RITA MILIŪTĖ IR VIESULAS LTV STUDIJOJE

(Last Updated On: 2019-08-15)

Oi, kokia įdomybė LTV spaudos pranešime. Dievaži, nežiūriu aš tų debatų, tai ir pražiopsojau. Perjungiau sekundėlei, pamačiau keistą Ritos Miliūtės veido išraišką, bet taip ir nesustojau. Manau, kad daugumas Jūsų irgi nematė:

Dar nenutilus Prezidento rinkimų atgarsiams LTV pradėjo transliuoti rinkimams į Europos Parlamentą skirtus TV debatus .

Pirmoji debatų laida, kurioje dalyvavo Tautos prisikėlimo partija, Partija „Tvarka ir teisingumas” ir tautinė partija „Lietuvos kelias”, prasidėjo skandalingai. Nuo pat ryto partijos „Lietuvos kelias” kandidatas Jonas Viesulas kėlė sumaištį Lietuvos radijuje. Įsiveržęs į Lietuvos radijo programų direktorės Guodos Litvaitienės kabinetą Jonas Viesulas bandė aiškintis rinkimų agitacijos tvarką piktindamasis, kad ji niekur nepaskelbta. Pasak Guodos Litvaitienės, kandidatui buvo parodytas VRK puslapis , kuriame yra visa informacija apie agitacijos tvarką. Tuomet kandidatas ėmė piktintis jam nesuprantama televizijos debatų tvarka.

Vakare prieš televizijos debatų laidą kilo tarpusavio nesutarimų tarp Jono Viesulo ir šios partijos pirmininkės Lilijanos Astros. Pirmasis „Lietuvos kelio” rinkimų sąraše įrašytas Jonas Viesulas ir partijos pirmininkė nesutarė dėl to, kas dar be jų turi dalyvauti laidoje. Kiekvienas į debatų laidą atsivedė po savo pasirinktą atstovą. Laidos prodiuserė Dalia Andriušiūnienė ginčą bandė išspręsti paskambindama VRK pirmininkui Zenonui Vaigauskui. Pasak Andriušiūnienės, Zenonas Vaigauskas užtikrino, kad sprendimą, kas dalyvaus rinkimų debatų laidoje, priima partijos pirmininkas, tačiau ir tai tarp kandidatų kilusio ginčo neišsprendė.

Nepavykus nuraminti kandidatų laidos rengėjai ketino į pagalbą pasikviesti policijos pareigūnus, tačiau vėliau nuspręsta konfliktą išspręsti pasitelkiant LTV apsaugos darbuotojus.

Laidos metu kandidatas į Europos Parlamentą Jonas Viesulas nesiliovė kelti sumaišties ir trukdyti laidos vedimo tvarkai. Todėl laidos vedėjai Ritai Miliūtei LTV apsaugos darbuotojų pagalbos prireikė ir tiesioginiame eteryje. Tai pirmas kartas LTV praktikoje, kai pašnekovą nuraminti tenka prašyti apsaugininkų.

„Demokratijos grimasos” – taip situaciją komentavo žurnalistė.„Žmonės pretenduoja atstovauti Lietuvai Europos parlamente, elgiasi blogiau negu koks asocialus benamis prie šiukšlių konteinerio, tačiau pagal galiojančią tvarką Lietuvos televizija turi užtikrinti jiems eterį. Turint tokius kandidatus reiktų pagalvoti apie kito specialisto, ne apsaugos, budėjimą studijoje”, – sako Rita Miliūtė .

Antra vertus, tai yra daiktas, kuris komercinėse televizijose vadinamas pozityviu skandalu. Esu tikras, kad dabar dalis žiūrovų įsijungs LTV tikėdamiesi tokių reginių. Nuobodybė baigėsi. Čia tarsi Jerry Springer Show.

Bet, spėju, jei ne tas legendinis LRT bufetas, tai ir viesulas nebūtų pakilęs.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Keistumai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 komentarai:

  1. bobute | 19 gegužės, 2009 at 16:28

    Mačiau mačiau, kaip tik tuo metu netyčia perjungiau LTV. Miliūtė Viesulą ramino nenuramino, tada priėjo apsaugininkas, bandė paimti už rankos ir išvesti. Anas nepasidavė. Nu pagalvojau, tuoj tiesioginiame eteryje bus muštynės kaip per kokį “Jerry Springer show”. Galiausiai Miliūtė paėmė Viesulą geležine logika, pasakiusi, kad visas tas razborkės laikas bus skaičiuojamas kaip partijai pasisakyti skirtas laikas. Tik tada Viesulas apsiramino. Kadangi šou baigėsi, vėl perjungiau kitą kanalą 😀

    Please wait...
  2. Alius | 19 gegužės, 2009 at 16:43

    Geras:)

    Please wait...
  3. Auris | 20 gegužės, 2009 at 00:48

    ir as mačiau. Taip ir buvo, kai rašo bobute. Bet, visgi buvo liūdna dėl mūsų (dėl tų Demokratijos grimasų) ir šį karta gaila Miliūtės. Tikrai reikia kitokiu specialistu tokiems kandidatams…

    Please wait...
  4. kosmaras tas Viesulas | 27 gegužės, 2009 at 19:40

    ….
    13. Kokias užsienio kalbas mokate rusų, anglų, lenkų
    ANGLŲ K. mokėsi tik mokykloje – nekalba, o kai kiti kalba – nesupranta. Speju, geriausiai MOKA BALTARUSIŲ KALBĄ.
    14. Kokios partijos, politinės organizacijos narys esate (buvote) Nenurodė
    Giriasi, kad ikure “VILNIAUS SĄJŪDIS”.
    16. Pagrindinė darbovietė, pareigos AB “Santra”, direktorius
    ĮMONĘ SUBANKROTINO. viskas antstolių areštuota. NIEKO NEVERTAS KAIP VERSLININKAS, NESUSITVARKO SAVO ŪKIO – IR DAR NORI EUROPOS ŪKĮ TVARKYTI!!!!
    17. Visuomeninė veikla Nenurodė
    KANDIDATO Į PREZIDENTUS JONO JANKAUSKO ĮKVĖPĖJAS IR PATARĖJAS!!!
    18. Pomėgiai poezija, krepšinis, bonsai, šachmatai, tapyba
    Gal zinote, kuo skiriasi debilas nuo sizofreniko???
    19. Šeiminė padėtis vedęs
    Vyro arba žmonos vardas (pavardė) Regina Viesulienė – ŽMONA (LABAI NELAIMINGA MOTERIS) NET NEŽINO, KAD DAR TURI VYRĄ, NES IEŠKO VIS IR NERANDA…

    Please wait...
  5. Politika pinigai ir nesvarus | 28 gegužės, 2009 at 19:09

    Mh, o man zinomi kiti faktai, ir reabilituojantys pona Viesula.
    Jei zmogui ima trukdyti jo pacio partijos nariai, nes jie netiketai tapo saliski oponentams, laidose ir pries jas bandoma kantrybe visokiais budais, tai manau tas ir isaukia keistoka elgiasi, o per televizoriu atrodo ne kaip. Jei jums eterio metu ateitu apsauginis ir kibtu i rankoves, idomu butu pamatyti reakcija. Manau kiekvienas sureaguotume savaip. Gal atrodys kaip saliskas mano pasisakymas, bet tik pries diena teko susipazinti su suo ponu, ir tai tures itakos mano balso atidavime, nors pries tai visai galvojau nebalsuoti arba apsisprendimas butu buves spontaniskas paskutine minute is nuotrauku 🙂 . Sis zmogus man pasirode labai ramus, rimtas ir solidus. Man atrodo jis turi rimta programa.
    O televizija yra 2minutes eterio ir tose bandoma padaryti sou, kas naudinga vedantiesiams.

    Please wait...

Palikite komentarą