TV3: SENASIS “GEDIMINO 11″ – NUO RYTOJAUS

(Last Updated On: 2020-04-24)

Dievaži, sunku sekti TV3 programos dėliotojų minties šuolius.

Šiandien atsitiko programos pakeitimas ir nuo rytojaus, 17:15 val. Naisių vasaros prišildytoje tinklelio pozicijoje atsiranda Gedimino 11. Ne, ne naujasis, o senasis, BTV 2001-aisiais rodytas serialas!

Serialas bus rodomas kasdieniu režimu, spėju iki naujojo Gedimino 11 premjeros. Po šiandienos ankstesniu uagadugu įrašu užsimezgė minidiskusija apie BTV vaidmenį ar galimas pretenzijas į jos bangomis rodytas serijas. Bijau, kad jokių pretenzijų BTV reikšti negali, net jeigu turėtų tokio pasiryžimo (kurio iš šitos televizijos, ne vienus metus atrodančios lyg balionas su išleistu oru, nesitikime). Jei BTV savo sutartyje su R. Skaisgiriu nebuvo numačiusi licencijos iš jo pirkimo, tarkim, dešimčiai metų, tai prodiuseris tomis teisėmis gali disponuoti kaip tinkamas.

Tai, beje, galioja ir visoms autorinėms laidoms, kuriamoms Lietuvoje. Tik naminiai prodiuseriai, kurie naudojasi pilnu televizijos techniniu aprūpinimu ir sėdi ten kokiame apšnerkštame kambarėlyje, paprastai tomis teisėmis nedisponuoja.

Į parodytų laidų autorinių teisių nuosavybės klausimą ilgai pro pirštus žiūrėjo ir prodiuseriai, ir kanalai. Bet didiesiems kanalams kuriant savo klonus; augant mažų, alkanų autorinei produkcijai TV stočių kiekiui ir sparčiai darantis apčiuopiamam legaliam internetiniam transliavimui, šios teisės tampa vis svarbesnės ir Lietuvoje.

Su Gedimino 11 atsitinka dar ir tas pikantiškas akcentėlis, kad didieji kanalai į mažesniųjų įdirbį, personalijas ar kt. paprastai žiūri taip, kaip koks maumas iš Šiaulių į negrą iš Burkina Faso. T.y. labai jau iš aukšto.

O dabar, žiū, BTV bangomis rodytu serialu nepasibjaurėjo, paėmė.

Matai, kokie sparnai tam R. Skaisgiriui TV3-juose išaugo…

Stogas Kalvarijose kilnojasi…

Susiję rašiniai:

ASTA VALENTAITĖ ŠOKS PER TV3

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , , , ,

9 komentarai:

  1. Dovydas | 27 balandžio, 2010 at 22:10

    Sveikinimai! Ne senoliui Gedimino 11, už įžeidžiantį laiką, o kolegoms, kad persikėlė į naują, dažais kvepiančią redakciją.

    Please wait...
  2. Šiaip | 27 balandžio, 2010 at 22:16

    Sutinku, kad laikas nelabai tinkamas.

    Please wait...
  3. uagadugu | 27 balandžio, 2010 at 22:39

    Ačiū, Dovydai! Tiesa, ta “redakcija” yra tik vienas asmuo, bet dažais tikrai kvepia. Juolab, kad dažymas dar nesibaigė.

    Dėl laiko: kaip čia pasakius… Serialas ne pirmos jaunystės, moteriškių mados pasenusios, šukuosenos ne taip sugarbanotos, kaip šiandien – kanalas pasisaugojo.

    Please wait...
  4. Aidas Puklevičius | 28 balandžio, 2010 at 17:16

    Kiek pamenu. nors, aišku, galiu klysti, BTV turėjo teisę į premjerą ir du re-runus. O dėl laiko – visiškai sutinku, baugu netgi įsijungti teliką – kaip ne kaip, o rašyta prieš dešimt metų, nei velnio nenutuokiant apie serialų specifiką, dramaturgiją etc etc… Tai dėl scenarijaus, dėl aktorių darbo tai jokios baimės nėra.

    Please wait...
  5. Ingis | 28 balandžio, 2010 at 17:44

    [cit.]”BTV turėjo teisę į premjerą ir du rerunus.” [cit. pabaiga]
    Kas tie rerunai???

    Please wait...
  6. uagadugu | 28 balandžio, 2010 at 23:16

    Tai va, va. Kai rašiau, turėjau mintį paminėti bandymų poligoną. Bet išsitrynė kažkaip.Kai rašai, laimi jo didenybė žodžių samplaika, o ne išankstinis protingas plano sudėliojimas. Priminei, Aidai, vietoj ir laiku. Judam link Wiki-uagadugu.

    Please wait...
  7. uagadugu | 28 balandžio, 2010 at 23:58

    2ingis -žmonių kalba – pakartojimai, arba, dar tiksliau – antri-treti parodymai.

    Please wait...
  8. Ingis | 29 balandžio, 2010 at 12:20

    Bl, kokie Jūs protingi – mat mokate žmonių kalbą 🙂 Restart, replay, rerun, regun, autorun, autoban…ban…:)

    Please wait...
  9. uagadugu | 29 balandžio, 2010 at 13:39

    Tie restart, reban, refun etc. kaip tik ir nėra žmonių kalba.

    Please wait...

Palikite komentarą