TV3 vs LNK: KREPŠINIO NAUJOJO HIMNO RINKIMAI NEPARKLUPDĖ “LIETUVOS SUPERMIESTO”

(Last Updated On: 2011-02-07)
TV3 vs LNK: KREPŠINIO NAUJOJO HIMNO RINKIMAI NEPARKLUPDĖ "LIETUVOS SUPERMIESTO"

Mia ir Mantas © TV3

Šį sekmadienį baigėsi trijų raundų dvikova, kurios metu TV3 trimis neeiliniais renginiais – Žmonių žurnalo apdovanojimų ceremonija, Europos krepšinio čempionato burtų traukimu bei tam pačiam čempionatui dedikuoto krepšinio himno rinkimais stabdė naujos LNK laidos – Lietuvos supermiesto startinį pagreitį.

Vakarykščiai telerinkimai LNK laidai nusileido nedaug – 1.4 procento (12.8 prieš 11.4) (duomenys iš TNS). Tiesa – čia matuoju tik tą intervalą, kai laidos viena su kita tiesiogiai varžėsi – Lietuvos supermiestui pasibaigus TV3 laida dar apie pusvalandį tęsėsi ir, beje, tada kanalo kreivės šovė aukštyn.  Buvo daug įsimenančių dainų. Kai kurios netgi mažai ką priminė…

Laimėjo tas, kuris visuomet laimi – Mantas, kartu su Mia dainavęs dainą dainų populiarumo varžybose irgi dažniausiai laiminčio – Marijaus Mikutavičiaus. Belieka linkėti, kad šioje laimėjimų serijoje galutiniu tašku būtų Lietuvos rinktinės pergalė čempionate.

Juokingiausias laidos akcentas buvo Olialia pupyčių pasirodymas. Nors, gal ne tiek jų, kiek ant ekrano rodomo Simo Jasaičio žiopčiojimo ir bandymų daryti vingiuojančius judesius rankomis, kurie, kartu su žiopčiojimu, tikrai įeis į visų Lietuvos paauglių aktyviąją apyvartą. Štai taip, va ir va kaip:

TV3 vs LNK: KREPŠINIO NAUJOJO HIMNO RINKIMAI NEPARKLUPDĖ "LIETUVOS SUPERMIESTO"

Simas Jasaitis bešokąs © TV3

Papiktino rinktinės talismanu laikomo Tomo Balaišio-Sėklos saviraiška. Metalistas po rusakalbių Timohi pasirodymo, kur šie, kiek menkos jėgos leido, bandė dainuoti lietuviškai, pareiškė, jog Lietuvos krepšinio himnas turėtų būti dainuojamas be akcento. Papiktino, nes lietuviškus himnus ar kitas tautines giesmes kad ir su akcentu giedantys Lietuvos rusai man visuomet buvo simpatiškesni, nei tie patys Lietuvos pilietybę turintys rusai giedantys svetimus himnus.

Kai matai tokias fundamentalistines pažiūras, gali pradėti giedoti kad ir zulusų himnus, kad tik su tokiais tautos grynintojais vienoj gretoj stovėti nereiktų…

Skaityk  "EUROVIZIJA" ATPŪŠKAVO PIRMU PUSFINALIU: NEPOLITKOREKTIŠKA INTERPRETACIJA

Beje, geras lituanistas nesunkiai rastų svetimos tarties akcentų ir lietuviškojo didžiavyrio pašnekėjimuose…

Buvo tam tikrų nukrypimų nuo scenarijaus – vietoj anonsuoto Audriaus Bružo rinkimus kartu su Ramūnu Cicėnu vedė Vytautas Rumšas. Žiuri gretose pasigedau ir TV3 generalinės direktorės Lauros Blaževičiūtės.

Sumuojant visą trijų raundų dvikovą, apie kurią užsiminiau šio straipsnio įžangoje, reikia pripažinti, kad TV3 Lietuvos supermiesto spaudimą atlaikė. Jei kalvarijų chorai atrodys taip gerai, kaip visuose trijuose proginiuose sekmadienių megareginiuose, kurių metu buvo labai ryškiai išeksponuoti, tada už LNK sėkmę statyti bijočiau.

Chorų karai gali pasirodyti stipresni.

Please wait...
Kategorijos:  Kanalai, Laidos, Personalijos, Rinka
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 komentarai:

  1. Juozas | 7 vasario, 2011 at 17:09

    Sėklos tekstas po Timohi kūrinio šokiravo. Smirdėjo nacizmu.

    Please wait...
  2. Tomas | 7 vasario, 2011 at 20:09

    Manau pačių rinkimų esmė – nesąmonė. Sėkla nors gal ir negražiai pasakė, bet užtat buvo vienintelis objektyvus teisėjas (ar komentatorius, nelabai ir supratau).
    Beveik visos dainos buvo mažos vertės, bent jau mano nuomone. Išskirčiau Timohi ir M. Mikutavičiaus dainas, tik noriu priminti tai, kad pats Marijonas Mikutavičius nedalyvavo!

    Please wait...
  3. uagadugu | 7 vasario, 2011 at 20:40

    Girdėjau, kad atostogose kažkur toli nuo Lietuvos, Tomai.

    Please wait...
  4. AS | 7 vasario, 2011 at 22:18

    Kad ir koki himna beisrinktumet Lietuva vistiek dainuos 3-milijonus !

    Please wait...
  5. uagadugu | 7 vasario, 2011 at 22:26

    Tikiuosi, beišrinktuMĖM, o ne beišrinktuMĖT, ar ne? Nenutolk nuo Lietuvos, AS, kur išvažiavęs bebūtum.

    Please wait...
  6. zorge | 8 vasario, 2011 at 09:57

    Gal pasirodysiu sovinistas ir kiaule, bet kai moteris dainuoja krepsinio himna … kaip tai neirmta…

    teatleidzia man Ausrine Marija…

    Please wait...
  7. uagadugu | 8 vasario, 2011 at 10:16

    Tai vadinama, berods, seksizmu. Manęs neerzina, kai moteris dainuoja apie krepšinį. Kur kas labiau nervina, kai kokia žavi, bet niekuomet krepšinio ar futbolo nemėgusi persona, atsiplėšusi nuo pokalbio mobiliu telefonu su kokia nors kita adekvačios lyties žavia persona, praeidama pro šalį (tą šalį, kurioje yra televizorius su sporto transliacija) pajunta šventą pareigą paklausti, koks rezultatas. Paprastai tai įvyksta, kai paskutinę sekundę mušamas įvartis arba krinta lemiamas tritaškis.

    Please wait...
  8. zorge | 8 vasario, 2011 at 13:04

    :)) tikra tiesa…

    Please wait...
  9. hipor | 15 vasario, 2011 at 12:14

    tipomis naujas himnas krepsio?ai visai nieko daina:)

    Please wait...
  10. hipor | 15 vasario, 2011 at 12:16

    geriausias buvo amberis:D

    Please wait...
  11. “LIETUVOS RYTO” TV IR TOLIAU KABINS MAKARONUS SU ŽAIDIMAIS | uagadugu

Palikite komentarą