LTV, ARBA LAIDOTUVIŲ TV

(Last Updated On: 2020-04-23)

Vytas pirmadienį į uagadugu pašto dėžutę įmetė tokią žinutę:

LTV, ARBA LAIDOTUVIŲ TV

Visus, pageidaujančius iš uagadugu kokių nors jiems rūpimų temų, prašome rašyti į pašto dėžutę, arba tiesiog brūkštelti komentarą. Visus komentarus skaitau – tiesa, kaltas, kad tik į mažumą atsakau.

Bet tikrai neįsižeiskite – mes Afrikoje mokame bendrauti telepatiškai, todėl vienokia ar kitokia forma mano atsakymą gaunate. Žinau, kad skamba ufonautiškai, bet tai gryna tiesa.

Nebijokit, apie vibracijas, transcendencijas ir čiakrų atsidarymus nerašysim.

Tiesa, šįkart nuvilsiu Vytą savo raišomis įžvalgomis ir šlykščiai, bjauriai prisipažinsiu, kad laidotuvių per lietuviškus kanalus nežiūrėjau. Žinau, kad tai neprofesionalu ir šitoks tinklaraščio, bandančio aprėpti neaprėpiamą Lietuvos televizijų pasaulėlį, atsakymas yra nevertas tinklaraščio bandančio aprėpti neaprėpiamą Lietuvos televizijų pasaulėlį.

Bet…

Bet nevaidinsiu čia visažinio ir viską matančio. Nors uagadugu per penkiolika savo egzistavimo mėnesių jau persirito per 600 rašinių, to vis tiek per mažai, kad būtų galima susidaryti visavertį žvilgsnį į televizijas.

Tačiau rašau vienas…

Ką matom, tą ir rašom, kaip kažkada yra pasakęs vienas žinomas žurnalistas vienoje žinomo laikraščio redakcijoje įkyriam skaitytojui telefonu.

Tiesa, tada jis dar nebuvo žinomas…

Porą rašinukų apie Lenkijos įvykius brūkštelėjom tada, kai dar net ne visi portalai buvo į juos sureagavę. Po to apie tai rašyti pasidarė banalu, todėl ir nekreipėme dėmesio.

Tai nereiškia, kad nesekėme įvykių. Dar ir kaip! Bet žiūrėjome ne lietuviškas televizijas, o lenkų informacinius kanalus (specializuotus, 24 valandas per parą  žinias rodančius kanalus lenkai turi tris! Vieno jų – TVP Info informacinis srautas yra atkoduotas ir laisvai matomas Astra palydovu) ir paraleliai klausėme Echo Moskvy radijo. uagadugu buvo įdomios ne laidotuvės, o tai, kaip griūva lenkų stereotipai apie rusus ir rusų apie lenkus. Mes tarp šių dviejų kolosų šiaip ar taip esame nykštukai, o nykštukai turi būti budrūs ir viską aplink save atidžiai stebėti, nes anieji besiglėbesčiuodami mus gali sutrinti ir nepastebėję šito mums liūdno fakto.

Skaityk  KRISTUPAS KRIVICKAS IR KRIMINALINIO INSTINKTO PERTEKLIUS

Arba pavers sodo nykštukais, anot filmo Amelija. Kuriuos kičiniu pavidalu kolekcionuoja nykštukų kolekcionieriai-sodininkai, anot filmo Sodininkas.

Užtat eurą tai tikrai įsivesim.

Gerai, nusiuagaduginom čia. Grįžkim atgal į platųjį srautą iš drumzlinų purvabrydžių ir kreivų čiurkšliakanalių.

uagadugu komentatoriai peikė flegmišką Vykinto Pugačiausko įvykių perteikimo manierą. Nežinau, nežiūrėjau. Bet jeigu jis liežuviu malė penkias valandas be pertraukos, tai garbė jam.

Pabandykite patys šitiek pavaryti monologu.

Bet laidotuvės Lietuvos televizijai apsimoka. Taip, tai ciniškas, amoralus, kiauliškas ir be galo negatyvistinis teiginys. Lietuvos televizijos auditorijos dalis balandžio aštuonioliktą – Lenkijos prezidento ir jo žmonos laidotuvių dieną buvo 19 procentų! Palyginimui, sekmadienį, balandžio 11 dieną LTV auditorijos dalis siekė tik 12.5%. O balandžio 18 d. LTV aplenkė TV3 ir nedaug atsiliko nuo LNK. Kanalas nuo 14.05 val. iki 19.03 val. buvo užtikrintas lyderis tarp visų televizijų, lenkiantis TV3 ir LNK bendrą, sudėtą žiūrovų kiekį.

Štai tau ir laidotuvės. Kam laidotuvės, o kam…

Tokius pačius žiūrėjimo šuolius LTV pergyveno ir kitų nelaimių metu – rugsėjo 11 dienos teroristinio akto, popiežiaus mirties, kitų garsių Lietuvos žmonių netekčių, kai LTV suplanuodavo specialią programą, atvejais.

Beje, ši taisyklė galioja tik LTV – kitos televizijos tokiomis dienomis bandydamos mesti pirštinę Nacionaliniam transliuotojui paprastai pralaimėdavo. Prisiminkime kad ir popiežiaus laidotuves, kai LNK, paraleliai transliavusiai signalą iš Vatikano, teko išsėlinti iš reitingų mūšio lauko pabrukus uodegą.

Į komercinių televizijų klystekranius nusigrybavęs tautietis atsitikus nelaimei staiga išblaivėja ir, kas LRT bevaldytų, prisiglaudžia prie LTV.

Kaip prie mamos gimtosios.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , ,

9 komentarai:

  1. Aurelijus | 21 balandžio, 2010 at 18:14

    gal čia idėja spec. kanalui Lietuvai – na, kaip koks sporto, žinių, madų ar žvejybos.

    Please wait...
  2. Alius | 21 balandžio, 2010 at 19:41

    Na, taip… Sklando tokia idėja po svietą. Šiaip mums, liūdnai tautai vsai natūralu būtų imtis netgi ne lietuviško, o pan-world kanalo realizacijos. Kaip Eurosport ar Euronews – World Funeral Channel. Dablju ef si – ir skamba neprastai. Čia būtume pirmi. Šalia šito, kaip jis ten vadinasi, berods, GETJAR, dar ir laidotuvėmis sublizgėtume.

    Please wait...
  3. Corot | 22 balandžio, 2010 at 09:48

    Pugačiauskas nemalė penkias valandas be perstojo. Didžiąją dalį laiko jis tylėjo. O kai netylėjo, flegmatino. Tačiau man patiko kas kita. Patiko, kad tragedijos dieną LTV nepasišiukšlino ir dirbo operatyviai ir profesionaliai iškart surengusi specialią laidą 13 val. ir žinias atnaujinusi kas valandą.

    Please wait...
  4. bembis | 22 balandžio, 2010 at 10:24

    Aciu Carot,
    prideciau, kad LTV vienintele is nacionaliniu kanalu operatyviai nuo pat nelaimes pradzios informavo Lietuvos gyventojus, kai konkurentai toliau rode pramogas ir net negalvojo keisti programos. O kas del laidotuviu dienos share’o tai siulyciau prisiminti, kad pagal istatymus gedulo dienomis LTV reklama draudziama, todel tas share’as finansines naudos neatnese. Todel vietoje nuolatinio burnojimo (cia daugiau komentatoriams) butu galima tiesiog pasidziaugti, kad bent viena televizija i pasaulio ivykius reaguoja operatyviai.

    Please wait...
  5. bembis | 22 balandžio, 2010 at 10:48

    Aliau, su laidotuviu kanalu pirmi nebutume. Mano ziniomis Vokietijoje toks jau yra ir beje visai sekmingas. Pasiekiamas tik kabelines tv ziurovams, bet jis 24/7 transliuoja laidotuves 🙂

    Please wait...
  6. Alius | 22 balandžio, 2010 at 11:09

    bembi – na, va, ir vėl pavėlavome… O share niekur nedingsta – gal tai atrodys ir metafiziška, bet mes, afrikiečiai, tikime dvasių akumuliacija. Šiuo atveju, dėmesys, kurį žiūrovai skyrė LTV, liks dėmesiu kitoms LTV laidoms, prie kurių reklamą galima “priseginėti”.

    Please wait...
  7. Alius | 22 balandžio, 2010 at 11:35

    2 Corot- ačiū už patikslinimą – taip mes kartu “uagadugu” ir tobuliname!

    Gerai, kad bent jau parašiau “jeigu”…

    Please wait...
  8. chamsinas | 22 balandžio, 2010 at 13:26

    Niekaip nesuvokiu, kodėl tiek daug dėmesio toms laidotuvėms ir gedului — ir dar vieno žmogaus iš svetimos šalies. Suprantu, kas yra atjauta, bendra istorija ir artimi ryšiai, bet tai kas dėjosi tomis dienomis ir politikų mėginimai susieti Seimo nutarimą dėl pavardžių rašybos su šia tragedija verčia tik gūžčioti pečiais. Be to, rodės, kad kitų žuvusiųjų kaip ir nebūta (gal ir klystu, bet specialiai jokių laidų nežiūrėjau ir žinių neklausiau, toks įspūdis susidarė iš paskiekusių nuotrupų).

    Please wait...
  9. pamaciau | 23 balandžio, 2010 at 00:29

    2 bembis – šiaip ne tik LRT pakeitė savo tinklelį. Šeštadienį(lėktuvo katastrofos dieną) spec. pranešimus tiesiogiai darė ir BTV. Kažkada po pietų jie pradėjo pasijungti į eterį kas kažkokį laiko tarpą su spec. pranešimais.

    Please wait...

Palikite komentarą