FIKSAVOME: “SIDABRINĖ GERVĖ 2010”

(Last Updated On: 2020-07-22)

Prieš metus pradėję aprašinėti Sidabrinių gervių ceremoniją, negalime numesti šios tradicijos kažkur į apdulkėjusius užkulisius.

sidabrinė gervė

Vakar užsivedę tiesiogiai bloge transliuoti, negalime sustoti iki šiol.

Ir vėl LTV. Auksinė šio kanalo savaitė tęsiasi.

Pradedama bendru planu. Lietuvos kino ir TV elitas.

Šalia Audriaus Siaurusevičiaus pasigendu Prezidentės. Prieš metus šalia puikavosi Valdas Adamkus. Tada – Prezidentas.

Ceremonija – ne tokia reprezentatyvi.

Baletinė kompozicija. Gervė-balerina. Gražu.

Vedėjas Ramūnas Rudokas,  žengiantis į sceną iš už žiūrovų nugarų. Vedėjas pristato savo partnerę.

Gražina Balandytė. Tikrai staigmena.

Aktorė pagiria R. Rudoko išpuoselėtą šukuoseną.

Pristatoma žiuri, kurio čia smulkiai neatkartosiu. Daug kritikų, režisierių, šiaip garsių veikėjų iš puslapių laikraščių, leidžiamų penkių šimtų egzempliorių tiražu.

Kassavaitiniu.

Nieko, uagadugu jus išgarsins. Mūsų internetinis tiražas bent penkiolika kartų didesnis.

Šiokie tokie nesklandumai transliacijoje. Nesupratusi pauzės G. Balandytė tarsteli kas dabar?, o R. Rudokas nepasimetęs paskelbia reklamą.

Po reklamos R. Rudokas džiaugiasi kino meno gerėjimu.

Ir skelbia trumpametražio filmo nominaciją. Jis – Lietuvoje populiariausias. Porai dešimčių minučių biudžeto fondinių ir kitų nekomercinių rėmėjų lėšų užtenka.

Gražinai Arlickaitei svarbi Kino akademija. Pirmoji gervė – Dovilei Šarutytei su filmu Aš tave žinau. Autorė dėkoja žmonėms, kurie ja tiki. Nes be jų nieko nebūtų.

R. Rudokas porina kino anekdotą apie filmavimus kempinguose, iš kurio niekas nesijuokia.

Nes nejuokingas.

Geriausio dokumentinio filmo nominacija.  Alfredas Bumblauskas skelbia Julijos ir Rimo Gruodžių Upę.

Paprasti, kuklūs žmonės nuo Labanoro girios.  Žavu.

Pavargusius nuo įtampos kinošnikus linksmina Raigardas Tautkus ir Kauno Šampaninis choras. Skamba Queen, Abba, dar kažkas. Įdomu, ar gauti leidimai dainuoti iš autorinių teisių turėtojų?  Interpretacija visai nieko. Gerų balsų užderėjo. Iš TV3 Chorų karų.

R. Rudokas paskelbia nepatingėjęs peržiūrėti labiausiai tautiečių žiūrėtų filmų sąrašus. Visi jie – animaciniai. Todėl skelbiama animacinių filmų nominacija. Perėjimas paprastas, kaip trys kapeikos.

R. Rudokas į sceną kviečia, anot jo, suaugusį vaiką Marijoną Mikutavičių. Marijonas ilgai iš kišenės traukia akinius, tikina, jog yra suaugęs. Ir be galo susijaudinęs paskelbia, kad geriausias multikas yra Tiulis. Tai – klasikinis, pieštuku pieštas filmas.

Skaityk  TV3 PASTEBĖJO LTV

Laureatas dėkoja bobutei Žanai.

Sąmojingasis R. Rudokas konstatuoja, kad G. Balandytei turėtų būti patrauklūs Venesuelos juodaplaukiai eržilai. Ta proga jie abu skelbia geriausio televizinio filmo nominaciją.

Filmas?! Svetimi, Naisių vasara, Amžini jausmai. Nieko sau…

Kolega R. Skaisgirys, šio konkurso rengėjas elgiasi tarsi tikras oligarchas. Sparčiai valinskėjam. Taip ir žemelė iš po kojų gali pradėti slysti.

Šitą muilą vadinti TV filmu?

Nepykčiau, jei nominacija tiesiog ir būtų pavadinta – muilo.

Tiesiog įsivaizduoju garbias kino kritikes  Živilę Pipinytę ar Rasą Paukštytę, po pakylėto, sau malonaus ir džiaugsmingo pasišnekėjimo apie Š. Bartą suraukusiomis kaktomis įtemptai diskutuojančias apie geriausią TV filmą

Labai juokinga.

Naisių vasara. Prizą pasiima politikuojantis fotografas arba fotografuojantis politikas Ramūnas Karbauskis, nepristatytasai nežinia kas ir graži blondinė-aktorė.

Po reklamos matome dainuojančią Agnę Šemberienę – notabene, Sidabrinių gervių viršininkę. Čia korumpuotas pareigų pavartojimas nuosavos asmenybės pareklamavimo tikslais? Hm…

Fonograma.

R. Rudokas išduoda paslaptį galįs kapoti kalavijais galvas it Uma Thurman. Ir skelbia Geriausio studento darbo nominaciją.

Studentą įvardina A. Siaurusevičius, kuris, atstovaudamas kažkokiam mes, t.y. LRT pasakoja keistą istoriją, jog kažkada visi konservatorijoje svajojo dirbti LTV. Gal ir taip.

Bet tokie, ne patys gabiausi…

O laimėjo Sinchronizacija.

Geriausias profesinės meistrystės darbas. Nominacija tokia.

Chirurgas Vytautas Sirvydis apdovanoja kino centrą Skalvija. Velionis Saulius Macaitis grabe apsiverstų.

Scenoje kita TV3 žvaigždė Mia. Atnaujintos Dičiaus karjeros atlikėja. Nepaisant visų popsinių skandalų, gerklę ji turi puikią

Geriausios antro plano aktorės nominacija. Maestro Blinda-Tomkus praneša, jog laikai pasikeitė ir niekas negauna kartoninių diplomų, bei žvaliai tikina savo metais moterų į kategorijas neskirstęs.

Laimėjo Dalia Storyk, gausiai išbučiuota garsiojo latviškų detektyvų žvaigždūno.

R. Rudokas sako, jog aktoriaus specialybė yra labai palanki. Ir skelbia vyriško antrojo plano nominaciją. Dalia Michelevičiūtė plačiai šypsodamasi paviešina uagadugu visiškai nežinomo Petro Lisausko pavardę. Šis žaismingai nušokavo gervės link, padėkojo žmonai už vaikus. Visiems buvo linksma.

Skaityk  "EUROVIZIJA": MASALSKIS VALDO!

G. Balandytė sako, jog kinas nebūtų kinas be dalykų. Vienas jų – muzika. Įsitempę klausome, kas bus geriausias Lietuvos kino kompozitorius.

Rimtas muzikas lenkus pakiliai nuteikiančia Geniušo pavarde skelbia, kad neaišku kas kur yra vyras ir kur moteris, bei tvirtina, jog muzika gali apvaisinti kiną. Visus ši frazė be galo pralinksmina. Be galo šiuo atveju yra Happyendless.

Vedėjai juokauja skelbdami geriausią metų Šlepiką, t.y. scenaristą.

Ha ha…

G. Balandytė prastai jaučiasi šitame renginio vedėjos amplua. Čia ne citata, o uagadugu pastebėjimas.

J. Erlickas padėkoja A. Bumblauskui už jo šokių sugebėjimų įvertinimą. Ir banaliai vograuja, jog durnių ir bažnyčioj muša. Todėl dideli politikai į bažnyčią važiuoja su apsauga. O menininkai – ne. Gražbyliauja apie žmonių mažėjimą ir kūrėjų daugėjimą. Visiems labai juokinga.

Emilis Vėlyvis ir Jonas Banys. Gervę pasiima mažiau asocialus J. Banys. Sako, kad filmas, kuriame rodomi papai, irgi gali būti naudingas visuomenei.

Praktiškai, tiesa.

R. Rudokas skaito keistus tekstus apie samurajus, ateivius, Vatikaną ir meilę arkliui. Pereinama prie multifunkcinių aktorių ir visokių kokių veikėjų. Kažkodėl svarbiausia – kinas.

Geriausios kino aktorės nominacija. Balerina Eglė Špokaitė visiems linki gervės grakštumo. Geriausia aktorė – Klavdija Koršunova, kuri nė žodžio nesupranta lietuviškai ir dėkoja Šarūnui Bartui. Liesai raumeninga moteris iš tolių tolimųjų.

Geriausio metų aktoriaus nominacija. Skelbia Elvyra Žebertavičiūtė. Džiaugiasi kino atsigavimu. Linki.

Geriausias vaidmuo – aktorių duetas iš Zero 2 – Rudokas ir Kęstutis Jakštas. Rudokas pritrenktas atsakomybės, kuri užgula K. Jakšto pečius. Pastarasis dėkoja atsitiktinumui, komandai, lobzikui, komisijai, įvykio įvykimui, babai, mamai, tėvui, jo nematančiai ir gražiai žmonai, dukroms, Mamontovui, druskiniam Ramūnui, kažkam pamirštam,. Linki kolegoms neturėti progos plauti purvą nuo sąžinės. Dėkoja visoms kartoms, kurios mokino. Tikisi daug kino. Jausminga ir gražu.

Skaityk  TV3 vs LNK: LAUKIANT "IŠDIDŽIŲ IR PROFESIONALIŲ" APIPJAUSTYMŲ

Šiuolaikinė Velnio nuotakos šokių parafrazė.

R. Rudokas teigia, jog, norint tapti žvaigžde, reikia permiegoti su operatoriumi.

Staigmena! Skelbiama geriausio operatoriaus nominacija.

Skelbs Ramūnas Prahiškis Erichas Marija Greičius. Geriausias – Feliksas Abrukauskas, kuris iškart pareiškia, kad su juo miegoti nereikia, nes reikia apskritai nemiegoti (?).

Tarsi vienas kitam turėtų prieštarauti.

Geriausias režisierius. Turėtų būti Bartas, juk komisijoje –  egzaltuotos kino kritikės-moterys.

Akurat.

uagadugu būtų davę prizą E. Vėlyviui.

Už energiją, o ne  rekordinio ilgio dvasingus planus.

Tuo ilgiu pretenduojančius į trapią Gineso rekordų ilgio kategorijos amžinybę.

Geriausias filmas. Gal bent jau čia laimės Zero 2?

Deja, Eurovizijos, tfu, Eurazijos aborigenas. Matėt kas nors?

Būtent…

Auksinė gervė –  už nuopelnus Lietuvos kinui.

Arūnui Žebriūnui. Yra už ką. Nors ir menkai save spėjo realizuoti ši karta, bet pėdsaką paliko ženklų.

Padėkojo už nuostabų paukštį, kuris jį lydės į tolimas keliones.

Simboliška.

Gervės skrydis amžinybėn.

Susiję rašiniai:

Please wait...
Kategorijos:  Aplink TV, Fiksavome, Kinas, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 komentarai:

  1. Corot | 29 gegužės, 2010 at 01:11

    Siaurusevičius vis tiek negali be savo užslėptų politikavimų ir atseit ironijos. Anksčiau visi norėjo dirbti LTV. Dabar nenori. Ir anūkai jūsų nenorės. Bet gal ir ateis laikas, kai anūkų anūkai jau norės. Čia interpretuoti reikia kaip paironizavimą, kad valdžia pinigų neduoda televizijai? Ar kaip? 🙂

    Please wait...
  2. uagadugu | 29 gegužės, 2010 at 01:15

    Tai jau taip. Va ir va kaip.:)

    Please wait...
  3. Ingis | 29 gegužės, 2010 at 02:31

    Pritariu dėl “Zero 2”. Tikėjau, kad laimės, kad įvyks perversmas senai nustovėjusiuose vertinimo kriterijuose, bet Komisija nesupranta, kad kol žiūrovai nepradės eiti į lietuvišką kiną, tol mes to kino ir neturėsime. Man tik va rebusas su “muilu” 🙂 “Naisių vasara” laimėjo, režisierius S. Balandis, o gervę kažkodėl pasiėmė politikas Karbauskis. Ar galima laikyti, kad S. Balandis yra 2 gervių savininkas? Nominacijose figūravo jo pavardė, o ne R. Karbauskio.

    Please wait...
  4. uagadugu | 29 gegužės, 2010 at 10:03

    Kai šitiek pinigų sukiši į serialą, juk reikia bent jau šitokia forma atsiimti…

    Please wait...
  5. bzhyk | 29 gegužės, 2010 at 11:18

    Truputį netiksli Felikso Abrukausko citata :
    >>miegoti nereikia, nes reikia apskritai nemiegoti

    mano ausys išgirdo kitaip

    “miegoti [su opertoriumi] nereikia, tik aktoriams miegoti kadre tai nereikia” ar kažkas panašaus 😉

    Please wait...
  6. lolz.lt (Paulius) | 29 gegužės, 2010 at 15:26

    Bet turim nuostabią tradiciją – geriausiu filmu tampa 5 žmonėms matytas filmas. Kaip pernai, taip ir šiemet… Man vienam ji atrodo keista?

    Please wait...
  7. macius | 29 gegužės, 2010 at 23:39

    Eurazijos aborigena galejot matyti “pasakoje” praeita savaitgali:) maziau skuskites, daugiau domekites 🙂

    Please wait...
  8. Šiaip | 30 gegužės, 2010 at 14:56

    Kaip jums Eurovizijos nugalėtoja…
    Nesitikėjau, kad toks renginys taip žemai kris.

    Please wait...
  9. uagadugu | 30 gegužės, 2010 at 22:17

    Toks renginys?!:))

    Please wait...
  10. Šiaip | 30 gegužės, 2010 at 22:54

    Turėjau omeny, kad organizatoriai pasišiukšlyno su savo sprendimų tendencingumu vokiečių naudai. Galbūt tai buvo politinis sprendimas, nes tame renginyje jau senokai dominuoja.

    Please wait...
  11. Piktuolis | 31 gegužės, 2010 at 09:12

    Burkina Faso transliuotojai turbūt labai išlepino mūsų gerbiamą autorių kokybiškais reginiais, jei jau net eurovizija nebedžiugina. Sakau Burkina Faso, nes netikiu, kad čia tautiniai kanalai taip galėjo patobulėti.

    Please wait...
  12. propas | 1 birželio, 2010 at 15:32

    Replika dėl Šarūno Barto. Taip, filmą rodė tik vieną kartą Lietuvoje. Prieš pat Gerves surengtą seansą Pasakoj. Nepamatei, tai lauk oficialios premjeros Lietuvoje. Dėl Š. Barto ir E. Vėlyvio, tai keli svarbūs aspektai. Kai E. Vėlyvis įrodys savo vertę, tai bus galima kalbėti. Vienok, kol kas reikėtų pripažinti, kad Zero 2 yra Tarantino kopija. Š. Bartas, kaip autorinio kino kūrėjas, yra įvertintas pasaulyje, bet ne mylimoj šalelėj. Suprantu, kad dėl kino skonio nepasiginčyjama, bet “svoriai” režisierių, neimant egzaltuotų kino kritikių, besidominčiam kinu yra nelyginami.

    Please wait...
  13. to propas | 2 birželio, 2010 at 22:31

    visiškai pritariu. dar toli Vėlyviui iki Barto, kad ir kaip bepažiūrėtum. ir taip, abu filmus mačiau.

    Please wait...
  14. uagadugu | 2 birželio, 2010 at 22:32

    Niekaip nesuprantu, kodėl geras Tarantino kopijavimas yra prasčiau, nei blogas Sokurovo…

    Please wait...

Palikite komentarą