MIRTIS TV ARBA SĖKMINGAI TRINAM REKLAMAS

(Last Updated On: 2019-08-04)

Pabūsiu dabar ir aš apokaliptiku. Labai nemėgstu šitos padermės žmonių, bet teks.

Mirtis ne televizijai apskritai, bet tradicinei televizijai. Taip pasakė Tivo kompanijos vadovas Tom Rogers vakar Las Vegas pasibaigusioje NATPE televizijos konferencijoje – mugėje.

Tivo gamina į kietą diską TV vaizdelį įrašančius prietaisus, kurių giminaitis DVD su kietu disku (DVR), o jų galima nusipirkti ir mūsų parduotuvėse.

Koks tobulas Tivo, galite pasiskaityti plačiame straipsnyje Wikipedia. Aš tik pasakysiu, kad daugumas jį naudoja, kaip reklamos naikintoją. Tai daroma paprastai. Užsiprogramuoji Tivo įsirašyti savo mėgstamą serialą, suskaičiuoji 20 minučių nuo jo pradžios, susirandi vykdomo įrašo bylą, spaudi „Play“ ir žiūri serialą iš pradžios. Tuo metu, o stebukle, Tivo toliau rašo serialą. Kai prieini prie reklamos bloko, jį prasuki. Taip prasukinėdamas praktiškai pasiveji realiu laiku rodomą serialą ir reklamos nematai. Aš šiems tikslams naudoju ne Tivo, o paprastą įrašantį DVD su kietu disku.

Tai štai. Tom Rogers ir jo kolegos iš kitų kompanijų po trijų metu Amerikai bus pardavę 50 milijonų prietaisų su DVR. Todėl pusė JAV šeimų jį turės ir persukinės reklamas. Kita pusė lindės internete, kurio reklamos pajamos auga kaip ant mielių.

Kas žiūrės reklamą per tradicinę televiziją? Niekas. Todėl Tom Rogers ir skelbia mirtį tradicinei televizijai po trijų metų ir primygtinai siūlo jai persitvarkyti.

Kiek naujomis technologijomis esame atsilikę nuo Amerikos? Gal tris – penkis metus. Po to dabartiniai lietuviškosios televizijos banginiai gali išnykti it dinozaurai.

Please wait...
Kategorijos:  Technologijos
Tags: , ,

4 komentarai:

  1. Pasišiaušęs | 30 sausio, 2009 at 14:28

    Kad tradicinei televizijai mirtis, tau gali pasakyti bet kuris, bent kiek besinaudojantis internetu 🙂 Paprasta televizija persikraustys į internetą ir tiek.

    Please wait...
  2. Eugenijus | 31 sausio, 2009 at 18:07

    Na gal kiek per drąsiai pasakyta.
    Savo kompe turiu TV tiunerį, kuris laisvai gali atlikti įvardintas funkcijas, o jeigu reklama laidos pertraukos metu bus mažiau efektyvi, todėl gal ir išnyks, tai reklama bus laidos metu, kaip koks flash baneris puslapyje – pajamos juk turi būti generuojamos.

    Please wait...
  3. punktyras | 1 vasario, 2009 at 01:20

    Nieko nėra įkyresnio, kai filmo metu kokia nors reklamjuostė pradeda vilktis. Brrr…

    Please wait...
  4. Tomekas | 1 vasario, 2009 at 15:24

    Šaunu, kad naujosios technologijos vis tobulina pasaulį. Bet per kompą šitie dalykai jau galimi seniausiai ir jie turėjo numarinti teliką prieš kokią 5-10 metų. Oh wait.. taip neatsitiko 🙂 Skambios frazės apie TV mirtis, bet jos bergždžios. TV mirties (arba evoliucijos) gal sulauks mūsų palikuonys, bet ne mes.

    Please wait...

Palikite komentarą