LRT: GERIAUSIAS LAIKAS OPTIMIZAVIMUI, T.Y. LIKVIDACIJAI

(Last Updated On: 2019-08-20)
Gediminas Ilgūnas

Gediminas Ilgūnas © LRT

LRT tarybos pirmininkas Gediminas Ilgūnas apie LRT komercinius interesus Lietuvos žinioms:

Tai yra ne tik biudžeto pinigai. Nepamirškite, kad trečdalį lėšų LRT gauna ne iš biudžeto, tad iš tikrųjų komercinė paslaptis kaip tokia yra.
(…)
Dabar, kai neskiriama pakankamai pinigų, o trečdalis lėšų gaunama iš reklamos, sakyti, kad LRT privalo daryti tą ar aną, yra sudėtinga.
(…)

Prieš gerus porą metų tada dar eilinis LRT Tarybos narys G. Ilgūnas savo rašte Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui tą ir aną apibrėžė žymiai ryžtingiau:

(…)
LRT kolektyvas, ypač Lietuvos radijas, televizijos informacinės laidos, nemaža nuveikė, vykdydamas nurodytus principus, tačiau pastaraisiais metais visuomeninis transliuotojas nedaug kuo skiriasi nuo komercinių radijo ir televizijos stočių. Atsakomybė už tai tenka LRT tarybai ir administracijai.
(…)
LRT įstatymas nenumato visuomeniniam transliuotojui pramoginių laidų rengimo ir transliavimo. LRT konkuruodama su komerciniais radijais ir televizijomis vaikosi reitingų, keliančių reklamos kainą. LRT tarybos posėdžiuose daugiausia tik ir kalbama apie LRT pramogines laidas ir reitingus, apie nacionalinio transliuotojo misiją, veiklos principus kalbėti vengiama.
(…)
Siekiant, kad visuomeninis transliuotojas atliktų jam pavestą misiją, vykdytų LRT įstatyme numatytus veiklos principus ir dėl pelno šioje srityje nekonkuruotų su komercinėmis radijo ir televizijos stotimis,
Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui ir Seimui siūlau apsvarstyti tokias nacionalinio transliuotojo misijos vykdymo ir veiklos pagerinimo galimybes:

1. Padidinti LRT biudžetinį finansavimą ir LRT įstatyme uždrausti komercinės reklamos transliavimą. LRT tarybai pasiūlyti besąlygiškai vykdyti LRT įstatymo reikalavimus, o jeigu ji to nedaro – atsistatydinti.
2. Padidinti LRT biudžetinį finansavimą ir LRT įstatyme uždrausti komercinės reklamos transliavimą. LRT įstatyme pakeisti tarybos formavimo principus, pagal juos sudaryti naują LRT tarybą
3. Nacionalinės programos transliavimo principą LRT įstatymu keisti iš esmės. Visuomeninio transliuotojo misijos vykdymui už valstybės biudžeto skiriamas lėšas kasmet skelbti viešus konkursus radijo ir televizijos stotims. LRT, vadovaujantis LRT įstatymo 16 str., kaip nepateisinusį nacionaliniam transliuotojui keliamų reikalavimų, likviduoti. Valstybei priklausantį turtą privatizuoti.

Kadangi ponui G. Ilgūnui tapus LRT tarybos pirmininku niekas nepasikeitė, o LRT biudžetinio finansavimo padidinimas negresia, gal vertėtų ir inicijuoti to trečio punktelio galimybių realizavimą? T.y. susilikviduoti. O valstybė krizės metu dar ir išloštų, turtą privatizavusi.

Skaityk  LNK IR TV3: GLADIATORIAI GRUMIASI TOLIAU

Rimti žmonės būna nuoseklūs.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą