ILGASIS SAVAITGALIS PER TELEVIZIJAS: BE ŠĖLIOJIMŲ

(Last Updated On: 2020-01-27)

Toks specifinis savaitgalis, kai į viena susipynę kosmopolitiškasis Valentinas, patriotiška Valstybės atkūrimo diena ir pagoniškus laikus menančios Užgavėnės, yra puiki proga pasireikšti TV programos sudarytojų fantazijai. Na, čia toks mėgėjiškas papaistymas ar, greičiau, nepamatuotų norų sąrašėlis. Vis dar neatsikratome minties ir vilties, kad televizijoje gali būti bent šiek tiek kreatyvinio prado.

Praktiškai viskas prasideda ir baigiasi tuo, kad kanalai pasiskirsto pareigomis, kur LTV atlieka rūmų oficialių švenčių ceremonmeisterio vaidmenį, o visi kiti šėlioja erotiškose bakchanalijose. Tiesa, pastaruoju metu kiek pavargusiose. Senstelėję filmai ima viršų, o specialūs renginiai, reginiai ir koncertai retai puošia tinklelius.

Edmundas Štengeris-Mundis, Violeta Malevska

Edmundas Štengeris-Mundis ir Violeta Malevska © TV3

 

Valentino dienos pagrindinis akcentas – speciali TV3 laida Auksinis šventas Valentinas, kuria kanalas bandys bent kiek pristabdyti gerai įsivažiavusias 2 minutes šlovės. Čia, anot TV3, svarbiausias porų bendro gyvenimo akimirkas prisimins ir naujiems jausmų etapams ryšis neseniai antrojo vaiko susilaukę Juozas ir Eglė Liesiai, tvirčiausius išbandymus išlaikę Natalija ir Deivydas Zvonkai, iš apkalbų pinklių sėkmingai išsipainiojantys Edmundas Štengeris-Mundis ir jo žmona Violeta, Andrius Rimiškis ir jo draugė Vaida, Paulius ir buvusi grupės „Mokinukės“ narė Rūta bei žavioji Rūta Ščiogolevaitė ir Deividas Meškauskas.

Kiek ankstėliau TV3 transliuos ir Lietuvos metų moters 2008 apdovanojimų ceremoniją.

Tuo tarpu LNK bent jau specialiais projektais Valentino nešvęs. Programoje jokių pėdsakų nesimato. Mūsų kuklia nuomone kanalas galėjo kažkiek pasistengti dėl paauglių, kuriems Valentino diena yra tikra šventė. Paauglių, kurių tarp LNK žiūrovų ne tiek jau daug. Užtat vasario 16 dieną televizija pažymi originaliai – muzikiniu šou Kai švenčia Vandeniai – čia tarp koncertinių pasirodymų bus eksponuojami, žymiausių, anot kanalo, tautos Vandenių privalumai. Tiesa, LNK Valstybės atkūrimo dienos progai skiria filmą Vienui vieni. Bet antrinio savo kanalo TV1 bangomis…

Skaityk  "VAIKŲ BALSAS": VIENI DIRBA, KITI SKINA UOGELES

Tai ir viskas, ką neeilinio ilgojo savaitgalio proga parengė dvi lyderiaujančios Lietuvos televizijos. Visa kita, ko nepaminėjau, yra kelios reguliarios laidos ir daugybė ne pirmo kartojimo filmų.

Na, o senutei LTV švęsti Valentiną nepadoru. O ir dvasingieji kultūristai nepaglostytų. Nors, turint omeny, kad atsiranda viena kita globalizacijos dezorientuota senelė, sveikinanti savo anūkėlius su Valentinu, tai galima buvo ir pašelmiaut. Žiū, tikrai radome porą kontrabandos būdu įbogintų akcentėlių – pusvalandinį koncertą Pavasariniai žiedai bei animacinį filmą Meilės dainos per Disnėjaus televiziją pusę aštuonių ryto.

Tačiau Valstybės atkūrimo dienai dirbama stropiai. LTV tiesiogiai atitransliuos bene visus Vilniuje vyksiančius oficialius renginius, tarp kurių – du iš Prezidentūros. Taip pat bus parodyta daug dokumentinių filmų – LTV iš archyvų išsitraukė, ko gero, bene viską, ką turi sukūrusi šia garbinga tema.

Tiesa, vasario 15 dieną LTV transliuos dar ir Socialinės jaunimo ir paauglių ugdymo akcijos Kai užaugsiu – būsiu paramos koncertą. Kuris visai turi šansų būti žiūrimas, LNK ir TV3 pjaunantis dėl komedijų adoruotojų.

Bene visą kitą likusį laiką LTV užims Olimpiados transliacijomis.

Iš komercinių televizijų šiokį tokį aktyvumą link Valstybės atkūrimo dienos paminėjimo parodo tik BTV, kuri šiai šventei dedikuoja Vytauto V. Landsbergio ir Rimo Bružo dokumentinius filmus.

Iš mažesniųjų kanalų sunku laukti kažkokių ypatingų akcijų netgi ir tokiomis progomis. Iš tokio neaktyvumo bando padaryti atrakciją TV6 – „Specialios TV6 ‚Antivalentino‘ taisyklės – romantiškas vakarienes iškeisti į pasimėgavimą vienatve, nesibučiuoti, spausti ranką, ištikimų draugų kompanijoje mėgautis kasdienėmis pramogomis, neiti į jausmingą kiną, o įsijungus drąsiausią kanalą Lietuvoje žiūrėti tai, kas jau tapo įprasta ir malonu“, – skelbia specialios TV6 akcijos kūrėjai.

Tai reiškia, kad kanalas nieko specialaus Valentino dienai nerengia ir apie šitą savo vangumą viešai karksi. Irgi būdas būti išgirstam.

Skaityk  "TV ANTENA": TIRAŽO SUMAŽĖJIMAS - 66 TŪKSTANČIAI PER 10 METŲ

Lietuvos ryto TV vasario 15 ir 16 dienomis mus bandys pritraukti krepšiniu.

Kitur tyla tarsi kapuos.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 komentarai:

  1. Tomas | 14 vasario, 2010 at 12:59

    Dėl olimpiados transliacijų – tragedija. Kažkokie fragmentai… Jei neateis meistras ir galvučių nesuregliuos – nebus ZDF ir ARD. 🙁

    O kam rodyti “HerkųMantą”? Jaunimas nežiūri, o senoliai ir pabrendėliai matė 1000 kartų.LTV – “provalas”.

    Please wait...
  2. Alius | 14 vasario, 2010 at 13:41

    Na, čia jau atskira tema… Ir komentatorių kvalifikacija tokia specifinė… Aš stengiuosi kiek galėdamas išvengti to LTV olimpiados transliavimo ir renkuosi kokį Eurosport. Užuojautos tiems, kurie neturi tokios galimybės.

    Please wait...
  3. chamsinas | 14 vasario, 2010 at 23:26

    Nu tikrų tikriausia tragedija, o gal vis tik farsas kažkoks … šiandien (sekmadienį) LTV transliacijos baigėsi dar 23 val. neatėjus, mat kalnų slidinėjimo varžybas nukėlė.

    Please wait...
  4. Alius | 14 vasario, 2010 at 23:32

    Taip. Irgi pastebėjau, Net 1958 metais baigdavo vėliau…

    Please wait...
  5. rush | 16 vasario, 2010 at 14:33

    Visai netyčia vakar įsijungiau Sport1 kanalą. Transliuoja olimpiadą. Programoje apie tai – nė žodžio. Šiandien – tas pats: visą dieną transliuojami ankstesnių dienų varžybų kartojimai. Kadangi programoje nėra nurodoma, matyt LRT ir Sport1 susitarė dėl teisių perpardavimo prieš pat olimpiadą.

    Please wait...
  6. kambariunuomavilniuje | 17 vasario, 2010 at 07:57

    Televizorius į šiukšlyną 🙂

    Please wait...

Palikite komentarą