Kai parašėt apie LIna ir jo laidą, tai labai apsidžiaugiau, ir jau norėjau dėti linką į savo Facebooka, bet nedėjau, dėl to paskutinio sakinio. LInas man labai patinka, ir jo laida puiki, gaila, kad LT kanaluose dar labai seklu su kulinarinėmis laidomis…Čia visai nemenka vyriška diskusija bandė įsilinguoti, kas geresnis ir pranašesnis ir profesionalesnis…ir noriu pasakyti, kad TV eteriuose geriausiai sekasi ne patiems geriausiems šefams, (patys geriausi dirba savo restoranuose) o tiem kuriuos mėgsta kamera ir žiūrovas, todėl nesvarbu, kiek metų praleidai profesionaliose restoranų virtuvėse…Šiaip manau, kad Linui sekasi tikrai neblogai, jis malonus ir mielas TV žiūrovam patinka. Tikiuosi, kad po keletos metų atsiras kulinarinių laidų, prie kurių nebus priklijuotas joks prekybos centras, ar majonezas…O Balto Katino svetainė buvo tikrai puiki puiki laidą kurią visada su smagumu žiūrėdavau…Bet aš net neabejoju, kad kažkada atsiras panašių ir kitokių gyvenimo ir maisto laidų…
    Prašau kada nors parašyti apie kulinarines laidas ar šiaip laidas, kad galėčiau įdėti linką, į facebooką. Sėkmės LInui, bet jei atvirai, tai manau kad formatas su mini serialu yra nevykęs….beletristiškai apipavidalinti laidą galimą ir be buitinio serialinio muilo ..galbūt kūrėjai turėtų geriau pastudijuoti kokios kulinarinės laidos populiarios yra kitur….

    Please wait...
  16. uagadugu | 2 rugsėjo, 2010 at 19:33

    Miela Beata. Gera idėja! Reiks atidžiau žvilgtelti į tas laidas ir parašyti. Juk Afrikoj valgom ne tik bananus, picas ir cepelinus su piktų priešų mėsytės įdaru skaniu. Malonu, kad skaitote “uagadugu”.

    Please wait...
  17. Jocys | 27 rugsėjo, 2010 at 18:02

    Nesąmones tu ugudugu rašai…

    O betai galiu pasakyti, kad geri virėjai dirba geruose restoranuose. Tik vat problema, KAD TŲ GERŲ RESTORANŲ NĖRA.

    Tam, kad jie būtų REIKIA KAD KAS NORS TEN EITŲ..(: O NE TIK ČILI PICOJ SĖDĖTŲ…

    Please wait...
  18. IDILIŠKAS VAIZDELIS: KOTLETAI ČIRŠKA, KRIMINALAI DAUŽOSI KAKTOM | uagadugu
  19. SKAIČIAI: BRAZAUSKAS PATRAUKLESNIS UŽ PEDOFILIJOS SKANDALO PERIPETIJAS | uagadugu
  20. SKAIČIAI: TV3-JŲ RŪTA GAVO Į KAULUS NUO LNK RŪTOS | uagadugu
  21. “IKI PASIMATYMO, MAMA” GRĮŽTA PRIE ŠAKNŲ IR LIEKA PRIEŠ “ŽINIAS” | uagadugu

Palikite komentarą