LTV SU DAILIUOJU ČIUOŽIMU MUŠA ANTIREKORDUS

(Last Updated On: 2011-01-31)

Dar penktadienį rašiau apie stichinę LTV nelaimę – Europos daliojo čiuožimo čempionatą, tiesiog nusiaubusį LTV žiūrimumo kreivių peizažą.

Dabar žiūriu, kas vyko kitomis dienomis. Ogi, nieko gero. Penktadienį auditorijos dalis – 8.8 procento (duomenys iš TNS),  sekmadienį – 9.9, o šeštadienį pasiektas skaičius, kurio apskritai neatsimenu – 6.6! Sunkiai su savo kelių milijonų metiniu biudžetu bekvėpuojanti  BTV buvo jau visai greta – 5.7. O LTV prieš ją – tikras monstras! Mokesčių mokėtojai kiekvienais metais kiša po kelias dešimtis milijonų.

Ir tik 6.6…

29 valandos transliacijų. Virš paros…

Nuo trečiadienio iki sekmadienio (čempionato transliavimo dienomis) nė karto neperlipta 10 auditorijos dalies procentų kartelė.

Savaitės auditorijos dalis – 9.1…

Please wait...
Skaityk  RIMA TRIŠKUTĖ: PAŽINTIS SU GRAŽIAUSIU KŪNU
Kategorijos:  Kanalai, Rinka, Sportas
Tags: , , ,

12 komentarai:

  1. Vytenis | 31 sausio, 2011 at 16:54

    norisi pasakyti, kad LTV svarbu ir misija, ne tik reitingai. bet neapsiverčia liežuvis…

    Please wait...
  2. arnas | 31 sausio, 2011 at 17:57

    Pažiūrėkime ir į krepšinio transliacijas. Po tokių palyginimų galime klausti kodėl jį laikome populiariausia sporto šaka…
    Taigi, lietuviai nėra išprotėję sportu, o jei dar nėra mūsų atstovų, ir atstovų kurie pajėgūs kovoti dėl medalio. Va tada užtenka daliai tik žiniose išgirsti rezultatą.

    Please wait...
  3. uagadugu | 31 sausio, 2011 at 20:42

    Na, jeigu LTV rodytų ne Europos daliojo čiuožimo čempionatą, o krepšinio, rezultatas būtų kitoks. Manyčiau, kad problema – ne sporte bendrai, o sporto šakoje ir tame, kokį vaidmenį joje atlieka lietuviai.

    Please wait...
  4. Solo | 31 sausio, 2011 at 22:10

    Na,manau,pirmiausia labai abejotinas pačių tų reitingų patikimumas. Pagal juos net krepšinio transliacijos būna kažkur dešimtuko gale. Iš kitos pusės, ir gerai kad LTV nesivaiko reitingų. Tiems,kuriems pabodo komercinių kanalų brukamas šlamštas, lieka tik LTV. Na,gal dar Lietuvos ryto TV bando kažką įdomaus parodyti.

    Please wait...
  5. sew | 31 sausio, 2011 at 22:52

    LTV bent jau dabar sugeba sukurti gražių iššūkių – dailusis čiuožimas, Felinio filmų rodymas.Žiūrėdamas LTV ir LR TV kartais pagalvoji, kad į televiziją pamažu grįžta protas ir skonis, o galvijų laidos ne itin tvirtai laikosi.

    Please wait...
  6. uagadugu | 31 sausio, 2011 at 22:59

    Jei dar tie “galvijai” nebūtų balsuotojai ir mokesčių mokėtojai, ech, kaip prasieitume, ką, sew? Tiesiai į antrą šimtmetį prieš Kristų…

    Please wait...
  7. arnas | 1 vasario, 2011 at 13:15

    uagadugu, ne manau pop atlikėjai surenka daugiau žmonių negu operos atlikėjai, bet dėl to siūlyti uždaryti teatrus nekyla minčių? 🙂 Tas pats ir čia, jei rodys tv vien vieną sporto šaką, daug kas net nežinos jog yra ir kitokių. Visi sporto vadovai vieningai pripažįsta jog po tokių transliacijų padaugėja ir vaikų ateinančių sportuoti, ir jei pergalės, daugėja žiūrovų… Taip kad sakau, prisiminkime palyginimą pop žvaigždžių ir kultūros atlikėjų…

    Please wait...
  8. Guoba | 1 vasario, 2011 at 18:04

    Ne apie sporto transliacijų auditorijos mažumąar mažėjimą reikia kalbėti. Ne apie auditorijos tyrimų patikimumą. Ir ne apie tai, kad popsas pritraukia daugau žiūrovų, nei operos spektakliai.
    Šiuo tekstu atkreipiamas dėmesys į esminę tendenciją: žiūrovai kuo toliau, tuo labiau nusisuka nuo LTV. Dailiojo čiuožimo čempionatai (tiek Europos, tiek pasaulio) buvo transliuojami visais pastaraisiais metais. Ir visada jie buvo rodomi per LTV. Ir dar niekada tos transliacijos nebuvo taip blogai žiūrimos.
    Kuo toliau, tuo didesniai daliai žiūrovų LTV asocojuojasi su stagnacija, išsikvėpimu ir nekompetencija.

    Please wait...
  9. arnas | 1 vasario, 2011 at 18:20

    taip išeina, kad 2012 kai vyks olimpiada, vyks krepšinio varžybos per LTV(juk olimpiada kol kas nacionalinis reikalas), tai bus mažesnis žiūrimumas nei eilinio EČ ar PČ rodyto per TV3? 🙂

    Please wait...
  10. Guoba | 2 vasario, 2011 at 11:33

    Neabejoju

    Please wait...
  11. Lalala | 2 vasario, 2011 at 20:14

    o aš pati iš daugelio žmonių girdėjau, kad jie stebėjo dailųjį čiuožimą (tapr jų- ir aš), taigi, nelabai suprantu, kodėl reitingai maži…

    Please wait...
  12. ATGAL: LTV AUDITORIJA PASIEKĖ DEVYNIŲ METŲ ŽEMUMAS | uagadugu

Palikite komentarą