UŽDARANT TV SEZONĄ: MARIJONAS MIKUTAVIČIUS NESUSITVARKĖ SU LNK

(Last Updated On: 2020-04-28)

Pastarasis savaitgalis vėl užderėjo televizinių reginių, uždarančių TV sezoną. Trumpai apžvelgsime skaičius.

Pirma šioje karuselėje pasirodė Lietuvos ryto TV su bemaž nuo Naujųjų metų savo bangomis išsukinėto Misis Lietuva 2010 konkurso finalu. Šį glaudžiai su KristiAna susietą reginį Lietuvos ryto TV pradžioje gamino realybės šou režimu, filmuodama konkurso dalyvių ruošimosi konkursiniams pasirodymams kasdienybę, ją sočiai pripipirinusi aštriais moteriškų intrigų prieskoniais.

Atrodė ne blogiau, nei garsioji TV3 Aistrų pakrantė.

Misis Lietuva 2010 rinkimus sąmojingai vedė Livija Gradauskienė, o jai asistavo visai neprastai pusamžio amanto vaidmenyje besijaučiantis Egidijus Sipavičius. Renginys nebūtų padaręs gėdos didesniems Lietuvos transliuotojams, nors, tiesą sakant, lietuviškų grožio konkursų televizinės teisės jau seniai nėra karštas LNK ar TV3 geismo objektas…

Finalas vyko televizijai pakylėtu metu. Lietuvos ryto TV jau antrą dieną dirbo praturtinusi savo transliavimo dažnių paletę dar septyniais Lietuvos regionais ir pagrįstai tikėjosi žiūrėjimo šuolio. Šioks toks šuoliukas penktadienio vakarą atsitiko – nuo 20:25 iki 21 valandos kanalas buvo keliskart geriau žiūrimas, nei jo pikčiausias priešas – BTV.

Bet tik tiek…

Sekmadienio vakarą pasibaigė šlovingas 2 minučių šlovės pasipramogavimas LNK eteryje. Kaip teigia LNK, “2 minutės šlovės” superfinalo metu sulaukta rekordinio skaičiaus – net 178 084 skambučių,o žiūrėjimo kreivė kartais viršijo ir 15 reitingo procentų. Tai labai daug, turint omeny, kad jau karšta vasara, o sekmadienio vakaras – migravimo iš sodų ir kitų poilsiaviečių laikas.

2 minutės šlovės

2 minutės šlovės © LNK

TV3 tuo tarpu subaigė Tu gali šokti! Vos porą mėnesių eteryje prabuvusi laida nors ir stengėsi tapti favorizuojama didžiosios žiūrovų masės, bet jai net ir su Marijono Mikutavičiaus uolia pagalba taip ir nepavyko išlįsti iš po 2 minučių šlovės šešėlio. Aukščiausias finalo reitingų amplitudės taškas – 9.2 proc., kai LNK analogiškas pasiekimas – beveik dvigubai didesnis.

Tu gali šokti

Tu gali šokti © TV3

Beveik visai nežiūrimas buvo Žaliojo obuolio padėkos koncertas, transliuotas LTV bangomis. Lygiagrečiai su LNK 2 minutėmis šlovės rodyto labdaros renginio populiarumo kreivė svyravo ties labai neaukšta 1-1.5 reitingo procento  kreive ir tik pabaigoje, bepasibaigiant LNK laidai, ištįso iki 3.5.

Skaityk  TV6: "STAR HOLIDAYS" EGZISTUOJA

LTV čia pralaimėjo BTV, o Pervyj Baltijskij Kanal ir Lietuvos ryto TV su ja ėjo koja kojon.

Galima ilgai filosofuoti, kiek čia kaltas žiūrovo, nusigręžusio nuo kilnių idėjų, paikumas, o kiek – renginio ir jos vedėjos išsisėmimas.

Jei viena subjektyvu, tai kita, neišvengiamai, objektyvu.

Rinkitės patys, kas yra kas.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą