LNK PROGRAMOS KEITIMAI: BE TEIGIAMŲ POSLINKIŲ

(Last Updated On: 2020-04-24)

uagadugu budri akis stebėjo, kaip LNK sekėsi eilinė tinklelio perturbacija. T.y. serialo Mano mylimas prieše laiko perstūmimas iš 20:30 val. į 21 val. Rašėme apie tai prieš kurį laiką. Prabėgo dvi eterio savaitės, o todėl jau galima daryti šiokias tokias išvadas. Juolab, kad nesitikime, jog kažkas bus pasikeitę ir po mėnesio.

Eglė Driukaitė, Vaidotas Valiukevičius, Vilija Matačiūnaitė

Eglė Driukaitė, Vaidotas Valiukevičius, Vilija Matačiūnaitė © LNK

Tai nėra šiaip eilinis laiko pakeitimas, kaip jį LNK būtų linkusi traktuoti viešai. Serialas yra rodomas triskart per savaitę – jis stovi išsižergęs geriausio laiko centre ir, be abejo, jo sėkmė kanalui – labai svarbi. LNK,  savo naujienraščiuose nepraleidžianti progos pasigirti esanti geriausio laiko (prime time) lydere, anaiptol nėra šiokiadienių žvaigždė. Atėmus 2 minučių šlovės ir Žvaigždžių duetų savaitgalinį spindesį, geriausio laiko zonoje LNK tampa pelene.

Aišku, galite tai laikyti subjektyvia uagadugu nuomone, kurią mes šiuose puslapiuose ne kartą esame dėstę, bet LNK apskritai turi problemų su tinklelio reguliarių elementų tinkamu eksponavimu ir išdėstymu. Tokie reguliarūs elementai yra ne savaitgalių torto rožytės, o sprangus šiokiadienių biskvitas, kuris, šiaip ar taip, yra programos pagrindas.

Todėl ir pralaimima TV3 bendrų auditorijos skaičių arimuose.

Šiuo konkrečiu atveju LNK pabandė atstatyti status quo 20:30 val., kurį turėjo prieš serialui atsirandant eteryje ir. Primenu, kad ten sėkmingai dirbo kanalo gyvenimo būdo laidos ir publicistika Mano mylimo priešo išstumta į LNK šio sezono smegduobę – 21 val., kur savo galvą prieš TV3 serialus padėjo visos LNK suplanuotos laidos.

Panašu, kad tie pora mėnesių peizažą pakeitė neatpažįstamai. Vieta užimta. LNK Naujai versijai TV3 kanalo Gyvenimas yra gražus spardo į užpakalį pasišokinėdamas, tarsi išmaldos iškrapštydamas varganus 5-6 procentus ir tik laidos pabaigoje, reklaminės pauzės dėka leisdamas šoktelti iki dešimties. Kiek geriau antradienį, bet ir čia dar prieš porą mėnesių vienas visų laidų TOP dešimtukų nuolatinių gyventojų Gyvenimas pagal moteris yra talžomas vargano Žiūrim, ką turim. Trečiadienį – irgi ne pyragai. Čia Pirmas kartas su žvaigžde nors ir mažiau pralaimi TV3 off-beat‘inio humoro Dar pažiūrėsim, bet netikėtai atsiranda LTV Panorama, kurios konservatyvumą žiūrovai šiuo atveju yra linkę rinktis.

Skaityk  2010-2011 METŲ TV SEZONO ŽIŪRIMUMO POKYČIAI: LAPKRITIS

LNK, perstūmusi serialą, vargu ar tikėjosi vaisingai pakovoti su įsivažiavusiais TV3 Svetimais. Viena aišku, kad Mano mylimas prieše, kaip ir svyravo, taip ir svyruoja ties šešiais procentais. Kanalui vienintelė paguoda yra tai, kad serialo auditorijos pjūvyje – daug jaunų žiūrovų, kas Laisvam ir nepriklausomam kanalui pastaraisiais metais yra tikra egzotika.

Įdomu, ar tų šešių procentų pakanka serialui būti pratęstam kitą sezoną.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

7 komentarai:

  1. stebetoja | 30 balandžio, 2010 at 13:05

    “Kanalui vienintelė paguoda yra tai, kad serialo auditorijos pjūvyje – daug jaunų žiūrovų, kas Laisvam ir nepriklausomam kanalui pastaraisiais metais yra tikra egzotika.” – džiaugiuosi, kad buvo patvirtinta mano nuomonė ir atsakyta į spėliones: “Kiek procentų žiūri šią TV, kurie nėra iš provincijos ir kuriems nėra per 60?” Vienintelės LNK žinios vertos pagarbos, tačiau jos tiek profesionalios, kad LNK tikslinei grupei jos per “mandrios” ir jie renkasi ne kietai sukaltą informacinę laidą, o tipo “alia arčiau liaudies” TV3 informacinę laidą.
    Galėtumėt daugiau paanalizuot ar subjektyvią nuomonę pateik dėl Lietuvos televizijos žinių laidų. Juk jos yra laikomos TV veidu? 🙂

    Please wait...
  2. uagadugu | 30 balandžio, 2010 at 13:26

    Bus ir apie tai. Problema, kad tų temų yra daugiau, nei mano vieno galimybių jas aprėpti.:) Čia kažkiek esu palietęs https://uagadugu.lt/2009/12/uagadugu-skaitytojai-objektyviausia-laiko-tv3-uagadugu-tai-nepatinka/

    Please wait...
  3. Ingis | 30 balandžio, 2010 at 18:09

    Smagiai parašyta. Įdomu, o kaip viskas atrodo tikslinės auditorijos (16-49 m.) fone? Kas ten pirmauja? Anksčiau skelbdavo, tačiau tie laikai praėjo.

    Please wait...
  4. uagadugu | 30 balandžio, 2010 at 19:02

    2 Stebėtoja: kaip tik tvarkau senų įrašų archyvą ir radau straipsnelį, kurį buvau užmiršęs. Vis gi buvau kažką rašęs…https://uagadugu.lt/2009/02/tv3-zinios-isgrynintas-bulvaras/

    Please wait...
  5. Corot | 1 gegužės, 2010 at 18:28

    Įdomu, ar koks Arūnas Motiekaitis skaito šį blogą ir ar darosi išvadas…

    Please wait...
  6. uagadugu | 1 gegužės, 2010 at 22:33

    Neskaito, Corot. Žinau:)

    Please wait...
  7. potato | 2 gegužės, 2010 at 13:14

    neskaito, nes yra labiau uzsiemes juokingos uab kontora reikalais -bando mistinius sou su sado mazo prieskoniu daryti:)

    Please wait...

Palikite komentarą