“REDAKCIJA” MIRĖ

(Last Updated On: 2019-08-08)

Kadangi oficialiai patvirtinta apie Redakcijos mirtį, galima sakyti, kad gandai apie sunkią ligą pasitvirtino. Proga parašyti nekrologą.

Laida gimė, kaip projektas, turėjęs nustelbti visus anksčiau publicistinį LTV pirmadienio vakarą rodytus projektus – ilgametę Paskutinę kryžkelę, Visuomenės interesą. Čia pradėjusius dirbti žurnalistus Ritą Miliūtę, Rimą Bružą, Eglę Rašimaitę, Algimantą Čekuolį ir žurnalistinę duoną bandžiusį uostyti Egidijų Kūrį LTV anonsai pristatinėjo kaip elitinę superherojų komandą, su triumfu akyse ir žingsnyje sukančia ratus aplink modernų Vilniaus daugiaaukščių kvartalą.

Neneigsiu komandos profesionalumo, bet anksčiau čia dirbę Raigardas Musnickas ar Rytis Juozapavičius buvo ne mažiau elitiniai. Ir, kas labai svarbu, daug pigesni. Panašu, kad Redakcija , lyginant su savo pirmtakėmis, buvo daugiau, nei dešimtimi tūkstančių brangesnė.

Todėl LTV direktorius Rimvydas Paleckis ir akcentuoja taupymą, kaip pagrindinę priežastį, dėl kurios jos atsisakoma. Pažymėsiu, kad tai pirma iš tiesų brangi laida, kurios atsisako ši LTV vadovybė. Ankstesnės atsisakytos buvo bene pigiausios iš ruošiamų. Dar pažymėsiu, kad nė viena jų nebuvo siejama su artimesnio vadovybei ratelio žmonėmis. Ši buvo.

Taupumas taupumu, bet, kaip vienoje spaudos konferencijoje yra pasakęs Audrius Siaurusevičius, laidai turime priekaištų ir juos išsakome dažnai. Kadangi ponas A. Siaurusevičius – paslaptingas žmogus, patys papasakosime, ką girdėjome LRT koridoriuose. Juolab, kad dalis gandų jau pasitvirtino – mirtis šiai laidai buvo prognozuojama kelis mėnesius prieš žinios išviešinimą.

LRT koridoriuose pasakojama, kad laidai buvo priekaištaujama ne dėl jos politinio tendencingumo, o dėl per mažo populiarumo. Trintis tarp autorių ir vadovybės egzistavo jau nuo pat sezono pradžios. Autoriai turėjo intelektualios laidos viziją, o vadovybė – reitinginės. Populiarumo nebuvo – reitingai siekdavo vos keturis – šešis procentus.

Skaityk  TV3 "KLIURKOS" TRANSLIUOJANT KREPŠININKŲ SUTIKIMĄ

Keistas sutapimas – sprendimas dėl Redakcijos gyvavimo eteryje laiko sutrumpinimo sutampa su E. Kūrio prisipažinimais neturint prezidentinių ambicijų.

Bergždžios investicijos?

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Palikite komentarą