AUDRIUS SIAURUSEVIČIUS NUBAUSTAS, ARBA REGULIUOTOJAI IR REGULIUOJAMIEJI

(Last Updated On: 2019-08-09)

Kadangi Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) generaliniam direktoriui Audriui Siaurusevičiui  Radijo ir televizijos komisija (RTK) paskyrė 2 tūkst. litų baudą už miuziklo Svynis Todas: Demonas kirpėjas reklaminį klipą, kertu lažybų– už tokio klipo transliavimą bauda nebūtų nubaustas joks komercinis transliuotojas.

RTK yra išlaikoma iš komercinių televizijų joms nuskaičiuojamo procentuko, todėl šias skriaudžia rečiau. Nacionalinis transliuotojas jai pinigų mokėti neprivalo, todėl skalpuojamas neproporcingai dažnai.

Užduodu darbo Google. Ieškau, kada LNK rodė Kill Bill pirmą dalį. Jo pirmomis minutėmis komos būsenos Umos Thurman herojė prievartaujama. Perversiškas vaizdelis, tiesa? Kažkur nekrofilijop. Prašom, LNK jį rodė 22.30 val., 2007 m. gruodžio septynioliktą.

S žymimus filmus leidžiama rodyti tik nuo 23 valandos. Kažkas nubaustas?

Su S ženklu rodytino turinio galima prisižiūrėti savaitgalio rytais. Pasibaigus animacijai ir LNK, ir TV3 eteryje pilna filmų su nešvankiomis užuominomis. Visokie balls maskatuoja kas penktas žodis. Nespėji vaikų slėpti. Matote kokį nors amžiaus ribojimo ženkliuką?

Nematysite, kol reguliuotojai sėdi reguliuojamųjų kišenėje. Perkeltine prasme, aišku.

Please wait...
Kategorijos:  Aplink TV, Kanalai, Visuomenė
Tags: , , , , , , , ,

3 komentarai:

  1. kostia | 2 balandžio, 2009 at 17:01

    norint smurto galima pamatyti zymiai daugiau, ir vaikams skirtuose animaciniuose filmukuose. Pvz. " tomis ir dzeris". Kaip is jo taikliai issityciojo " simsonu" kurejai. " nieztukas ir krapstukas".

    Please wait...
  2. punktyras | 2 balandžio, 2009 at 22:42

    „Nužudyti Bilą 2“ pažymėtas ženklu N-14, kas aiškiai parašyta ir pačio rodomoje programos ištraukoje. Tad „vsio zakonno“ 😉

    Please wait...
  3. alius | 3 balandžio, 2009 at 00:37

    punktyrui: O kas tuos N-14 žymi? Taigi pati televizija. Nėra Lietuvoj centralizuoto filmų kvalifikavimo pagal amžių centro. Noriu pažymėsiu S, noriu N-14, o noriu visai nežymėsiu. Kas man uždraus? Tai vadinasi savireguliacija. Reguliuojuosi, kaip man geriau.

    Please wait...

Palikite komentarą